Rozpiski

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Re: Rozpiski

Post autor: cahir »

Dżizas, AB mi nie uwzględnił limitu =( A o favorce na śmierć zapomniałem.

No to coś takiego wykminiłem. Frenzy na Kawie mnie nie przeraża. Do tej pory grałem na samych Khorne'owych oddziałach i Tzeentchowych Herosach i dawało radę. =)

1 Sorcerer Lord of Tzeentch @ 440.0 Pts
Mark of Tzeentch; Magic Level 4; Chaos Armour
Talisman of Preservation [45.0]
Infernal Puppet [35.0]
Charmed Shield [5.0]
Third Eye of Tzeentch [25.0]
Bloodcurdling Roar [20.0]

1 Disc of Tzeentch @ [0.0] Pts

1 Exalted Hero of Tzeentch @ 190.0 Pts
Mark of Tzeentch; Chaos Armour; Shield; Battle Standard
Talisman of Endurance [30.0]
Biting Blade [5.0]
Favour of the Gods [5.0]

1 Exalted Hero of Tzeentch @ 196.0 Pts
Mark of Tzeentch; Shield; Barding
Armour of Fortune [35.0]
Stream of Corruption [20.0]

1 Barded Chaos Steed @ [0.0] Pts

17 Chaos Warriors of Tzeentch @ 337.0 Pts
Mark of Tzeentch; Option Qualifier; Halberd; Chaos Armour; Shield;
Standard; Musician
Banner of Eternal Flame [10.0]

18 Chaos Warriors of Khorne @ 359.0 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Option Qualifier; Halberd; Chaos Armour; Shield;
Standard; Musician
Gleaming Pendant [5.0]

5 Marauder Horsemen @ 86.0 Pts
No Mark; Flail; Light Armour; Musician

5 Warhorse @ [0.0] Pts

6 Chaos Knights of Tzeentch @ 270.0 Pts
Mark of Tzeentch; Barding; Ensorcelled Weapons; Chaos Armour; Shield;
Musician

6 Barded Chaos Steed @ [0.0] Pts

7 Chaos Knights of Khorne @ 320.0 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Barding; Ensorcelled Weapons; Chaos Armour;
Shield; Musician

7 Barded Chaos Steed @ [0.0] Pts

1 Chaos Warshrine of Tzeentch @ 150.0 Pts
Mark of Tzeentch

Mark of Tzeentch

Models in Army: 58

Total Army Cost: 2498.0
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Ja gram cały czas na Khornie i nie narzekam.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Właśnie nie wiem o co ludziom chodzi z Frenzy na kawie - dobra, nawet jeśli nie zdadzą tej liderki na przerzucie od BSB ( bo ja chodzę kupą) to jak w coś wjadą to mało co z tego zostanie. Najchętniej też bym pocisnął na Khorne'ie, ale chcę przetestować Szrajny, które najlepiej mi pasują z Tzeentchem. Ward 3+ jest zawsze lepszy niż 2+. :twisted:
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Jak nie wiesz to czuję się w obowiązku wytłumaczyć. Dostajesz na przód kawy orła i masz 2 możliwości. Stoisz jak głupi albo szarżujesz. Jak szarżujesz to takiego orła zjadasz na śniadanie a potem masz obowiązek overruna. A tam już czeka klocek piechoty z + 4 do cra. Wjeżdża ci w bok tej kawy i 300pkt. poszło w piiii....
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Mormo
Wałkarz

Post autor: Mormo »

Kawaleria Khornowa jest fajna ale nie w większej ilości jak 5 modeli wg mnie. Wrzucasz im muzyka i sztandar z +1 LD. Więc tych dwóch Khornowych przeniósłbym do oddziału Tzeentchowego a na drugiego hero Collar of Khorne, żeby ten klocek nie zszedł od jakiejś głupiej magii typu 0 z metalu bo nie jest powiedziane na 100%, że wskoczy Ci 11 albo 12 z kaplic ;)

Awatar użytkownika
Fumijako
Falubaz

Post autor: Fumijako »

2400 Pts - Warriors of Chaos Army

1 Sorcerer Lord of Tzeentch @ 430.0 Pts
Mark of Tzeentch; General; Magic Level 4; Chaos Armour
Bloodcurdling Roar
Infernal Puppet
Talisman of Preservation
Enchanted Shield
Biting Blade [5.0]

Disc of Tzeentch

Exalted Hero of Tzeentch @ 200.0 Pts
Mark of Tzeentch; Halberd; Chaos Armour; Shield; Battle Standard; Barding
Favour of the Gods
Collar of Khorne

Barded Chaos Steed

1 Chaos Sorcerer of Nurgle @ 200.0 Pts
Mark of Nurgle; Magic Level 2;
Third eye of Tzeentch
Charmed Shield
Obsidian Amulet

20 Chaos Warriors of Khorne @ 427.0 Pts
Halberd; Chaos Armour; Shield;
Standard; Musician
Banner of Eternal Flame
+Champion

8 Chaos Knights of Tzeentch @ 430.0 Pts
Ensorcelled Weapons; Standard; Musician

+Champion

1 Hellcannon @ 205.0 Pts

Mark of Tzeentch

Mark of Tzeentch

5 Marauder Horsemen of Slaanesh @ 106.0 Pts
Flail; Throwing Axes; Light Armour; Musician

9 Chaos Marauders of Slaanesh @ 72.0 Pts
Mark of Slaanesh; Flail; Musician

1 Chieftain @ [8.0] Pts

5 Chaos Warhounds @ 30.0 Pts

Models in Army: 53

Total Army Cost: 2400.0

Co powiecie o takiej rozpie na nowe euro?
Jest ona na tych figurkach co mam (jakby coś mam jeszcze z 8 wojaków, 5 psów więcej i łącznie 30 marud oraz pomioty.
Coś warto zmienić, czy może zostać?
Zastanawiam się czy lepszy mag nurgla , czy slanesha...
Slanesh 15 pkt tańszy, więc upchnąłbym jeszcze 3 czar z chowańca
Marudy konne tak podpakowane przez moje nieogranie nimi, a w takim złożeniu nawet mi się sprawdzają

No i spytam się odnośnie maga slanesha.
Jaką figurkę polecacie przerobić na niego?

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Grolshek pisze:Jak nie wiesz to czuję się w obowiązku wytłumaczyć. Dostajesz na przód kawy orła i masz 2 możliwości. Stoisz jak głupi albo szarżujesz. Jak szarżujesz to takiego orła zjadasz na śniadanie a potem masz obowiązek overruna. A tam już czeka klocek piechoty z + 4 do cra. Wjeżdża ci w bok tej kawy i 300pkt. poszło w piiii....
No jakoś raz mi się zdarzyło, żeby mnie ktoś spawnem zablkował. Wjechałem w niego, zjadłem, a potem wjechałem w bok jakiegoś kloca Saurusów. Poza tym jak używam kawy do flankowania a nie do wjeżdżania od przodu to te 21A z góry i 14 z dołu robi niezłą siekę w połączeniu z czymkolwiek.

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

No jakoś raz mi się zdarzyło, żeby mnie ktoś spawnem zablkował. Wjechałem w niego, zjadłem, a potem wjechałem w bok jakiegoś kloca Saurusów. Poza tym jak używam kawy do flankowania a nie do wjeżdżania od przodu to te 21A z góry i 14 z dołu robi niezłą siekę w połączeniu z czymkolwiek.
a ja raz splunąłem na 4 metry i trafiłem muchę.

obowiązkowy overrun to morderstwo dla rycerzy, panie Cahir. jest to fakt. każda armia ma cos co może Ci podstawić pod front dzielnej jazdy i klocek, który skutecznie to wykorzysta
Obrazek

Awatar użytkownika
Fumijako
Falubaz

Post autor: Fumijako »

Spytam o 2 rzeczy ;)
Skąd 14 ataków z dołu? Khorne nie daje dodatkowego ataku dla koni z tego co wiem

No i druga sprawa ;)
Rozpatrzycie fachowym okiem moją rozpe? Ze znajomymi będzie ona teraz testowana kilka razy, ale przed turniejem wolę ją udoskonalić jak najmocniej

Awatar użytkownika
Caman
Mudżahedin

Post autor: Caman »

Fumijako pisze:Spytam o 2 rzeczy ;)
Skąd 14 ataków z dołu? Khorne nie daje dodatkowego ataku dla koni z tego co wiem
A mi coś właśnie świta, że Mark of Khorne daje +1 A dla całego unitu, łącznie z końmi.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Mylisz się.

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

Grolshek pisze:
Mylisz się.
Danio007 pisze:A mi coś właśnie świta, że Mark of Khorne daje +1 A dla całego unitu, łącznie z końmi.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Aron_Banalny pisze:
a ja raz splunąłem na 4 metry i trafiłem muchę.

obowiązkowy overrun to morderstwo dla rycerzy, panie Cahir. jest to fakt. każda armia ma cos co może Ci podstawić pod front dzielnej jazdy i klocek, który skutecznie to wykorzysta

Nie rozumiem o co to obruszenie. Gram na Khornie praktycznie cały czas, świetnie mi się sprawdza. A powstrzymać szarżę na 8 z ewentualnym przerzutem nie jest trudno.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

#-o ](*,)

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

Problem nie tkwi w powstrzymaniu szarży ale z overrunem po niej. W najlepszym wypadku jesteś na drugim końcu stołu i do gry wrócisz za 2 tury (najwcześniej). W najgorszym - dostajesz klocek we flankę.

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Post autor: Shadar »

Dlatego jeśli chcesz mieć rycków khorna, musisz mieć ich co najmniej dwa oddziały (działa jak łańcuszek - pierwszy oddział overrunował i dostał coś na flankę, to drugi wpada na flankę temu czemuś, a odgięcie obu zwykle się nie udaje) i sporo śmietnika. Wtedy grasz na czymś w stylu 7ed i to jako tako działa. A twoja rozpiska nie wróży Ci najlepiej. W tego typu rozpie warshriny są zbędne, a przydałyby się psy i kolejny fast (najlepiej z TA), do tego twoje oddziały warriorów są słabe - jest ich za mało. Przeciwko wszystkim dobrze strzelającym armiom u Ciebie będą walczyli tylko zbustowani najci w liczbie sześć. Imo trochę tego mało. Do tego nawet w pełnym składzie twoi wojownicy mogą powalczyć tylko z czymś corowym. Przemyśl to jeszcze.
Wieszkto pisze:
Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

Awatar użytkownika
Eldritch
Berserker Khorna

Post autor: Eldritch »

Grajcie czym chcecie, nawet forsejkenami, ale błagam, nie probójcie nikomu wmawiać, że kawa khorna jest czymś więcej niż łapaczem odginaczek.
Obrazek

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Jest zajebistym łapaczem odginaczek i zajebistym oddziałem kamikadze :twisted: Nieraz wygrali mi grę.
Wieszkto pisze:
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

Awatar użytkownika
Szczur22
Oszukista

Post autor: Szczur22 »

Ja ją wystawiam na środku, jadą do przodu i zawsze coś po drodze rozwalą. Zero kombinowania, reformów itd, na pałę na wprost i jest zabawa!
Pocisk pisze:No sztandar jest mocny... dużo rzeczy jest mocnych, zamknijcie japy i nauczcie się grać

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Eeee tam... Ja nimi walę na wprost, ale po flance. Zawsze urwą jakieś punkty, a w dodatku zmuszają przeciwnika do bardzo ostrożnego stylu gry i rozdzielenia sił. Dla mnie bomba.
Wieszkto pisze:

ODPOWIEDZ