Skład na Euro

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Boberr
Chuck Norris

Re: Skład na Euro

Post autor: Boberr »

Furion pisze:
Shino pisze: nistety granie lusterek miedzy soba nie jest sprawiedliwe wiec to tylko twoj wishlist
My (ja, Barb, Butan) dogadaliśmy się bez większych problemów w jaki sposób wyłonić najlepszego. I każdy się zgodził, że to dobry i sprawiedliwy system.
wybraliście Szwedowa?

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Z tego, co mi wiadomo, to Tomek nie może jechać na ETC i tylko dlatego nie uczestniczy w rozgrywkach.

Jeśli chodzi o wcześniejsze systemy wyłaniania składu, tzn TOP 3 decyduje - uczestniczyłem w tym i zaręczam, że układów nie było. Zawsze były debaty o potrzebach drużyny, kogo i jakie armie należy wziąć, żeby wygrała. Pod tym kątem dobierało się zawodników i armie. Uważam, że w ciągu 3 lat były dwa błędy selekcyjne: Żaba 2 lata temu i Crus w zeszłym roku (bo lizzie po prostu były za słabe). To niewiele.

To, że zawsze wybór "gabinetowy" wydaje się nie fair tym, którzy nie zostali wybrani - to istotnie wada tego systemu.

Natomiast jest bardzo nie fair zarzucanie nieczystej gry poprzednim TOP3.

System, w którym całe TOP 20 gra o to, kto ma jechać, może być fajny. Bo zachęca do szerszej partycypacji i daje wielu graczom, którzy mogli się wcześniej czuć pominięci, szansę na rywalizację. Kryteria wyboru są czytelne, nie ma podejrzeń o animozję i kolesiostwo. Natomiast obawiam się - mam nadzieję, że się mylę - że nie wyłoni on tak mocnego składu, jak system TOP3. I niestety, jeśli te obawy się potwierdzą, to pojawia się pytanie: czy chcemy mieć mocną reprezentację, czy wolimy, żeby nikt nie czuł się pominięty i nie budował spiskowych teorii dziejów.
Ostatnio zmieniony 7 maja 2009, o 10:32 przez Barbarossa, łącznie zmieniany 1 raz.

Jack Skwarrow
Mudżahedin

Post autor: Jack Skwarrow »

Shino pisze:
Furion pisze: Po trzecie, tegoroczny system wyboru składu to najsprawiedliwszy w historii polskiej reprezentacji.
nistety granie lusterek miedzy soba nie jest sprawiedliwe wiec to tylko twoj wishlist
Tak, szczegolnie sprawiedliwe jest wyeliminowanie top3 :)

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Powód dlaczego tak a nie inaczej podał w swoim expose Dębek, nie będę powtarzał ;-)

Jack Skwarrow
Mudżahedin

Ale ten powod to subiektywna ocena Debka. Oczywiscie ma on do tego prawo ale imho malo ma to wspolnego ze sprawiedliwoscia.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

@ Furion to może zagrajcie Vampirami w eliminacjach - są dobre to i tak sobie poradzą... :D

a przy okazji skończmy ze zbędna propagandą dla "Ciemnego ludu" - skład wybrać sobie możecie choćby grając w butelkę, nikt tego nie neguje, ale zachwyty w stylu 1 wolny od korupcji system wyboru w Wolnej Polsce... :cry:

@ Barb założymy się że w tym roku też do składu przemknie się czarna owca ? taki ktoś komu pójdzie wyraźnie gorzej na turnieju od reszty, każdy gracz zna ten smak - taki już urok battla, dlatego tak ważna jest stała forma :mrgreen:

Boberr
Chuck Norris

Post autor: Boberr »

Barbarossa pisze:
System, w którym całe TOP 20 gra o to, kto ma jechać, może być fajny. Bo zachęca do szerszej partycypacji i daje wielu graczom, którzy mogli się wcześniej czuć pominięci, szansę na rywalizację. Kryteria wyboru są czytelne, nie ma podejrzeń o animozję i kolesiostwo. Natomiast obawiam się - mam nadzieję, że się mylę - że nie wyłoni on tak mocnego składu, jak system TOP3. I niestety, jeśli te obawy się potwierdzą, to pojawia się pytanie: czy chcemy mieć mocną reprezentację, czy wolimy, żeby nikt nie czuł się pominięty i nie budował spiskowych teorii dziejów.
jakby to jeszcze CAŁE TOP 20 grało o to kto ma jechac to moze mialoby to jakies uzasadnienie.

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

barb masz u mnie plusa :D i zgadzam się z tobą w 100%
niestety kto wcześniej nie grał na etc, moze tego nie zrozumieć. :?
Powód dlaczego tak a nie inaczej podał w swoim expose Dębek, nie będę powtarzał ;-)
bo i nie ma co powtarzać, żaden rzeczowy powód nie został podany i dobrze o tym wiesz :P
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

@Barb - Mimo, że byłem w Twoim życiu tylko pomyłką <foch> to zgadzam się :)
I flejm był też mniejszy ogólnośrodowiskowy i nie można się było schować w grupie osob ktore głosowały, tylko pare osob musiało odpowiedziec za wyglad squadu

pozdro

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Crusader pisze: tylko pare osob musiało odpowiedziec za wyglad squadu
Stasiu, a jak niby te "pare osob" odpowiedzialo za wyglad skladu (rozumiem, ze bledny w jakims stopniu)?

I jaka widzisz roznice miedzy historycznymi odpowiedziami a tym, co moze nam po powrocie powiedziec Debek?

Ja to widze tak: - Dzieki za kibicowanie. Zrobilismy co sie dalo. Jednym poszlo lepiej, innym troche gorzej, ale i tak bylo git. Dzieki i pozdro. :)

To nie profesjonalny sport, gdzie mozesz kogos zwolnic, ukarac finansowo czy jakos inaczej, wykluczyc. Żabcia moze i dostal historyczny lomot od Ogrow, ale i tak go dalej wszyscy lubimy. To samo z Toba - nawet jesli gdzies tam Ci nie poszlo. :)

Dobrze, by niektorzy zdali sobie sprawe, ze Euro to zabawa a nie serious business. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Szczerze mówiąc nie rozumiem jak nawiązujesz do mojego posta tym co napisałeś :)

pozdro

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Ziemko pisze:nie przypuszczalem , ze JH ustawia glosowanie.
Znaczy, że przypuszczałeś że kto inny je ustawi? Bardzo mi przykro, że się zawiodłeś. Chociaż widać było swego czasu, że tym na których się zawiodłeś jest jeszcze bardziej przykro. :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

@ pełne poparcie Bless =D> mimo wszystko to tylko figurki :D

Jack Skwarrow
Mudżahedin

Tak jak juz pisalem przy innej okazji. LL bawi sie w za duza liczbe glosowan. Opcja w moim przekonaniu najlepsza byloby gdyby z zwyciezca ligi byl kapitanem i mial np 2 tyg. na podanie skladu. Z tego co wiem to skrocono lige, zeby szybcej wylonic sklad. A najpierw bylo tysiac glosowan a teraz eliminacje. I tak mamy fuksa, ze Euro jest blisko. Bo jakby trzeba bylo leciec samolotem to juz ten system by sie zawalil na glowe. Debek jest kapitanem i ma prawo wybrac jak mu sie podoba. Tylko nie piszcie, ze to jest sprawiedliwy wybor. Bo to dzialanie typu "Wywalmy tych, ktorych nie lubimy, chocby byli najlepsi a wsrod tych, ktorych lubimy zrobmy "sprawiedliwe" eliminacje".

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Crusader pisze:Szczerze mówiąc nie rozumiem jak nawiązujesz do mojego posta tym co napisałeś :)

pozdro
Napisales, ze ktos za cos odpowiadal przy poprzednich eliminacjach. Ja staralem sie Ci pokazac, ze "odpowiedzialnosc" w tym wypadku jest bardzo iluzoryczna i mocno umowna. Nikt nie ponosil prawidziwej odpowiedzialnosci za sklad ani wczesniej, ani teraz, ani prawdopodobnie nie bedzie jej ponosil w przyszlosci.
Jesli cos nie poszlo, to sie mowi: "nie poszlo" i causa finita. Tyle o odpowiedzialnosci. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Kalesoner pisze:
Ziemko pisze:nie przypuszczalem , ze JH ustawia glosowanie.
Znaczy, że przypuszczałeś że kto inny je ustawi? Bardzo mi przykro, że się zawiodłeś. Chociaż widać było swego czasu, że tym na których się zawiodłeś jest jeszcze bardziej przykro. :mrgreen:

Zadne manipulowanie w glosowanie nie jest dla mnie dobrym rozwiazaniem , kazdy powinien glosowac jak uwaza , a nie jak ktos go namawia - tak tak wiem , nie nadaje sie do tych "demokratycznych" czasow manipulatorstwa.

Furion , cholera skad wiedziales , ze chodzilo mi o Crusa , ty to czytasz w myslach ;):D:D:D:D Wszyscy wiemy , ze Crus to plewka , przyznaj sie moja mordko , ze tez tak o sobie myslisz ? :P

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

@Bless - chodziło mi raczej o to z odpowiedzialnością, że 20 osób wybierze kapitana, i czesc moze glosowac na Leppera "aby było śmiesznie" i wtedy jak sie zdarzy ze Lepper wygra to grupa która na niego głosowała jest liczna i łatwiej w niej się ukryć. (zadnych aluzji tutaj z Lepperem do naszej sytuacji po wyborach, chodzi o system :) )

jeszcze: wszyscy wiedzą że to tylko żołnierzyki, to jednak po co walczyć o głosy różnymi metodami, organizować turnieje, lige, organizacje klubowo/ligowe i metody wybierania reprezentacji ? :) myślę że dla ludzi którzy to wszystko tworzyli znaczyły one więcej niż tylko żolnierzyki :) piłka nożna też kiedyś była tylko kawałkiem skóry

@Ziemko Bracie-Żabciu obiecałeś, że nie powiesz nikomu przez 5 lat, że tak naprawdę na turniejach to Ty grasz telepatycznie przezemnie! minęły dopiero 3, a niestety sam dobrze wiesz, że w Munster telepatia byłaby zasłaba, tak jak niestety była w Modenie przez co nie wyszło :D

Pozdro

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Crusader pisze:piłka nożna też kiedyś była tylko kawałkiem skóry
Dla kobiet dalej jest...

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Brzydki stereotyp. [-X
Obrazek