Piłka nożna

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Re: Piłka nożna

Post autor: smiejagreg »

Równie dobrze mógłbym napisać - kogo interesuje półfinał pucharu Włoch, ale nie napiszę :mrgreen: . Zobaczymy, co będzie w LM, ciekaw jestem tego pojedynku, równie dobrze mógłby to być finał...

Awatar użytkownika
woolfik
Chuck Norris

Post autor: woolfik »

Ja pewnie fanem Messiego nigdy nie zostanę, a to dlatego, że widziałem go głównie w meczach z Milanem gdzie kompletnie nic nie pokazał (poza strzeleniem karnego) Co nie zmienia faktu, że jest w światowej czołówce. Ja też liczyłem na finał Milan-Barca, no ale już teraz któryś z kandytatów do pucharu będzie musiał odpaść.

Awatar użytkownika
woolfik
Chuck Norris

A tak na temat Messiego to wczoraj rekord pobił, najwięcej goli w Barcelonie.

Ingen175
Kradziej

Post autor: Ingen175 »

Z czego się mam niby cieszyć ?
Podpisu trzymać nie mogę, Juventus chce odkupić Pepe a do tego jeszcze prawie tydzień do wspaniałych meczów.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Wspaniałe mecze były wczoraj - grała Barca i Milan :mrgreen:

Awatar użytkownika
woolfik
Chuck Norris

No dokładnie :mrgreen:
PS: Barcelona ma trenować na obiekcie Milanu z powodu strajku w Hiszpanii :roll:

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

oglądam teraz mecz Śląska z Arką w PP i jestem zaskoczony żenującym poziomem sędziowania Borskiego... Mam wrażenie, że na siłę chce pomóc zespołowi z Ekstraklasy...

Awatar użytkownika
Bartas
Chuck Norris

Post autor: Bartas »

Czemu zaskoczony? :wink: Ten gość potwierdza tylko opinie o sobie. Obok Małka to największy drukarz w e-klasie

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Ingen175 pisze:Z czego się mam niby cieszyć ?
Podpisu trzymać nie mogę, Juventus chce odkupić Pepe a do tego jeszcze prawie tydzień do wspaniałych meczów.

Podziekuje za tego Pepe :) niech tam Messiego depcze w Hiszpanii :D
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Ingen175
Kradziej

Możesz dziękować, prezes Juve ma inne zdanie na ten temat.
Jakby skasował Ibrakadabrę to nie miałbym nic przeciwko :lol2:

Awatar użytkownika
woolfik
Chuck Norris

Wypluj to. Przeczytaj jego autobiografie i zmienisz zdanie o tej osobie.

Ingen175
Kradziej

Tia, same biografie ostatnio. Messi, Cr. Ronaldo, Ibrakadabra.

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

Bo oni tyle przeżyli, są w kwiecie wieku i niedługo zejdą z tego świata...

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Parę ciekawych spotkań w Anglii. Arsenal wygrywa :!: :!: :!: Przegrała Chelsea i Kanonierzy - o dziwo - coraz bliżej 3 miejsca w lidze, bo Tottenham coś ostatnio nędznie ciągnie. Oby :!: .
Siweusz pewnie się zmartwił/wk...wił - sędzia wydatnie pomógł Chelsea przegrać z MC - podyktował bardzo wątpliwego karnego, po którym MC wyrównał...

Real zremisował z Villarealem! Znowu, który to już raz, w Ramosie zbudziły się stare demony - po jego faulu i czerwonej kartce dla niego zaczeło się - dodatkowo wyleciał z boiska Ozil, wyrzucony Mou, w ogóle masakra. Myślę, że jednak real jest sam sobie winien takiej sytuacji. Mieli wygrany mecz... Tym ciekawiej się robi, teraz następni przeciwnicy może poczują krew i będą chcieli wykorzystać słabszy czas Królewskich... A Barca coraz bliżej :mrgreen: .

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

ogolnie to nie lubie hiszpanskiej ligi

ale 2 żółte dla Rubena ;D i szybka zmiana aby sędzia się nie zczaił co zjebał jest żałosne :P
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Ingen175
Kradziej

Ogólnie Ramos mnie wk...., kiedyś ładnie grał i się nie wywracał. A w zasadzie teraz, co mecz ma bardzo ostry wjazd i tylko dzięki fartowi nie wylatuje. Stał się cholernie irytujący a do tego mało skuteczny. Osobiście pozbyłbym się go, bez żalu z mojej strony.
Jest tylu fajnych piłkarzy którzy mogliby zając jego miejsce.

Za to wywalenie Ozila za dyskusje to zwykłe przegięcie. Nie za takie rzeczy nie wyrzucano piłkarzy z boiska. Pan sędzie nie wytrzymał nerwowo jak widać.
I do tego Ruben : http://www.youtube.com/watch?v=C6fqSDgH ... ture=share

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

A w protokol meczowy zajrzec nie mozna? Jest ogolnie dostepny. Realizator sie kopnal i zle pokazal w 20 minucie. Z Ozilem sedzia pojechal, ale znacznie wiekszy blad to brak karnego dla Villarrealu. Do tego teksty Pepe (tez jest w protokole meczowym) czy CR do sedziego, oraz wpisy Ozila czy Alonso (szok!) na tweetach/FB pokazuja, ze Realowi brak klasy. Brak Mou czy Karanki na konferencji, a obecnosc jest obowiazkowa - szykuja sie kolejne kary. The Special Five bedzie mogl wskoczyc w skore biednego i skrzywdzonego, jak to uwielbia.

Ze tez po meczach z Valencia, Betisem i kilku innych macie jeszcze czelnosc najezdzac na sedziego, to sie w glowie nie miesci. Co, za malo pomagal tym razem nie odgwizdujac karnego dla VR czy nie karajac smiesznego dive CR w ostatnich minutach? [-X

Przynajmniej LL sie zrobi ciekawsza. Choc i tak przy 6 punktach to RM jest faworytem.

Ingen175
Kradziej

Jak liczysz ,że mnie sprowokujesz to się mylisz.

Sorry, ale w obsiadaniu sędziego to zdecydowanie większe doświadczenie ma Barca. Za to wpisy po meczu (zwłaszcza Ozila, niesłusznie wyrzuconego) nie budzą we mnie zdziwienia. Sędzia ewidentnie nie podołał meczowi.

Może i Mourinho lubi rolę skrzywdzonego, może sezonowcy Barcy go nie doceniają, ale jest wielki, a pokazał to zwłaszcza jak prowadził Inter przeciwko Barcelonie, Bayernowi czy FC Porto przeciw Manchesterowi United. Czasem zdecydowanie przegina, i otrzymuje za to słuszne kary ale robienie z niego jakiejś "ofiary" to zwykła obraza.

I masz jakiś dziwny tok myślenia. To wina Realu ,że sędzia pomagał ? Jak sędzia ewidentnie źle prowadzi spotkanie to zasługuje na potępienie. Czy pomaga jednym czy drugim.
A zgodnie z twoim tokiem rozumowania to jak sędzia pomaga którejś drużynie to już nie ma prawa do zgłaszania swoich pretensji.

EDIT: Aha, Pepe miał rację obrażając sędziego. W 6 minucie skrótu co go wstawiłem obrywa w twarz i jeszcze otrzymuje za to żółtą kartkę. Teraz czeka go zapewne kara dyscyplinarna : http://www.ligamistrzow.com/aktualnosci ... alu-madryt
Jak karać piłkarza za takie odzywki, to ukarajmy też sędziego za ogromne błędy które wpłynęły na wynik meczu (bo jak inaczej na to spojrzeć, usunięcie Ramosa -bardzo słuszne, usunięcie Ozila - niesłuszne bo klaskał jedynie w stronę sędziego, nie usunięcie Rubena przy 2 żółtych kartkach). Gdyby sędzia dobrze prowadził mecz to byłby karny, obie drużyny grały by w 10 a co ważniejsze odgwizdywałby spalone.
Więc tak, Real ma prawo czuć się skrzywdzonym

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

Oslabiasz mnie. Niby starasz sie pisac z sensem i logicznie, ale wychodza Ci bzdury.

Mecz ogladales czy tylko sledziles wynik na livesports? http://www.youtube.com/watch?v=e3inTvuNpEE masz prosze swoja podwojna zolta dla Rubena. Sedzia dajac kartke mowi wyraznie kto, zapisuje i problemu nie ma - gdyby faktycznie byly 2 zolte, to gwarantuje, ze pilkarze realu protestowaliby.

Po drugie - gdzie ja pisze, ze wina Realu? Nawet na smietankowej stronie pisalem, ze nie czepiam sie zawodnikow RM, ze dostaja prezenty. Niemniej wszystkie te "f*ck referee" sa zwyczajnie niestosowne, a majac w pamieci te karne z kapelusza i gwizdanie pod Real - sa zenujace. Tak komentowac - nie, nie ma prawa. Jak tego nie widzisz, to zdejmij biale klapki z oczu.

Inter przeciw Barcelonie, Porto przeciw MU? :D Zes sie wkopal, przeciez te mecze to skandale z sedziami w roli glownej! http://www.youtube.com/watch?v=JNvf81nN8iM + http://www.youtube.com/watch?v=7KtHjSn0zQw zeby daleko nie szukac. Podobnie jak ten drugi mecz z Chelsea - w jednym sedzia przeginal w strone barcy, zgoda, ale w drugim nie mniejsze jaja odchodzily.
Obejrzyj, w razie watpliwosci sciagnij te mecze z MU, Interem czy Chelsea - pogadamy. Ja je ogladalem na zywo i doskonale pamietam swoje obrzydzenie. Tak, takze gdy korzystala Barca.
Btw - "wielki" Mou jest wlasnie linczowany przez Madryt za trivote z VR, Altintopa czy brak Kaki. Nawet jesli wygracie LL, to syf pozostanie.
Aha, Pepe miał rację obrażając sędziego.
Rece mi opadly. Rozumiem, ze od dzis "zlodziejstwo, sku*wysynu" to powszechnie uznawana przez madridistas forma krytyki pracy sedziego? Fakt, ukradl VR co najmniej 1 karnego, jesli nie 2. Reasumujac:
Więc tak, Real ma prawo czuć się skrzywdzonym
Szczyt hipokryzji. Niby mnie u fana RM nie powinno to dziwic, a jednak...

ODPOWIEDZ