7 ed. - nowe HE

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Rybol
Wałkarz

Post autor: Rybol »

Majones pisze:A jak dam to championowi i wezme na chellenge jakoiegos mega pakera i to zuzyje zadam mu tam coś albo i nic ale najwazniejsze: Wtedy ginie mój champion no nie? To czy przeciwnik jeszcze może oddac licząc na overkilla czy nie??
Chyba jest tak, że: ty wypłacasz swoje ataki z przerzutami. Następnie twój przeciwnik wypłaca swoje, jeśli przeżył. No i po zakończeniu combata, tracisz rane. No i ona nie liczy się do overkilla

Awatar użytkownika
Fensir
Chuck Norris

Post autor: Fensir »

Jeżeli jest tak jak piszesz to zajedwabiście. Nabijam sporo ran w sytuacji, kiedy wiem, że i tak bym zginął :)

Rybol
Wałkarz

Post autor: Rybol »

Moze mi ktoś orientujący się powiedzieć czy Courage of Aenarion z nowego High Magic działa na wszystkie jednostki w 12" czy na dowolną jedną jednostkę w 12"? Bo spotkałem się z wieloma opiniami, a sam nie miałem jeszcze okazji zobaczyć opisu czaru :(

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Zaryzykuje powiedzieć że na jedną.

Awatar użytkownika
Majones
Chuck Norris

Post autor: Majones »

A ja mam takie pytanie czy
http://us.games-workshop.com/games/warh ... e_army.htm w tym linku jest błąd na stronie, czy coś nie doczytałem czy po prostu w nowych elfach magowie moga nosi heavy armoura??

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Majones pisze:A ja mam takie pytanie czy
http://us.games-workshop.com/games/warh ... e_army.htm w tym linku jest błąd na stronie, czy coś nie doczytałem czy po prostu w nowych elfach magowie moga nosi heavy armoura??
ja bym nie wierzył stronie internetowej ktora zaczyna sie na "us.games-workshop" - tam jjest tyle błedów ze zgłupiec mozna :)
np ten z batalionem wsparcia ;-)
a Tutaj skan booka, chyba widac ze mag zbroi nie moze miec :)

na szczescie nowy book wchodzi juz niedlugo :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
czreq
Mudżahedin

Post autor: czreq »

strona 4 na samym dole - pod blisterami z bohaterami:

"Hobby information:
(...)
Matrial training: (...) HE armed with bows or longbows may fire in one extra rank (...)"

Ktoś nieuważnie czytał armybooka na Polconie, czy to ściema jest?

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

czreq pisze:strona 4 na samym dole - pod blisterami z bohaterami:

"Hobby information:
(...)
Matrial training: (...) HE armed with bows or longbows may fire in one extra rank (...)"

Ktoś nieuważnie czytał armybooka na Polconie, czy to ściema jest?
No to mamy sensację!

I teraz:

1. GW zawarło w tej reklamówce pomysł, z którego się wycofało i zapomnieli tego usunąć;
2. Czytaliście booka nieuważnie (ale w to wątpię, bo ktoś by zobaczył, zresztą niektórzy już mają booka);
3. W ostatniej chwili wrzucono jednak strzelanie z 2 rzędów.

Jaka jest prawda?

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
Fensir
Chuck Norris

A podobno nie miało być strzału z dodatkowego szeregu. Na podstawie tych informacji, widzi mi sie już nowa wersja armii HE :D Partyzantka z defensem :D
@Edit
Wszystkie opcje są równie prawdopodobne. Poza tym osoby mające książkę mogą być w konspiracji z GW i mogą kłamać :D
Obrazek
"To nie prawda, że HE mają lepsze niż dwarfy"
miscast.fora.pl => jako Alex
forum.gildia.pl => Carillion

ELMALIER
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: ELMALIER »

Czy osoba posiadajaca roulebooka moze zweryfikowac czy wojownicy cienie posiadaja jedna czy dwie bronie do walki wrecz. Z opisu odzialu w linku zamieszczonym przez Temple Gouard'a wynika ,ze posiadaja dwie bronie do walki wrecz.

Artemis
Chuck Norris

Post autor: Artemis »

Temple Guard pisze:http://grafika.cytadela.pl/pliki/he.pdf Enjoy :)
W pierwszej chwili miałem nadzieje że to army book :D

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Plewy som jedna maja

Malal
Kretozord

Plewy som jedna maja
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Pewnie SW mają jedną broń, a drugą można dokupić, ale nie wiem, bo nie mam army booka. Niech ktoś wreszcie ostatecznie wyjaśni sprawę strzelania z 2 rzędów!

Malal
Kretozord

Temple Guard pisze:Pewnie SW mają jedną broń, a drugą można dokupić, ale nie wiem, bo nie mam army booka. Niech ktoś wreszcie ostatecznie wyjaśni sprawę strzelania z 2 rzędów!
Nie, nie mozna im dokupic drugiej.
A z dwoch rzedow to mozesz strzelac z gorki :wink:
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Malal pisze:
Temple Guard pisze:Pewnie SW mają jedną broń, a drugą można dokupić, ale nie wiem, bo nie mam army booka. Niech ktoś wreszcie ostatecznie wyjaśni sprawę strzelania z 2 rzędów!
Nie, nie mozna im dokupic drugiej.
A z dwoch rzedow to mozesz strzelac z gorki :wink:
W takim razie teksty w tym folderze mozna o d... potłuc :?, dzięki za wyjaśnienia.

Awatar użytkownika
Fensir
Chuck Norris

Malal pisze:Plewy som jedna maja
Primo: Są
Duo: Jedną
Thirdo: Mają
Szacunek innym się należy.
A co do tematu: nie wiem co o tym myśleć, lepiej poczekać na AB :D
Obrazek
"To nie prawda, że HE mają lepsze niż dwarfy"
miscast.fora.pl => jako Alex
forum.gildia.pl => Carillion

Awatar użytkownika
Adamdo
Chuck Norris

Post autor: Adamdo »

a jest taki przedmiot jak Hand of Glory? stubborn w dwunastu calach to jest coś...

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

smieszna ta reklamowka nowych HE..

czemu pisza ze lucznicy strzelaja z dodatkowego szeregu.. a SW maja druga bron? tego chyba nikt nie wiem.. ale wiekszsci by te zmiany sie podobały.. moze juz szykuja errate do HE ;-)

to zrodło jest tak samo wiarygodne jak strona US.GW - gdzie magowie zasuwaja w zbrojach :)
Obrazek

ODPOWIEDZ