Pytania początkujących i niepewnych 2

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Re: Pytania początkujących i niepewnych 2

Post autor: PiotrB »

Hmmm...ja akurat nie lubię execów...ich rytualna egzekucje są niesmaczne... zdecydowanie wolę opowieści o orgiach czarownic!
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Piortrze chodziło mi raczej o zdolności bojowe ... ale ciekawą masz wyobraźnie :mrgreen:
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

no cóż - nie jest tajemnicą ,że kocham skąpo ubrane kobiety.... :mrgreen: :mrgreen:
Raz do roku - stare wiedźmy z kociołka krwi - zamieniają się w super laski i całą noc jest wspaniała orgia:)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Nie wiem gdzie ty Ten fluff czytałeś :D Bo z tego co pamiętam to wiedzmy są przeznaczone khainowi i nikt nie moze ich tknąć ;)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

no proszę Cię! :lol2:

"..Podczas Nocy Śmierci Królowe Czarownic kąpią się we własnej krwi i stają się ble ,ble (najfajniejszymi dupami)....Bzykaniom nie ma końca! :mrgreen: ... W ciągu roku stają na powrót staruchami..." ....

cytat trochę zmieniłem :mrgreen: ale sens jest chyba jasny
Obrazek

Awatar użytkownika
ibniblis23
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: ibniblis23 »

i skad jest ten zmieniony cytat? w sensie ktora ksiazka i ktora strona. Bo 'orgy of slaughter' to niekoniecznie seks ;p Zaiste w AB jest fragment o tym, ze krew z kotlow przywraca piekno i nastepnie ze w ciagu roku wracaja znowu do swojej 'naturalnej' postaci. Pomiedzy tymi informacjami nie ma jednak zadnego 'bzyskanka' o ktorym mowisz :> Jednie o mordzie, torturach, jedzeniu surowego miesa ofiar, piciu wina z dodatkami i tancach do rana.
“Never underestimate the power of sheer, bloody-minded spite”

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

strona 51 AB

...Noc śmierci ,kiedy to mroczne Elfy barykadują się w swoich domach i wsłuchują się w dźwięk orgii i złowieszczy śmiech który towarzyszy nocnemu świętowaniu Elfich Wiedźm..."
Obrazek

Awatar użytkownika
ibniblis23
Kontakt:

"...until Death Night comes round once more and Dark Elves hide in their homes, listening to the revelry and evil laughter of the midnight celebrations of the Witch Elves."

Bardzo mi przykro ale tlumacz sie popisal ;p orgia w tym kontekscie nie jest tym o czym myslisz... w ogole ja nie uzylbym tego slowa w tym konkretnym tlumaczeniu. Bardziej pasowalaby uczta albo hulanka ;) taka 'orgia krwii' nie ma nic wspolnego z seksem, no chyba ze sadystycznie pojetej seksualnej przyjemnosci plynacej z zadawania cierpienia i mordu. Tak jak kolega napisal wczesniej, elfie wiedzmy sa poswiecone Khaine'owi i z tego co pamietam sa chyba wszystkie dziewicami.

Awatar użytkownika
MatthewKorona

Post autor: MatthewKorona »

Z zasad euro:
"- Player can use maximum 5 PD to cast a spell. For death & shadow spells this max is lowered to 4 power dice. "

Czyli nasza zasada specjalna - Druchii Sorcery jest bezużyteczna? Bo w Lore of Metal czy np. Dark Magic dalej max. rzucam z 5ciu kostek?

Z góry dzięki za pomoc.
Impossible is nothing.

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Tak, jest bezużyteczna.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

jezu- na warserze mówi się o nowym booku do DE....żeby to nie była prawda! [-o<
Obrazek

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Ostatni wszyscy mówią o nowym booku. HE, WE, demony, miały być też dwarfy, WoCh będzie w październiku, teraz DE. Nie sądzę żeby GW nagle przyspieszyło z wydawaniem AB, więc te ploty w dużej mierze są pewnie nieprawdziwe.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Dreef
Falubaz

Post autor: Dreef »

Ciekawe jaką by bestie do nas dali (tak jak taki pajączek w O&G)
Obrazek

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Niech poprawia manticore i dla mnie moze pozostac bez zmian jesli chodzi o monstery.

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Post autor: DarkAngel »

Rycerzy na morskich smokach :)
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

PiotrB pisze:jezu- na warserze mówi się o nowym booku do DE....żeby to nie była prawda! [-o<
Zapodaj linka!
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
ibniblis23
Kontakt:

PiotrB pisze:jezu- na warserze mówi się o nowym booku do DE....żeby to nie była prawda! [-o<
fluffowo to bylo by fajnie jakby dorzucili disciple of khaine i jego sztuczki... a la Urial, brat Malusa... cult slaanesha od razu w AB tez bylby mily ;p ...choc pewnie skonczy sie na dark raiderach na pegazach jak znam zycie ;p

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Post autor: Kanadian »

tak? Imperium dostało, debilne Demi-Gryfy co fluffowo pasują jaki świni trampki #-o , gryfa wiekszego od smoka #-o , jakieś popierdolone wózki #-o . Ogrom dojebali działo samobierzne #-o ?

nie zapominaj że to GW!!!

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

ta kawaleria na morskich smokach mi sie podoba ^^
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Trzeba szybko jeszcze pograć na starym booku... :?
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Zablokowany