Co nam się urodziło? - nowe, cudowne Mroczne Maleństwa :>

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Kazzzz
Wałkarz

Post autor: Kazzzz »

A assasin ma KB z siebie ??

Swoją drogą taki koles z cloakiem jest zajfajnym lawca głów zwlaszcza magicznych ;)

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

W pierwszym poście plotek był news o zasadzie ap na całej armii, potem to się przewijało od czasu do czasu, następnie był domniemany ASF Witchek. . . ostatecznie ap dostali tylko kusznicy, a obie zasady można wziąć dzięki bardzo tanim sztandarom. I to mi się bardzo podoba. Dobrze, że tak to rozwiązali. Jest dzięki temu duża elastyczność. Do tego dochodzi potaniony fear. Do wyboru do koloru :D

Może ktoś kto ma dużo czasu np. skończył sesje albo nudzi się w pracy itd. w czynie społecznym złożyłby wszystko co pojawiło się w tym temacie do kupy w jakiś w miarę składny army list ? ;D
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

Awatar użytkownika
s!k0r
Wałkarz

Post autor: s!k0r »

Jak tak przeglądam temat, to dochodzę do wniosku, że zmasowany atak PG nie grozi. Armia jest super, ale wydaje mi sie ze będzie trzeba mieć łeb na karku żeby cały potencjał wykorzystać.

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Kurde ludzie to są dziwni, na druchii.net jest wielka żałoba za +1 do czarowania kosztem PoD... Wiadomo nigdy się nie zadowoli wszystkich ale troszkę tego nie rozumiem, ok można opierać się na przewidywalności i mieć każdą opcję przeliczoną na % powodzenia ale po pierwsze taka magia dużo bardzie odpowiada naturze DE a poza tym daje szansę na niezłą dominację magiczną. Też mam nie małe obawy przed miscastami ale uważam, że i tak jest dużo fajniej niż przedtem...

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Post autor: MUKER »

Assasin po ujawnieniu może opuścić swój oddział ??

Wydawało mi się, że pisało że nie, ale skoro wszyscy dają mu latanie...

No i druga sprawa koleś ma 10 ld? Bo o ile dobrze rozumuje to jak jest sobie sam to ma stubborn na 10 od kociołka i duże szanse na to, że wyrżnie ludzi którzy go mogą walnąć zanim ci wyjmą broń ??
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Z Assassinem, jak z Ratlingami...dokupujesz do oddziału a potem hulaj dusza. Z tego co się orjętuję, to nawet nie musisz go chować w oddziale dla którego został dokupiony, tylko wystawiasz jak normalnego bohatera.

A co do magii...+1 do casting roll zamienić na Power of Darkness i brak limitów w PD przy kulaniu czaru? Dla mnie bomba. Wymieniam w ciemno.

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

No coś w tym stylu z tym 10 ld. . .

A co do latania to generalnie asasyn jest upgradem do oddziału, no ale jeśli w giftach jest latanie, które tylko on może wziąć i ew. hag queen (hag z oddziału tylko 25 pkt) no to jest to chyba bound, który w domyśle ma być pożytkowany przez niego. .. logicznym wydaje się fakt, że jednak będzie mógł wylatywać ;P
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Według plotek miał być przedmiot dający +1 do casta, ale nie wiem czy go w końcu wprowadzili.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

ktos ciekawie zauważył na Druchii necie że blade wind rzuca się i działa jak cc. Czyli fenomenalny czar do zdejmowania obsługi maszyn bo nie losuje się w co trafia. Lub do wyciągania magów w jednostkach.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Witam,

Czy mógłby ktoś podać wyjściowe koszty punktowe herosów (zwłaszcza herosów i ich mountów) lub podac linka gdzie koszty te się znajdują. Co prawda nie będę grał DE albe w tym tygodniu będę miał okazje z nimi powalczyć kilka razy na 1500 i do zrobienia rozpiski brakuje nam tylko wyjściowych kosztów punktowych herosów i ich mountów )oraz statystyk assasina i hag quenn).

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Monster Truck:

Lord na Smoku (Hydra Blade, Invert Ward, Pota Siły)
Master na CO (Hydra Banner)
3x5 DR
2x5 Harpies
7 COKs Ring of Hotek
7 Coks Banner ASF
2 COC
2 Hydry

Można zmienić 2 Rydwany na:

a) Czwarty oddział DR i trzeci oddział Harpii
b) gołą 7 COKs
c) na kolejnego Mastera z Pegazem

I włazimy w CC jak najszybciej - wszystkim.

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Po co na COKi ASF ? nie lepszy będzie AP ? z S6 i - 4 do as więcej zdziałamy :P

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Bo na nowy book juz nie mamy przewagi w zasiegu szarzy.

7 COKs z Hydra Bannerem wypłaca 33A S4 wszystko z Hate. Podjeżdżasz do kolesia i przyjmujesz naprawdę sporo tym oddziałem. Nawet krasnoludzkie kwadraty. A przy armii bez magów nie masz czasu na szachy.

EDIT: Notabene AP można dać na drugi oddział:)
Ostatnio zmieniony 16 cze 2008, o 13:38 przez Paraszczak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Też bym nie dawał ASF na coldy bo jeśli już nimi nie szarżujesz to i tak im wiele nie pomoże. To pierwsza rozspiska bez BG jaka się pojawiła więc trzeba pochwalić, ale 2 oddziały CoK, 2 CoC i do tego dwie hydry jakoś mi nie leżą. Dużo głupoty tak że główne uderzenie może Ci się załamać, no i praktycznie brak strzelania. Szykujesz to na jakąś konkretną armię bo to by mogło wiele wyjaśnić?

Awatar użytkownika
THE_END
Mudżahedin

Post autor: THE_END »

"7 COKs z Hydra Bannerem wypłaca 33A S4 wszystko z Hate"

PO PA PR AN E ...

Malus For The Win ...

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

hm ale jakis scroll i dodatkowa kostka by sie przydalo

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

7 COKs z Hydra Bannerem wypłaca 33A S4 wszystko z Hate. Podjeżdżasz do kolesia i przyjmujesz naprawdę sporo tym oddziałem. Nawet krasnoludzkie kwadraty. A przy armii bez magów nie masz czasu na szachy.
No, ale jak masz Hydra banner to przecież nie możesz wstawić ASF :P

Awatar użytkownika
olo1
Mudżahedin

Post autor: olo1 »

hydra banner jest na bsb więc może :)

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

ASF na coldach może być, jeśli nie gramy na piechocie, takie dodatkowe zabezpieczenie, ale jak są BG to tylko im. Jak niema sztandaru od głupoty to raczej dla COK lepszy by był właśnie sztandar AP, trzeba uważać żeby nie być zaszarżowanym. Po ostatniej bitwie z HE stwierdziłem, że ASF na kawalerii średnio się sprawdza, być może COK jak mają 4S sprawdzały by się lepiej.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Jestem przerażony ilością ofert na allegro w dziale DE...jednak ludzie zaczynają skupować poczciwe Delfiki...

Zablokowany