Hellfire Studio up -14-04-15 chicken ice wings

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Grabz
Kretozord

Re: Co ciekawsze rzeczy które paćkam :) [up 24.01.11 helf]

Post autor: Grabz »

Kolejna bardzo dobra praca, płaszcz doskonały, tarcza świetna, ale twarz nieco płaskawa.

Trubas
Falubaz

Post autor: Trubas »

Bardzo mi sie podoba malowanie, tylko ten snieg na podstawce :roll:
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:

Zawsze chciałem być w Nemezis :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Takie były wytyczne co do malowania, zostałem poinstruowany jakie kolory i co na podstawce ;) Twarz cieniowałem tylko lekko sepia i rozjaśniałem białym bo nie lubię takich "mocnych" rysów bo to takie nie elfie :D

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

Truba25 pisze: tylko ten snieg na podstawce :roll:
Jak to jest tylko ten sam śnieg co zawsze daje skaven to w realu wygląda naprawde fajnie :D

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Ten sam, tylko udoskonalona formuła która nie żółknie ;)

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Skaven pisze:Ten sam, tylko udoskonalona formuła która nie żółknie ;)
Z dodatkiem białej farby czy masz jakiś inny sposób by uniknąć żółknięcia?
O ile to nie tajemnica zawodowa :wink:

Btw., Świetny HElf, szczególnie płaszcz wygląda syto :)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Ja tam nie mam tajemnic, zawsze wytłumaczę czy powiem ;) Biała farba oczywiscie.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Uf, trochę mnie nie było przez analny okres zwany sesją, ale już powracam do stałego tempa malowania. Tu taka drobnostka którą gdzieś tam po drodze udało mi się zrobić :
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Fajna mi drobnostka :!: Wygląda świetnie =D> Przydałyby się jednak ciut większe fotki - przyciąć tło i powiększyć deko...

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Post autor: LoudLord »

Fajna sprawa, eleganckie wykonanie, podoba mi się ta paćka na łyżce :) Można prosić jeszcze o jakąś fotkę z przodu i z tyłu?
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Wrzuciłem to co mam na picassa, nie umiem z tej stronki dać odnośnika do wiekszych fot niestety, poszukam na kompie w wolnej chwili wśród miliona niepublikowanych zdjęć i coś się znajdzie :)

Żeby było ciekawiej obecnie pracuje nad treemanem i czymś nowym i fajnym wiec coś niedługo wrzucę :wink:

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Niezłe! Czym on tam strzela? Wygląda jak jajeczniczka z groszkiem :D . Poza tym świecące kawałki spaczenia, to jest to! Naprawdę świetna praca! =D>
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Chwilę mnie tu nie było, ale udało się zamknąć sesję i po kawałku będę wrzucał jakieś moje wypociny :) Na pierwszy ogień leci pajączek, po same kule było z nim roboty, nie wspominając o tym ze sklejałem go bez instrukcji i za sklejenie kosza powinienem sobie dyplom wydrukowac i oprawić :D Schemat oczywiście ustalony z góry, bo gdybym ja je wybierał to pewnie bym pomalował go jako A. geniculate ( taki pajączek ;) )

Sorki że trochę forum rozjadę, ale model na prawdę jest duży i na mniejszych zdjęciach słabo widać co jest goblinem a co patykiem ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Dalej nie mogę wyjść z zaskoczenia jakie to bydlę jest wielkie.
Model robi wrażenie bardzo czasochłonnego. Długo go malowałeś?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Oj długo długo. Duży model, ciężko się operuje, dużo sklejania, piłowania itd. Najpier pomalowałem białe ciało, potem pancerz ,
potem odwłok, oczy, kolce i inne detale, a po wszystkim okazało się że jeszcze jest 8 gobasów i koszyk do wycięcia, sklejenia , opiłowania
i pomalowania :D . Gdyby nie moje zamiłowanie do pająków to nie wiem jak bym z tym psychicznie dał radę ;)

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Pełen Szacun Skaven. Widziałem to bydle i ten model mam nadzieję, że nie rozpoczął ery takich modelów w battlu... co prawda Smoczki są duże ale to pikuś przy ilości szczegółów jakie ma ten pajęczak... naprawdę kawał dobrej roboty.
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Bardzo fajny pajączek również w tej kolorystyce... Chyba jednak dla mnie za duży - myślałem coby zrobić z niego warshrina do WoCh, ale chyba jednak by to dziwnie wyglądało... Już IMHO lepszy stedzio Lizardmenów.

Awatar użytkownika
Motorek
Mudżahedin

Post autor: Motorek »

No fajny pajączek. :)
Bene mori praestat, quam trpiter vvere

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

@Smiejagreg

Hehe ten pajączek ma podstawkę jak 4 stegadony ( 100x150 mm ), a w najwyższym punkcie ma 150 mm :D

W każdym razie dzięki że doceniacie włożoną pracę :)

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Zajebiście pomalowany pajączek =D> Bardzo mi się podoba kolorystyka i wykończenie modelu =D> =D>
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

ODPOWIEDZ