Początkujący.... (Pytania/Pomoc)
Re: Początkujący....
Super! Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam:)
www.shaga.pl (już nie taki) nowy (ale na pewno najlepszy) sklep Gdynia ul.Morska 173
nie masz minusów... save jest normalny.tomasso pisze:Czy podczas walki na mojej flance, mam -1 do sejwa? Jeśli tak, to gdze w RB jest o tym mowa?
w walce od flanki nie liczy się jedynie bonus za walkę bronią ręczą i tarczą.
![Obrazek](http://i46.tinypic.com/pq4n7.jpg)
Pytanie odnośnie Bretki i Imperium. Chodzi mi o grywalność tych armii - ponoć Bretonią trzeba wyczuć grę i już ją trochę znać. Słyszałem, że często ludzi przerzucają się z Bretonii bo jest słaba/okrojona. Ta sama kwastia w przypadku Imperium, z którego 7ed podobno zrobiła swoje.
Ja mogę napisać to co zawsze. Ze Skavenami i tak nie mają szans. Więc jeśli planujesz z nimi grać to najlepiej też wybierz Skavenów. Skaveni to rasa Panów i z nimi to nie ma bata albo się podporządkujesz albo dostajesz prądem z warpa w kitę i idziesz na roboty. Jedyna opcja żeby wygrać ze Skavenem to grać Skavenem, a i to nie jest do końca pewne, bo jeszcze nikomu się nie udało.
Czy ja coś wspominałem o Skavenach? Mówię o grywalności armii jako takiej, a nie w konkretnym starciu. I w ogóle co za pierdoły gadasz, że się skavenów pokonać nie da?
Po za tym Skaveni ani trochę mi się nie podobają. Brud, smród i ubóstwo.
Nie chcę grać Imperium czy Bretką, po prostu jestem ciekaw potwierdzenia plotek.
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Nie chcę grać Imperium czy Bretką, po prostu jestem ciekaw potwierdzenia plotek.
Mam takie pytanie. Wychodzi na to, że break testy nieumarłych są korzystniejsze od daemon instability testów, bo w razie porażki można się poratować regenką i ward savem. Mam rację czy jest tam napisane jeszcze coś "małym druczkiem"?
A co do brudu i smrodu. Jest takie powiedzenie, że samochód to przedłużenie penisa faceta. Jeśli rozciągnąć to na pierwotne środki transportu to odjechany koń jest przedłużeniem penisa rycerza bretońskiego. I teraz pytanie-zagadka: przedłużeniem czego, należącego do jej właściciela, jest f i g u r k a przypakowanego rycerza na koniu (takiego bez brudu i smrodu)?![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Btw, wal następne pytanie, mam już gotową odpowiedź![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Tak się składa, że na polu grywalności również nie mają sobie równych. Żadna armia nie ma tylu zasad specjalnych pasujących do siebie tak idealnie jakby same się wymyśliły, z tą piękniutką wisienką na czubeczku jaką jest niepowtarzalny steampunkowo-hordowy klimat.Czy ja coś wspominałem o Skavenach? Mówię o grywalności armii jako takiej, a nie w konkretnym starciu. I w ogóle co za pierdoły gadasz, że się skavenów pokonać nie da?Po za tym Skaveni ani trochę mi się nie podobają. Brud, smród i ubóstwo. Nie chcę grać Imperium czy Bretką, po prostu jestem ciekaw potwierdzenia plotek.
A co do brudu i smrodu. Jest takie powiedzenie, że samochód to przedłużenie penisa faceta. Jeśli rozciągnąć to na pierwotne środki transportu to odjechany koń jest przedłużeniem penisa rycerza bretońskiego. I teraz pytanie-zagadka: przedłużeniem czego, należącego do jej właściciela, jest f i g u r k a przypakowanego rycerza na koniu (takiego bez brudu i smrodu)?
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Btw, wal następne pytanie, mam już gotową odpowiedź
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Skaveny są słabe nie zdarzyło mi się jeszcze z nimi przegrać, najgorszy wynik to 12:8 dla mnie.
Co do bretki grałem nią 2 lata i powiem tak, Bretka ma potencjał, ale mało możliwości po dłuższym czasie bitwy staną się dość monotonne
ale nigdy nie zapomnę rozkręcenia czołgu imperium 5 errantów ( czołg w nich wjechał
).
Ja osobiście zmieniłem armie z Bretoni na DE
i nie żałuje
Co do bretki grałem nią 2 lata i powiem tak, Bretka ma potencjał, ale mało możliwości po dłuższym czasie bitwy staną się dość monotonne
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Ja osobiście zmieniłem armie z Bretoni na DE
![Obrazek](http://i3.photobucket.com/albums/y73/stephiep/icons/codegeass/codegeassbanner.png)
Dark Elf Army of Druchii:
Win/Draw/Lose (04.01.2010-xxx)
18/1/4
To chyba nie grałeś ze skavenem mającym dobry dzień. Szczury były obok WE najpotężniejszą armią 6ed, posiadały jeden z największych potencjałów czarująco/strzelających (teraz z racji niedostosowania do 7ed jest nieco gorzej). Ale nadal potrafią jedną serią z ratlinga czy błyskawicą zniszczyć cały oddział (przeciwnika albo swój).Kondi pisze:Skaveny są słabe nie zdarzyło mi się jeszcze z nimi przegrać, najgorszy wynik to 12:8 dla mnie.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Możliwe, że grałeś przeciwko graczom, którzy nie mają jeszcze zbyt wiele doświadczenia albo mieli sporo pecha w rzutach.
W grze z puszkami typu Bretka trzeba mieć ten zdradziecki plan działania. Uwierz mi pierwsze twoje prawdziwe szarże doszłyby najwcześniej dopiero w 3 turze (jakieś śmieszne resztki), które wbiłyby się w kloce 30 klanratów, przejście przez watahy śmieciuchów typu niewolnicy czy NR zajmuje czas i kończy szarże przedwcześnie, często gęsto sam wystawiasz się w ten sposób komuś pod kaprawy nosek.
Co do elfów, to są one najbardziej pożądanym posiłkiem, miękkie (T3), soczyste mięsko, a te ubierające się na czarno mają w smaku drobną szczyptę spaczenia, po prostu delicje
Jeśli w dalszym ciągu uważasz, że szczurki są słabe to zobacz, kto wygrał ligę w zeszłym roku...
W grze z puszkami typu Bretka trzeba mieć ten zdradziecki plan działania. Uwierz mi pierwsze twoje prawdziwe szarże doszłyby najwcześniej dopiero w 3 turze (jakieś śmieszne resztki), które wbiłyby się w kloce 30 klanratów, przejście przez watahy śmieciuchów typu niewolnicy czy NR zajmuje czas i kończy szarże przedwcześnie, często gęsto sam wystawiasz się w ten sposób komuś pod kaprawy nosek.
Co do elfów, to są one najbardziej pożądanym posiłkiem, miękkie (T3), soczyste mięsko, a te ubierające się na czarno mają w smaku drobną szczyptę spaczenia, po prostu delicje
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Jeśli w dalszym ciągu uważasz, że szczurki są słabe to zobacz, kto wygrał ligę w zeszłym roku...
![Obrazek](http://i244.photobucket.com/albums/gg13/spootnick_2007/Napis.jpg)
Widocznie szczurki nie grały z moimi rozpami ;p moje główne Lance miały MR
wiec tura magi szczurków jak zabiła 1 grala to było święto
Co do DE vs Skaveny grałem tylko 2 Bitwy ale najlepiej spłacające się odziały w tych bitwach to Dr i BG jak z 25 clanratów w jednej turze zostawało 13 było miło
zaś DR ładnie elektryków zabijają pod pakowani z kotła![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Ale cóż 50% sukcesu to plan i rozpa a 50% to fart/pech
kilka razy mi się zdarzyło że 3 razy pod rząd nie zebrałem Dr na 10LD ;/
Z chęcią bym zagrał przeciw bardziej "doświadczonym" graczom skavenów
Co do DE vs Skaveny grałem tylko 2 Bitwy ale najlepiej spłacające się odziały w tych bitwach to Dr i BG jak z 25 clanratów w jednej turze zostawało 13 było miło
zaś DR ładnie elektryków zabijają pod pakowani z kotła
Ale cóż 50% sukcesu to plan i rozpa a 50% to fart/pech
kilka razy mi się zdarzyło że 3 razy pod rząd nie zebrałem Dr na 10LD ;/
Z chęcią bym zagrał przeciw bardziej "doświadczonym" graczom skavenów
![Obrazek](http://i3.photobucket.com/albums/y73/stephiep/icons/codegeass/codegeassbanner.png)
18/1/4
Tylko że BG to special za 13 punktów sztuka, a clanrat to core za 5...Kondi pisze:Co do DE vs Skaveny grałem tylko 2 Bitwy ale najlepiej spłacające się odziały w tych bitwach to Dr i BG jak z 25 clanratów w jednej turze zostawało 13 było miło![]()
Przeciez wystarczy że strzeli się do tego oddziału z ratlinga/warplightinga/rzuci się na nich plagę i coś koło połowy pada. Nie mam jakiegoś dużego doświadczenia, ale przeciwko DE grałem dużo, i black guardzi akurat dużego problemu nigdy dla mnie nie stanowili... Inna sprawa ze kolega który nimi grał też nie jest jakims super wymiataczem.
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.
to że BG miękkie od salwy baty dostaje to ja wiem.
ale ratlinga nie powinno być w 1 mojej turze, bolce mają swoje priorytety 1# large target 2#zmniejszyć silę magi i salwy przeciwnika. od koszenia takich clanratów są kusze, niekiedy magia jak już nie mam co robić z nią ;p
a BG zawsze znajdą dobry cel do walki Screenowanie harpii i dużo rzeczy do BG nie strzeli
, jak by co w latare można już 2 turze zaszarżować jak się dobrze rozplanuje
na 2000+ od czego mamy smoka
zionę z S4
i sporo pieczonych szczurów będzie (ja biorę na wynos
)
w Skavenach jak dla mnie największym problemem są wykopki.
A co do tego że Clanraty są Core co z tego, moim zdaniem tego typu walka jak pokazałem to dopalacz dla BG ;p szarża + gonienie. albo marsz przyjęcie szarzy bo i tak mam ASF.
Gorzej jak za miast latarki ktoś wystawi na mnie Cenzerów ;p
testów T licząc moje rzuty nie zda 90%![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
ale ratlinga nie powinno być w 1 mojej turze, bolce mają swoje priorytety 1# large target 2#zmniejszyć silę magi i salwy przeciwnika. od koszenia takich clanratów są kusze, niekiedy magia jak już nie mam co robić z nią ;p
a BG zawsze znajdą dobry cel do walki Screenowanie harpii i dużo rzeczy do BG nie strzeli
na 2000+ od czego mamy smoka
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
w Skavenach jak dla mnie największym problemem są wykopki.
A co do tego że Clanraty są Core co z tego, moim zdaniem tego typu walka jak pokazałem to dopalacz dla BG ;p szarża + gonienie. albo marsz przyjęcie szarzy bo i tak mam ASF.
Gorzej jak za miast latarki ktoś wystawi na mnie Cenzerów ;p
testów T licząc moje rzuty nie zda 90%
18/1/4
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
Bo zawsze znajdzie się ktoś, kto musi kompleksy sobie na forum podleczyckanister pisze:Robi się z tego rozmowa typu "moja armia i tak jest lepsza i i tak wygram".
putoa alasti avantoon! ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
W końcu trzeba gdzieś te posty nabijać ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Ostatnio jak grałem z bretą to gra kończyła się z moimi slavami trzymającymi sztandar grali
Dla typowego skaveńskiego defensu z linią jezzków bretka nie ma lekko. Z elfami bywa gorzej z racji na silną magię. Problemem bywa też Ring of Hotek. Ratlingi co prawda padają od jednej salwy, ale najpierw trzeba mieć górkę w strefie rozstawienia, a to nie jest normą. Sztormówa i wykopki są dobra kontrą na bolce czy kuszników. Wpadnij do Opola, albo w przyszłym tygodniu do Knurowa zobaczymy ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Ostatnio jak grałem z bretą to gra kończyła się z moimi slavami trzymającymi sztandar grali
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Słuchajcie\czytajcie znacie może stronkę (po polsku) gdzie dogłębnie są wytłumaczone zasady do wfb? Poszukuje tego dla kogoś, co by się nie bał grać. I nie piszcie mi o rulebooku tym małym ani dużym;)
Gime more Guns! Guns'N'Roses
(...)now holidays come,and then they go,nothin new to gain,collect another memory..when I come home, late at night, don't ask me where I've been, just count your stars I'm home again..you could be mine, you could be mine,you could be mine, mine, mine(...)
(...)now holidays come,and then they go,nothin new to gain,collect another memory..when I come home, late at night, don't ask me where I've been, just count your stars I'm home again..you could be mine, you could be mine,you could be mine, mine, mine(...)
niestety nie ma.. radze zacząć grac i przeczytać RB po polskuG'N'R pisze:Słuchajcie\czytajcie znacie może stronkę (po polsku) gdzie dogłębnie są wytłumaczone zasady do wfb? Poszukuje tego dla kogoś, co by się nie bał grać. I nie piszcie mi o rulebooku tym małym ani dużym;)
![Obrazek](http://i46.tinypic.com/pq4n7.jpg)
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
G'N'R pisze:Słuchajcie\czytajcie znacie może stronkę (po polsku) gdzie dogłębnie są wytłumaczone zasady do wfb? Poszukuje tego dla kogoś, co by się nie bał grać. I nie piszcie mi o rulebooku tym małym ani dużym;)
Ale tego dogłębnie to Ci nawet twórcy nie wytłumaczą. Musisz grać i wykuć na blache. Innej opcji nie ma
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash