Fluffowe pytania

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Re: Fluffowe pytania

Post autor: Naviedzony »

Żartuję, tak naprawdę to nie wiem, dlaczego. Mogę tylko zgadywać, że Elfowie to tak aroganckie i pyszne istoty, że pewnie uważają, iż nikt oprócz nich nie byłby sobie w stanie poradzić z danym zadaniem. Poza tym wydaje mi się, że to zbyt wielcy esteci, żeby zatrudniać grubasów. ;)

@Cichy
Mudżahedin

Post autor: @Cichy »

Są jakieś nowe pogłoski co się dalej z elfami będzie działo? Może na nowo nastanie jakiś nowy lepszy czas? (coś pamiętam że się smoki budzą)?

Awatar użytkownika
Ryosuke
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Ryosuke »

Jest w booko wspomniane ze smoki są coraz bardziej niespokojne w swoich snach i że ostatnio wylęgły się nowe smoki,ale na nie bym nie liczył za mało ich po prostu,a jak tam nasze kontakty z krasnoludami stoją? Ciągle mają focha z powodu wojny o brodę, bo jak by zapłacić krasnoludom to by nam takie twierdze postawili że DE z demonami mogły by nam naskoczyć.
Chcesz zarabiać na prowizji od sprzedanych gier? Zapraszam do programu dla każdego youtubera,streamera oraz dla ludzi mających wśród znajomych graczy.G2A.COM

@Cichy
Mudżahedin

Post autor: @Cichy »

W nowym booku od vampirów czytałem że jakaś ekspedycja wyruszyła do starego świata (do krasnoludów) i jakiś większy nekromanta urządził zasadzkę i dość gęsto padał elf i krasnolud razem. Uprowadzono księżniczkę i elfy mogą o to posądzić krasnale bo te ich eskortowały.

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

ja krasnale wpisza cos w swoja ksiazke to nie ma wybacz, male kurduple nie odpuszcza, i dobrze, nie lubie ich, pomimo tego ze stoja na wysokosci zadania.
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

kwestia najemników:

nawet i cały regiment ludzi/ogrów i czegokolwiek tam innego nie równa się z jednym elfem. Kazdy inny sprataczy swoje zadanie bo po prostu nie stanie na jego wysokości. Do tego elfy działają w jakims konkretnym celu, ktoś mógłby podpatrzeć na ich sekrety oraz tajemnice. Jest wiele takich powodów. Z resztą cała reszta starego świata to brudasy i łachmaniarze.

Myślę, że włąsnie takie jest stanowisko elfów w kwestii najemników.

Co do sprawy krasnoludzkiej... obecny król feniks otwiera się na ludzi jak i na krasnoludy, przynajmniej chce, bo widzi że to jedyna szansa na powstrzymanie chaosu aczkolwiek to jest lekkie ocieplenie o sojuszu nie ma mowy. Póki Krasnoludy nie oddadzą z dawien dawna zrabowanej korony i nie przeproszą za swą pyszałkowatość i pychę to nic z tego nie będzie :)

Elfy mają lepsze twierdze niż długobrode beczki :evil:
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Ryosuke
Kontakt:

To o tych twierdzach to tylko twoje spekulacje? Bo jedyną elficką budowlą którą możemy się pochwalić jest wieża hoetha
Chcesz zarabiać na prowizji od sprzedanych gier? Zapraszam do programu dla każdego youtubera,streamera oraz dla ludzi mających wśród znajomych graczy.G2A.COM

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

wszystkie bramy, które przecinają łańcuchy górskie prowadzące do wnętrza Ulthuanu to niby drewniane płotki? ;)
F.N.

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

mifarex pisze: Bo jedyną elficką budowlą którą możemy się pochwalić jest wieża hoetha
HE mieszkają w lesie? :wink:
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

hmm, jeśli w lesie jest największe miasto w uniwersum to tak :D
F.N.

Awatar użytkownika
Ryosuke
Kontakt:

Jeszcze jedno pytanie jak wyglądają okręty HE podobno mamy najpotężniejszą flotę na świecie

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

głownie coś w rodzaju starożytnych trirem.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

zaś w VI edycyjnym booku była piekna makietka obrazująca okręt (zrobiony z balsy) strazy morskiej.
F.N.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

a co do twierdz jeszcze, jedna z bram strzegących Ulthuanu, hmmm... rzecyzwiście to nic takiego ;)

Obrazek
F.N.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Genialna. Mam nowe inspiracje do makiet na stół w klimatach Ulthuanu. :)

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

juz wiem co mi nie pasuje w tym obrazku, panowie popatrzcie na caly obrazek, jakos jest mega, popatrzcie na drzewa w lewym dolnym rogu a tam one wygladaja jak walniete w paincie xD
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.

faj3r
Mudżahedin

Post autor: faj3r »

Relosu pisze:juz wiem co mi nie pasuje w tym obrazku, panowie popatrzcie na caly obrazek, jakos jest mega, popatrzcie na drzewa w lewym dolnym rogu a tam one wygladaja jak walniete w paincie xD
jest szansa, że tab było jakieś logo - np artysty cy serwisu i ktoś je wyciął i sztukował :D
KUPIĘ: Bitsy (głównie kusze i bicze) od Dark Elves
--
"In a mad world, only the mad are sane." - Akira Kurosawa
mój blog: Sand and Glue

Obrazek

Awatar użytkownika
Mistrz Miecza Hoetha
Falubaz

Post autor: Mistrz Miecza Hoetha »

mifarex pisze:To o tych twierdzach to tylko twoje spekulacje? Bo jedyną elficką budowlą którą możemy się pochwalić jest wieża hoetha
A zarąbiście wielka brama strzegąca dostępu do wewnętrznego morza to pryszcz?!
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Mierna ta brama Kosa - ta lepsza : :P
Obrazek
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Obydwie lepsze, ale Kosy lepiej oddaje klimat High Elfów. Ta druga mogłaby być również bramą jakiejś innej rasy, bo gdyby nie emblemat z feniksem niekoniecznie by się kojarzyła...

Kilka artów, które będą dla mnie inspiracją.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

fenwind
Wałkarz

Post autor: fenwind »

@Cichy pisze:W nowym booku od vampirów czytałem że jakaś ekspedycja wyruszyła do starego świata (do krasnoludów) i jakiś większy nekromanta urządził zasadzkę i dość gęsto padał elf i krasnolud razem. Uprowadzono księżniczkę i elfy mogą o to posądzić krasnale bo te ich eskortowały.

Sprostuję: Była nasza delegacja u krasnali, a w drodze do nich często napadały nas O&G, zazwyczaj nic nie robili - nasi strzelają i czarują, krasie stoją z tarczami. Ale pewnego razu któryś z von Carsteinów we współpracy z Henrichem Kemmlerem ( ich a la Teclisem , oczywiście dużo gorszym :mrgreen: ) i Krellem nieumarłym lordem Chaosu. Dogadali się z gobosami i orkami, i zasadzka przebiegała tak: zielone karły z orkami wybiegły z gór zaczęli atakować, nasi odparli, w tym czasie Krell poprowadził hordę nieumarłych na nasze tyły. Gdy było po bitwie(oczywiscie tylko z O&G, prawdziwa dopiero za chwilę miała się zacząć), Kemmler zaczął ożywiać O&G, a na dodatek uderzył właśnie z tyłu Krell, no więc było ich dużo więcej. Żeby ratować księżniczkę, bodajże córkę króla feniksa. Nasz prince na gryfie zaczął walczyć z tym von Carsteinem na smoku. Tutaj najbardziej satysfakcjonująca informacja w całej opowieści: prince był o wiele lepszy w cc, tylko wampir miał jakąś zbroję magiczną i prince równie dobrze mógłby dźgać patykiem. Wampir się wkurzył, że nie może wygrać, przywołał swoich sługusów 2( też jakichś bardzo dobrych), zabił elfiego lorda, zarzucił sobie na ramię księżniczkę i odleciał.
Nie bijcie za (ewentualne) błędy, choć starałem się nie robić.

ODPOWIEDZ