Szybkie pytania
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Re: Szybkie pytania
Ma ktoś pomysł jak uzyskać kolor wypłowiałej czerwieni, wychodząc z red gore? Problem w tym, że po dodaniu bleached bone, kommando khaki itp wychodzi coś bardziej jak róż. Pomocy :<
No skrzydełka tych panów:
http://www.coolminiornot.com/267931
No skrzydełka tych panów:
http://www.coolminiornot.com/267931
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
No niestety ale wypłowiała czerwień to nic innego jak blady róż. Ja po prostu dodaje białego, ale nie wychodzę z czystego red gore tylko z red gore + czarny. Wtedy ten róż wychodzi przełamany i brudny.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Nigdy nie korzystałem, ale z ciekawości wygooglalem i w pierwszym sklepie internetowym jaki przejrzałem znalazłem takie coś:
o ile to prawda to odradzam te farby przy figurkach.Farby akrylowe - Renesans Colours
Renesans Colour
Dzięki swojej praktyczności iwytrzymałości sięga po nie coraz większe grono twórców. Składająsię one z emulsji wodnej w polimerze akrylowym, w którym nastąpiładyspersja pigmentu, po wyschnięciu stają się całkowicie niezmywalne
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
też zapytałem się wujka google i wyrzucił mi jakieś forum z wpisami typu "Polecam polska firme 'renesans' maja dobre farby akrylowe - tansze o ponad 60% od gw - i bardziej wydajne + robia naprawde dobre i tanie pedzle z wlosiem syntetycznym." tylko, że wolałbym usłyszeć coś od kogoś kto miał z tym styczność - żeby nie wyrzucać pieniędzy w błoto 

"Przeklęta knieja. Zawsze mi przypomina te zniewieściałe elfy." Kagain
dodaj szarości do czerwonego - czyli czarny + biały w różnych proporcjachRasti pisze:Wolałbym wyjść do bardziej coś jak krem itp.
Ma ktoś jakieś pomysły?

kilka prób i uzyskasz to co potrzebujesz.

Właśnie próbowałem red gore+biały+szary i taka namiastka była. Chyba jednak przy tym zostanę.Asassello pisze:dodaj szarości do czerwonego - czyli czarny + biały w różnych proporcjachRasti pisze:Wolałbym wyjść do bardziej coś jak krem itp.
Ma ktoś jakieś pomysły?
kilka prób i uzyskasz to co potrzebujesz.
co zrobić, żeby pigmenty "trzymały" się figurki? Posprejować ją?
na pewną powierzchnie nakleilem green stuff. po zaschnięciu powierzchnia została wyszlifowana pilnikiem, pod palcem nie czuc nic ale boje sie ze po nalozeniu farby bedzie widoczne miejsce styku z green stuffem, czym wypolerować powierzchnie zeby zminimalizowac szczeline?
- gerald_tarrant
- Masakrator
jak dobrze wypiłowałeś to nie powinieneś się raczej bać że będzie to widoczne pod kilkoma warstwami farby
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
jeśli pigmentu jest cienka warstwa, to lakier w sprayu wystarczy. Jeśli pigmentu jest sporo to trzeba je utrwalić alkoholem.Matijjos pisze:co zrobić, żeby pigmenty "trzymały" się figurki? Posprejować ją?
- General Baga
- Kradziej
Z pigmentami różnie, jesli chcesz utrwalić na stałe - yo lakier ew pigment fixer np firmy mig
jesli chesz utrwalić hmmm - tymczasowo - to alkohol ew white spirit
Co mam na mysli piszac czasowo - ano alkoholem ew ws`em utrwala sie pigmenty jesli model nie bedzie dużo dotykany i obmacywany - albo mówiąc prościej nie bedzie miał jak za bardzo sie scierac - lakier ew fixer daje pewniejsze utrwalenie
jesli chesz utrwalić hmmm - tymczasowo - to alkohol ew white spirit
Co mam na mysli piszac czasowo - ano alkoholem ew ws`em utrwala sie pigmenty jesli model nie bedzie dużo dotykany i obmacywany - albo mówiąc prościej nie bedzie miał jak za bardzo sie scierac - lakier ew fixer daje pewniejsze utrwalenie
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót
Je ze swojej strony dodam że jeżeli model był polakierowany i na taką powierzchnię nałożymy pigment to utrwali się on tak jak by był pociągnięty lakierem. Niekiedy taka kolejność jest lepsza gdyż niektóre pigmenty tracą wyrazistość po polakierowaniu ich (nie ma tego z białym spirytusem). Przy utrwaleniu spirytusem na lakierze pigmenty zachowują kolor.
Łajdaki nie usłyszą kiedy przyjdę. Nie kiedy powyrywam im uszy!
witam
Ja walne pytanie troche z innej polki, ale moze ktos wie jak zmniejszyc gifa do rozmiarow forumowych ? a moze ktos to potrafi, i ogarnal by mi to ;d ?
pisac na priv jak cos ! z gory thx
Ja walne pytanie troche z innej polki, ale moze ktos wie jak zmniejszyc gifa do rozmiarow forumowych ? a moze ktos to potrafi, i ogarnal by mi to ;d ?
pisac na priv jak cos ! z gory thx

podpis usunięty z powodu zbyt dużego rozmiaru -- administracja
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Jest taki darmowy program który się nazywa IrfanView. Można w nim również zmieniać rozmiary gifów.
Tak swoją drogą to po pierwsze to pytanie nie bardzo pasuje do tego działu (bardziej do Płotów i Młotów). A po drugie jeśli zamierzasz używać tego gifa jako avatara lub do podpisu to od razu sobie daruj, bo koliduje to z regulaminem.
Tak swoją drogą to po pierwsze to pytanie nie bardzo pasuje do tego działu (bardziej do Płotów i Młotów). A po drugie jeśli zamierzasz używać tego gifa jako avatara lub do podpisu to od razu sobie daruj, bo koliduje to z regulaminem.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Nie jest to zabronione ale nie jest to też pochwalane, myślę że jakby umieszczanie gifów jako awatarów stało się nagminne to zostałoby to zabronione (podobnie jak było to ze zbyt dużymi sygnaturkami).
Ale skończmy już OT
Ale skończmy już OT

Da radę gdzieś w Wawie kupić wiertła do Hobby Drilla?

"JAH RASTAFARAI-SIGMAR HELDENHAMMER EMPEROR I!!!"