lizardmen 2009
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: lizardmen 2009
Co prawda gram godzillami i ciezko mi było się z tym pogodzić, ale nie jest imo magiczny a upewnia mnie w tym kowadło krasi, bo jak wypełnione runami super turbo ustrojstwo nie jest magiczne mozę zapytać zwykły gracz, a no mozę nie być, ale dodali zapis że jego ataki są magiczne i to jest dowód wg mnie a w engine tego nie ma. Chętnie też bym bronił engine ale gram od dłuższego czasu nimi i przyzwyczaiłem sie do tego ze nie jest magiczny choć nie było łatwo, jak dla mnie jest juz wypasiony dobrze a magiczne ataki by go jeszcze bardziej przegięły
tylko czary mozna dispelowac a b.a. nie mozna ergo burnign alignment nie jest czarem. Skoro wiec nie jest czarem to nie ma magicznych atakow.Dowod: wychodzi w fazie magii, jest wyraznie zaznaczone, ze nie mozna go dispellowac (a tylko czary mozna dispelowac)
podobnie jak lifetaker.Engine of the Gods jest "magical artefact" dokladnie tak go opisuje AB.
nadal widze tu analogie to magicznego efektu mighty smiting.Burning Alignment z Engine of the Gods jest magicznym efektem (czarem?) magicznego urządzenia(przedmiotu? broni?) zadającym niemagiczne ataki ... rzeczywiście interpretacja nie do podważenia.
Kowadlo krasi wali w shooting phase - temu ma dopisek ze zadaje magiczne ataki.
Dodajmy do tego, ze ksiazke pisal kompletny newbie w pisaniu AB do WFB to juz wiemy czemu tyle problemow z EOTG.
@Shino:
AD czary. IF'ek tez nie mozna dispellowac
AD Lifetaker. Lifeetaker nie ma magicznych atakow bo jest bronia strzelecka, ktore to bronie zostaly explicite pozbawione
magicznosci swoich atakow w FAQ.
AD Smithing: Smithing nie zadaje obrazen bezposrednio tylko daje komus mozliwosc zaatakowania. Znaczna roznica.
P.S. A najlepsze ze sie ostatno z WE graczem poklucilem, on twierdzil ze Engine magiczny, a ja ze niestety LS zadecydowala, ze nie
Dodajmy do tego, ze ksiazke pisal kompletny newbie w pisaniu AB do WFB to juz wiemy czemu tyle problemow z EOTG.
@Shino:
AD czary. IF'ek tez nie mozna dispellowac
AD Lifetaker. Lifeetaker nie ma magicznych atakow bo jest bronia strzelecka, ktore to bronie zostaly explicite pozbawione
AD Smithing: Smithing nie zadaje obrazen bezposrednio tylko daje komus mozliwosc zaatakowania. Znaczna roznica.
P.S. A najlepsze ze sie ostatno z WE graczem poklucilem, on twierdzil ze Engine magiczny, a ja ze niestety LS zadecydowala, ze nie
czyli jesli burning alignment mialoby cy czarem bylby zapisek nie mozna tej mocy dispelowac.Jest traktowana jak czar rzucony z if.AD czary. IF'ek tez nie mozna dispellowac
engine of the godes de facto tez... jest bronia z howdaha.AD Lifetaker. Lifeetaker nie ma magicznych atakow bo jest bronia strzelecka, ktore to bronie zostaly explicite pozbawione
odpala sie tylko w innej fazie (podobnie jak kamienie)
sprawa jest taka, ze jesli gw uscisli, ze wszystkow fazie magii jest magiczne (a jest to bardzo prawdopodobne) to wydaje mi sie, ze wyjda z tego wieksze glupoty niz jesli engine zostanie niemagiczny.
Engine MA dopisek, ze go nie mozna dispellowac!
"Note that none of this effects may be dispelled, such as by Dispel scrolls etc.)"
na tym cala moja argumentacja do "magiczny jak czar" polega.
Engine nie jest bronia strzelecka, kamienie tez.
Bronia strzlecka jest to co strzela w shooting phase.
Wydaje mi sie ze uscislenie bedize dotyczyc wylacznie Engine'a
"Note that none of this effects may be dispelled, such as by Dispel scrolls etc.)"
na tym cala moja argumentacja do "magiczny jak czar" polega.
Engine nie jest bronia strzelecka, kamienie tez.
Bronia strzlecka jest to co strzela w shooting phase.
Wydaje mi sie ze uscislenie bedize dotyczyc wylacznie Engine'a
Przy efektach z kotła też jest zapis, że nie można ich dispelować. Mimo, że działają na początku tury, a nie w magic phase. Więc opieranie się na "none of this effects may be dispelled, such as by Dispel scrolls " jest słabe.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Moim skromnym zdaniem moce engina powinny być magiczne bo są w fazie magii, a life taker i river bow tez powinny byc magiczne bo są magic itemami, no chyba ze ktoś zakłada ze bełty i strzały wystrzelone z tychże przedmiotów nie są magiczne .
suma summarum engin jest i tak w pytkę wiec niema co plakać
suma summarum engin jest i tak w pytkę wiec niema co plakać