Lan Studio - ot taki mały Blog

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
alva
Pseudoklimaciarz

Post autor: alva »

Fajny :) Wszystko razem dobrze sie komponuje. Ladne gemy i zloty nmm. Srednio mnie przekonuje natomiast ten niebieski nmm, ktory jak na stal wydaje mi sie zbyt blekitny. To co sie rzuca w oczy odrazu, to wlasnie oczy krasnala - ma on je nieco przymrozone, mysle wiec, ze zrenice moglbyby byc ciut wieksze, takie moje osobiste odczucie ;) Skora wyglada w porzadku ale fajnie byloby tam dodac wiecej kolorw, jak rumience, lekko fioletowy kolor powiek, etc... To samo tyczy sie kamienia na podstawce: Mysle, ze dodanie tam duzo rozwodnionych kalek zieleni, catachanu i brazow nie zaszkodziloby jej, a dalo nieco naturalnosci...

Tak czy inaczej, praca dobra cukierkowa - cieszy oko :)

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Post autor: Bruenor Battlehammer »

Skavenblight pisze:Tomashu, który nie masz pojęcia o malowaniu figurek przez Sykstusa [notabene jednego z lepszych grających-malujących mordheimowców w Polsce]
i to mówi wszystkoo systemie jakim jest Mordheim :wink:

Figurka powala dokłdnadnoscią. No i to chyba pierwszy NMM,który mi się podoba - generalnie uważam go za przerost formy nad treścią.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Bruenor Battlehammer pisze: i to mówi wszystkoo systemie jakim jest Mordheim :wink:
Nie, to nawiązanie do stałego argumentu Tomasha, "nie waż się krytykować moich guru" ;)

Ale dość, świąt ani flejma nie będzie ;) Za duży szacunek żywię do Lana i jego prac, by mu zaśmiecać temat ;)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Spokojnie , bo powycinamy spamu troche znow :wink:

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Sorry, Sykstus i Natalia, za pospinanie się. Po prostu u tego pierwszego w każdym poście napisanym w Galerii widzę czepianie się praktycznie każdej pracy, na dodatek z reguły jest to czepianie się pierdół. Osobiście jestem zdania, że krytyk powinien mieć choć zbliżony poziom do artysty krytykowanego - a figurki Sykstusa jak najbardziej widziałem i uważam, że obaj z Sykstusem mamy do Lana jeszcze kilka długości w malarskim skillu do nadgonienia ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Zgadzam się Tomash, ale po to tu ktoś wystawia figsy żeby je konstruktywnie skrytykować :P Jedyną rzeczą której sie tu można było przyczepić to podstawka :P Zresztą właśnie uploaduje moją Celestynkę i za chwilkę zamieszczę zdjęcia :P

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Osobiście jestem zdania, że krytyk powinien mieć choć zbliżony poziom do artysty krytykowanego
ziemko pewnioe tez bo nie musialby zagladac na forum, ktore nagle by sie stalo puste ;)

generalnie co mi sie nie podoba:
kamien i trawa na nim (rosnie nienaturalnie bo na kamieniu nie zawsze cos wyrasta ;) )
tylni plat zbroi ten niebieski sprawia, ze wyglada na nowy a imo dwarfy powinny miec zbroje w innym kolorze jak elfy do ktorych taki niebieski pasuje :> )

plusem oczywiscie jest caly figs nie mowiac juz o twoim jak widze sztandarowym zlotym nmmie :)

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

Non metal opanowany do perfekcji, nie widziałem lepszych NMM od Twoich

Awatar użytkownika
Marko
Mudżahedin

Post autor: Marko »

Kolejna ładna figurka...
Z niecierpliwością czekam, aż pokażesz coś nowego, Lan. Śliczne są te Twoje prace (choć jak dla mnie trochę zbyt cukierkowe - rozumiem, że to wymagania rynku;), ale za każdym razem nie mogę oprzeć się wrażeniu, że to już było. Ten sam 'nasycony' nmm, podobne rozłożenie świateł, nawet kolory te same. Chętnie zobaczyłbym jakieś urozmaicenie. Ciekawy sourcelighting, może w końcu jakąś przybrudzoną figurkę... Jestem pełen podziwu, bo wszystkie figurki malujesz w ten sam sposób, mnie już by się znudziło :)
pzd i wciąż zniecierpliwiony czekam na dalsze twory.

Awatar użytkownika
duck83
Mudżahedin

Post autor: duck83 »

A ja tak ni z gruchy, ni z pietruchy walnę, że twarz w połaczeniu z lekko zkośnymi oczyma stawia tego krasnal w świetle mrocznych doznań ... rozszerzając wypowiedź powiem, że mimo kapitalnego wrażenia, jakie niewątpliwie ta figurka robi na innych, jak i na mnie, to krasnal trochę mi przypomina ... Chaos Dwarfa.

To taka tylko mała dygrasja, która mam nadzieję chwały twórcy i odtwórcy (hehehe :wink: ) nie odejmie.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Lan jakich kolorow uzyles do pomalowania nmmow na toporze , bardzo mi one do gustu przypadly...

Tołdi

Post autor: Tołdi »

genialne metaliki

ODPOWIEDZ