Skład na ETC 2010
Moderator: swieta_barbara
- swieta_barbara
- habydysz
Re: Skład na ETC 2010
Moje typy armijne na ETC:
Must have:
1. Lizardmen (bo sa mega)
2. High Elves (bo maja najlepszego smoka)
3. Deamons of Chaos (bo mamy thuriona)
Ewentualnie (posortowane wedlug subiektywnej oceny przydatnosci):
1. Dogs of War (tanie koszty punktowe, duzo jednostek, smok, dzialo)
2. Bretonnia (bo mamy Debka)
3. Dark Elves (2 dobre potencjalne zlozenia v. Jankielowa vs duza czarodziejka)
4. Vampire Counts (stabilny defens, wzmocniony w tym roku)
5. Skaven (dominacja, Storm Banner)
6. Wood Elves (stabilny defens podobnie jak VC, dorzucany do wszelkich niewygodnych paringow)
7. Orcs & Goblins (kolejny stabilny defens, choc slabszy od VC i WE poprzez wieksza podatnosc na psychologie, za to mocniej bijacy w LT)
8. Tomb Kings (anty defens, nisko w rankingu z racji na zwarzywienie kombosa TK - szczury na wystawianie defensow w paringach)
9. Beastmen (to sie jeszcze moze sporo zmienic, bo armia wciaz nie znana, dzis dopiero pierwsze testy booka na turnieju w Warszawie, ale armia rownie podatna na psychologie jak orki, a dodatkowo pozbawiona lekkiego strzelania)
Calkiem zajebista im ta kompozycja wyszla, nie ma co.
Must have:
1. Lizardmen (bo sa mega)
2. High Elves (bo maja najlepszego smoka)
3. Deamons of Chaos (bo mamy thuriona)
1. Dogs of War (tanie koszty punktowe, duzo jednostek, smok, dzialo)
2. Bretonnia (bo mamy Debka)
3. Dark Elves (2 dobre potencjalne zlozenia v. Jankielowa vs duza czarodziejka)
4. Vampire Counts (stabilny defens, wzmocniony w tym roku)
5. Skaven (dominacja, Storm Banner)
6. Wood Elves (stabilny defens podobnie jak VC, dorzucany do wszelkich niewygodnych paringow)
7. Orcs & Goblins (kolejny stabilny defens, choc slabszy od VC i WE poprzez wieksza podatnosc na psychologie, za to mocniej bijacy w LT)
8. Tomb Kings (anty defens, nisko w rankingu z racji na zwarzywienie kombosa TK - szczury na wystawianie defensow w paringach)
9. Beastmen (to sie jeszcze moze sporo zmienic, bo armia wciaz nie znana, dzis dopiero pierwsze testy booka na turnieju w Warszawie, ale armia rownie podatna na psychologie jak orki, a dodatkowo pozbawiona lekkiego strzelania)
Calkiem zajebista im ta kompozycja wyszla, nie ma co.
- swieta_barbara
- habydysz
A jak to obecnie wyglada jesli chodzi o generalow?
1. Lizardmen - crus (jesli nie ogra bestii) wydaje sie oczywisty, zreszta swietnie radzi sobie tez Paffeu (Bialystok, Wejherowo, Lodz) no i Malal
2. High Elves - Furion, moze Xet/Kielon, chociaz obaj sa z armia obecnie nieograni
3. Deamons of Chaos - thurion, moze Darek, moze Robson, moze thurion
1. Dogs of War - Furion, Fisch
2. Bretonnia - Debek
3. Dark Elves - sporo typow, Zaba, Xet, Jankiel, Darek, Robson
4. Vampire Counts - Tomek, Barb, Furion, Holan
5. Skaven - Mlody, Cosmo, moze Morrok
6. Wood Elves - Pasiak, Darek (alez on jest elastyczny)
7. Orcs & Goblins - JH chociaz tak naprawde tylko bless jest na ETC ograny, bo gra dosc podobna rozpa
8. Tomb Kings - Shino, Mlody, Robson (????)
9. Beastmen - szafa, crus
To wylacznie moja subiektywna ocena, nie bierzcie jej osobiscie.
edit: lekki update, bo o paru osobach zapomnialem.
1. Lizardmen - crus (jesli nie ogra bestii) wydaje sie oczywisty, zreszta swietnie radzi sobie tez Paffeu (Bialystok, Wejherowo, Lodz) no i Malal
2. High Elves - Furion, moze Xet/Kielon, chociaz obaj sa z armia obecnie nieograni
3. Deamons of Chaos - thurion, moze Darek, moze Robson, moze thurion
1. Dogs of War - Furion, Fisch
2. Bretonnia - Debek
3. Dark Elves - sporo typow, Zaba, Xet, Jankiel, Darek, Robson
4. Vampire Counts - Tomek, Barb, Furion, Holan
5. Skaven - Mlody, Cosmo, moze Morrok
6. Wood Elves - Pasiak, Darek (alez on jest elastyczny)
7. Orcs & Goblins - JH chociaz tak naprawde tylko bless jest na ETC ograny, bo gra dosc podobna rozpa
8. Tomb Kings - Shino, Mlody, Robson (????)
9. Beastmen - szafa, crus
To wylacznie moja subiektywna ocena, nie bierzcie jej osobiscie.
edit: lekki update, bo o paru osobach zapomnialem.
Ostatnio zmieniony 30 sty 2010, o 16:20 przez swieta_barbara, łącznie zmieniany 1 raz.
Trzeba generalnie powiedziec, ze Polska bylaby w stanie na loozie 2-3 sklady wystawic o bardzo mocnej sile przebicia, wiec wybor w tym roku jak zwykle bedzie ciezki.
buahaha...swieta_barbara pisze: 9. Beastmen - szafa, crus
nie ma to jak byc legenda
who?Vampire Counts - Tomek
ja bym tam raczej Holana dorzucil...
Bladego bym nie skreslal3. Deamons of Chaos - thurion, moze Darek
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
w mojej opinii armie pewniaki, podkreslam ze pod katem armijnym nie personalnym, w tym roku to:
VC - wiadomo, zeszli z ograniczeniami
Lizz - wiadomo
combo HE+DE (2x smok)
DoCh - bo tak
uwazam, ze pozostale 3 stanowiska moga byc obsadzone przez absolutnie dowolna armie, dowolnego, wybijajacego sie, specjalizujacego sie w danej armii gracza
VC - wiadomo, zeszli z ograniczeniami
Lizz - wiadomo
combo HE+DE (2x smok)
DoCh - bo tak
uwazam, ze pozostale 3 stanowiska moga byc obsadzone przez absolutnie dowolna armie, dowolnego, wybijajacego sie, specjalizujacego sie w danej armii gracza
A imo.
VC, lizzi, he - 100%
De, doch, Dogsy- tez wg mnie niemal pewne armie.
We, tk, breta, ew. szczury(chociaż taki je pocieli ze nie widze osobiscie tej armii na euro ;/)
VC, lizzi, he - 100%
De, doch, Dogsy- tez wg mnie niemal pewne armie.
We, tk, breta, ew. szczury(chociaż taki je pocieli ze nie widze osobiscie tej armii na euro ;/)
w kwestii uzupełnienia:
M.A.L.A.L. - to że jest aspołecznym prosiakiem wiemy można go nie lubić ale po za tym broni się sam
do tego Robson - pytanie czy chce.
a Ty Barbara czym byś zagrał DE / O&G
dodatkowo rewelacyjną armią są Dwarfy z: Marios choć pewnie wybierze 40-kę Supeł / Gogol / Kołata ew. wytresować kogoś do nich co Wy na to
miłego,
Ż.
M.A.L.A.L. - to że jest aspołecznym prosiakiem wiemy można go nie lubić ale po za tym broni się sam
do tego Robson - pytanie czy chce.
a Ty Barbara czym byś zagrał DE / O&G
dodatkowo rewelacyjną armią są Dwarfy z: Marios choć pewnie wybierze 40-kę Supeł / Gogol / Kołata ew. wytresować kogoś do nich co Wy na to
miłego,
Ż.
- swieta_barbara
- habydysz
O Holanie i Robsonie zapomnialem zupelnie - Robercik moglby zagrac DoCh, DE, a Holan znakomicie bronilby remisow swoja horda z eterykami.Oskar pisze:Barbaro z Fischem to żarcik mało śmieszny ...
Zapomniałeś także o Malalu i Robsonie nie wiem czy celowo
Malal jak znam zycie bedzie mial fochy, wiec nie uwzglednialem go, chociaz jesli juz to Lizakami moglby znakomicie cisnac, podobnie jak Demonami.
Ja raczej mam zalosny sezon (6 turniejow so far), wiec nie licze na miejsce w skladzie.
Tomek permamentnie nie ma czasu, ale wyniki jak juz gra ma bardzo dobre.Gobos pisze:who?Vampire Counts - Tomek
ja bym tam raczej Holana dorzucil...
Malal to wszystkim cisnac potrafi, tylko pewnie przed ETC ze wszystkimi sie skloci
Myślę, że można się dogadać z Malalem, a nieuwzględnianie go jest choćby grzecznościowo nieeleganckie.swieta_barbara pisze:Malal jak znam zycie bedzie mial fochy, wiec nie uwzglednialem go,
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
Flejm odnośnie wyboru składu?
Już?
To wyjątkowo wcześnie
pozdrawiam
Furion
Już?
To wyjątkowo wcześnie
pozdrawiam
Furion
- swieta_barbara
- habydysz
Wiem wiem, JH sa najgorsi na swiecie:bigpasiak pisze:Myślę, że można się dogadać z Malalem, a nieuwzględnianie go jest choćby grzecznościowo nieeleganckie.swieta_barbara pisze:Malal jak znam zycie bedzie mial fochy, wiec nie uwzglednialem go,
Dlaczego wyciągasz takie pochopne wnioski?swieta_barbara pisze:Wiem wiem, JH sa najgorsi na swiecie:bigpasiak pisze:Myślę, że można się dogadać z Malalem, a nieuwzględnianie go jest choćby grzecznościowo nieeleganckie.swieta_barbara pisze:Malal jak znam zycie bedzie mial fochy, wiec nie uwzglednialem go,
Nie piszę o JH a o Twoim zdaniu które byłeś łaskaw wyrazić, reszty proszę nie mieszać.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
Ew. Szymon który grajac nimi jest najwyzej w lidze od jakis 4 lat. Sam z nim przegrałeś na PGA i nawet nie wziałeś pod uwage.Żaba pisze: dodatkowo rewelacyjną armią są Dwarfy z: Marios choć pewnie wybierze 40-kę Supeł / Gogol / Kołata ew. wytresować kogoś do nich co Wy na to
Oj Żabciu
Gdyby Żaba uwzględniał wszystkich, z którymi przegrał, to zebrałoby się dobrych kilka składówSam z nim przegrałeś na PGA i nawet nie wziałeś pod uwage
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.