Niedźwiedź & Łania gallery
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Re: Niedźwiedź & Łania gallery
Świetna czerwień 

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Co sądzicie o tych figsach? Jak wam się je malowało? Wrzućcie resztę rumaków...
- ZOO Art Studio
- Chuck Norris
Hmmm... Niesamowite rzeźby - to na pewno. Niestety jak znaczna część wieloelementowych modeli Gamezone'a wymaga kilograma greenstuffu i naprawdę wiele czasu na wyrównanie tego, co w odlewni sp...lili. Modele bardzo szczegółowe, jednak nie przebajerzone pierdyliardem czaszeczek/książeczek/łańcuszków itp. Myślę, że po skończeniu będą miały fajny klimat morderczych maszynek do zabijania
. No i płaszcz szefuńcia jest na pierwszy rzut oka składa się z bałaganu, ale jak się dobrze popatrzy to da radę go pomalować 
Ave!
Niedźwiedź

Ave!
Niedźwiedź
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Powtórzę to co napisałem na Azylium:
Lord Nurgla bardzo fajny
Co do samego modelu i podstawki nie mam zastrzeżeń
Zgniło aż miło
Za to diorama podoba mi się znacznie mniej. Głównie przez IMO zbyt grube listewki z których zrobiony jest drogowskaz/szyld. Także szczelina pomiędzy klockiem a brukiem mogłaby być lepiej zamaskowana. Ja bym zresztą bardziej poszczerbił ten klocem, by nie kończył się płaską powierzchnią.
Jeśli chodzi o modele z GZ, to wersja WIP podoba mi się. Fajna kolorystyka i nieźle położona farba, całość podkreśla dynamiczność modeli. Czekam niecierpliwie na zdjęcia skończonych modeli
Lord Nurgla bardzo fajny

Za to diorama podoba mi się znacznie mniej. Głównie przez IMO zbyt grube listewki z których zrobiony jest drogowskaz/szyld. Także szczelina pomiędzy klockiem a brukiem mogłaby być lepiej zamaskowana. Ja bym zresztą bardziej poszczerbił ten klocem, by nie kończył się płaską powierzchnią.
Jeśli chodzi o modele z GZ, to wersja WIP podoba mi się. Fajna kolorystyka i nieźle położona farba, całość podkreśla dynamiczność modeli. Czekam niecierpliwie na zdjęcia skończonych modeli

- ZOO Art Studio
- Chuck Norris
To na dioramce to nie drogowskaz a resztki futryny oberży z wyrąbanymi toporem drzwiami... Muszę popracować nad ekspresją dioramek tak, by nie było wątpliwości
Ave!
Niedźwiedź

Ave!
Niedźwiedź
- ZOO Art Studio
- Chuck Norris
I kolejna figurka malowana w tak zwanym międzyczasie. Sama figurka nawet fajna, gdyby nie rzeźba twarzy... Ja wiem, że nekromanta nie powinien mieć oblicza Leonardo di Caprio, ale to nie Nosferatu... Całość w sumie w 8-10h. Więcej zdjęć znajdziecie TUTAJ.

Ave!
Niedźwiedź

Ave!
Niedźwiedź
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Wyszło całkiem dobrze, twarz również
. Najbardziej podoba mi sie ostrze kosy. Krew superancka. Jedynie z tej strony ostrza nie powinno być imho niebieskich refleksów. Powinny one być wyłącznie z drugiej strony ostrza. Na krawędzi kaptura nad czołem może też by się przydały delikatnie
...

- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Bardzo dobre! Krew na kosie bajer i oczy trupa też!
- ZOO Art Studio
- Chuck Norris
Dziękować za komentarze. Jeśli chodzi o OSLa na kosie, to akurat powinien być na obu stronach ostrza, bo kosa znajduje się idealnie nad płomieniem. Stąd także poblask z przodu.
Ave!
Niedźwiedź
Ave!
Niedźwiedź
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Pleców mu nie pomalowałeś? 
Najbardziej podoba mi się krew na ostrzu kosy i oczy Zombie.
To co mi nie pasuje, to niebieski ogień. Może gdyby był bardziej eteryczny - bo teraz nie za bardzo kojarzy mi się z mroczną nekromancją

Najbardziej podoba mi się krew na ostrzu kosy i oczy Zombie.
To co mi nie pasuje, to niebieski ogień. Może gdyby był bardziej eteryczny - bo teraz nie za bardzo kojarzy mi się z mroczną nekromancją

- ZOO Art Studio
- Chuck Norris
Plecy pod linkiem są w treści
Czyli na fejsie 
A z tym płomieniem to Łani podpadłeś - to jej robota
Ave!
Niedźwiedź

A z tym płomieniem to Łani podpadłeś - to jej robota

Ave!
Niedźwiedź
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Robota dobra, tylko kolorów bym innych użyłZOO Art Studio pisze:A z tym płomieniem to Łani podpadłeś - to jej robota![]()

- ZOO Art Studio
- Chuck Norris
Sad, but true. Dziś zostanie poprawiony to wrzucę zdjęcie z ręki. Dzięki za sugestię, bo samemu za cholerę tego nie widziałem...
Ave!
Niedźwiedź
Ave!
Niedźwiedź
- ZOO Art Studio
- Chuck Norris
Na szybko taki WiPek sztandaru dla piątki korników - Łania od 2h mazia 

Podoba Wam się? Jakieś sugestie?
Ave!
Niedźwiedź

Podoba Wam się? Jakieś sugestie?
Ave!
Niedźwiedź
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Łania jak zwykle zaprzęgnięta do najcięższej roboty
Ty, Niedźwiedź, jesteś jak Arab jakiś normalnie
...
Zapowiada się ciekawie...

Zapowiada się ciekawie...
- ZOO Art Studio
- Chuck Norris
Wiesz smiejagreg - bo w życiu to trza umieć się ustawić
A na poważnie to do freehandów Łania ma zdecydowanie lepsze predyzpozycje. Ja za to lepiej metaliki ogarniam
Ave!
Niedźwiedź

Ave!
Niedźwiedź
- ZOO Art Studio
- Chuck Norris
Wiosna idzie, więc czas coś wrzucić, bo w końcu niedźwiedzie z gawr wypełzają
Na dziś przygotowałem finałowe wersje kawalerii Chaosu, którą malowaliśmy całkiem niedawno. Jak już zdaje się wcześniej wspominałem - figurki naprawdę miodne w malowaniu. Przygotowanie do malowania litościwie przemilczam... Dużo funu no i klient bardzo zadowolony, tak więc pełny sukces. Po więcej fotek zapraszam na naszego fanpage'a - o TU. Enjoy!

Ave!
Niedźwiedź

Ave!
Niedźwiedź