Magic Traders 2600 11.02.2012
Re: Magic Traders 2600 11.02.2012
Hellena i mortar jedynie 0-1 reszta rzeczy jest ograniczona z dupy że tak powiem xD
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja
Właśnie się nad tym zastanawiam.Kosa pisze: Czyli te najgrożniej wyglądające maszyny dać do jednego wora i np. możesz wziąć z tego wora 2 albo 3 wybory...
Z tym, że moja wiedza jest prawie teoretyczna (bo zagrałem przeciw ChD tylko jedną bitwę i to dość krótką) i nie wiem co wrzucić do tego worka a co nie (chyba żeby wrzucić wszystko i dać do wyboru trzy rzeczy z sześciu?)
Edit:
Czemu z dupy?reszta rzeczy jest ograniczona z dupy że tak powiem xD
Wisła Kraków.
no nie wiem.
Ja bym dał 0-2: helena, mortar, iron deamon, chalice.
i co z moim pytaniem? Po czym to nie mozna było czarować jak się dostało?
Ja bym dał 0-2: helena, mortar, iron deamon, chalice.
i co z moim pytaniem? Po czym to nie mozna było czarować jak się dostało?
Magma cannon działa jak w krasnoludach, rocket uderza z siła 3 jak w imperium albo jeden model z siłą 8 ale musi trafić... Iron Deamon jest za 340pkt więcej niż 2 nie wejdą i tak, jedynie mortar i hellka strzelają jak krasnoludzkie katapy z dodatkowym efektem ale są zbalansowane w pkt.
Czarować nie można po efekcie czaru, ale dowiedziałem się że jak mag wyjdzie z oddziału to już może...
Czarować nie można po efekcie czaru, ale dowiedziałem się że jak mag wyjdzie z oddziału to już może...
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja
A jak działa Chalice?
Wisła Kraków.
Wrogi czarodziej dostaje tą ranę a Twój się leczy, czy jak?
Wisła Kraków.
Panowie ja oczywiście zapraszam ale to wszystko zależy od tego czy będzie wolna chata.
Kotson, Kosa, i większość chłopaków z Legionu już u mnie była to nawet jak nie wpadnę na turniej (tfu tfu) to i tak ma was kto przyprowadzić. Mam nawet blat Butana jakby komuś było mało grania po turnieju.
Kotson, Kosa, i większość chłopaków z Legionu już u mnie była to nawet jak nie wpadnę na turniej (tfu tfu) to i tak ma was kto przyprowadzić. Mam nawet blat Butana jakby komuś było mało grania po turnieju.
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Dziwne
Ok, widziałbym to tak:
Ok, widziałbym to tak:
lubIron Demon liczy się do limitu maszyn
Chalice 2 PD
Magma Cannon 0-1
Deathshrieker Rocket Launcher 0-1
Dreadquake Mortar 0-1
Helena 0-1
Iron Demon liczy się do limitu maszyn
Chalice 2 PD
max 3 z 5: Iron Demon, Magma Cannon, Deathshrieker Rocket Launcher, Dreadquake Mortar, Helena
Wisła Kraków.
toś mnie zwałowałXier pisze: Czarować nie można po efekcie czaru, ale dowiedziałem się że jak mag wyjdzie z oddziału to już może...
myslałem, że po mortalu nie można czarować, tak jak mi lewki dostały i tam było dwóch magów.
Hellcanon i mortar 0-1 tak po prawdzie wiele nie dadzą, te 4 rzeczy i mozna wybrać dwie, chyba to jakoś nie ogranicza strasznie ChD?
Spójrz na DE, mają wybór 3 z 5 jakże ważnych rzeczy a dalej są mocne.
Tutaj masz i tak spoko kombinacje, albo dwie wielkie maszyny do strzelania, albo jedną i irondemon/chalice, osłabi Cię to aż tak? Myślę, że nie. Fajnie by było jakby się jeszcze PiotrB wypowiedział, bo chyba tylko ja, Sevi i Piotrek graliśmy z tymi ChD.
- Romendakil
- Mudżahedin
Nie jest to prawdziwa informacja. Magma cannon ma deklarowany zasięg 0-24", którego krasnoludzki flamecannon nie ma. Może na papierze tak nie wygląda, ale w praktyce jest to bardzo duża różnica.Xier pisze:Magma cannon działa jak w krasnoludach
wtf?Xier pisze:No właśnie ograniczą do tego stopnia że nie wystawie nic innego po za zwykła piechotą.
niezbyt rozumiem...
wystawiasz np. helena+mortal, 2 luanchery i cannona...
Przyznam że jak teżKosa pisze:
wtf?
niezbyt rozumiem...
Sam skłaniałbym się ku drugiej wersji (masz niezły wybór, i możesz pokombinować ze złożeniem armii). Czekamy na więcej opinii, tak jak napisał Kosa. Jeżeli gracze z poza Krakowa zaglądają do tego tematu i mieli okazję grać przeciw nowym ChD to jestem ciekawe opinii, bez tego nie wymyślimy dobrych i normalnych ograniczeń
Edit:
Xier -
max 3 z 5: Iron Demon, Magma Cannon, Deathshrieker Rocket Launcher, Dreadquake Mortar, Helena
Wisła Kraków.
jak pisałem:
mortla, hela, irondeamon, chalice. Wybór dwa z tych 4.
Wszystko jest 0-1, chalice 2PD. i chyba byłoby to wsio, aż do końca następnego turnieju. Albo zluzować albo jeszcze zwiększyć limity, ale od tego ja bym zaczął
mortla, hela, irondeamon, chalice. Wybór dwa z tych 4.
Wszystko jest 0-1, chalice 2PD. i chyba byłoby to wsio, aż do końca następnego turnieju. Albo zluzować albo jeszcze zwiększyć limity, ale od tego ja bym zaczął
no widzisz, i od razu jest lepiej dla przeciwników, a Ty wiele nie tracisz. Pewnie wezmiesz iron deamona i mortal, dorzucić 2 rockety i cannona jak będzie potrzeba.
Chalice, owszem losowy ale wkurzający. Przykładowa sytuacja, masz 12PD, przeciwnik 6DD, po chalice może być Ty 11PD, przeciwnik 3DD... Owszem, przykład zbyt jaskrawy ale dobrze obrazuje sytuację.
Yhym jeszcze po namysle rocket powienien być 0-2, ale nie w worku, tylko 0-2 jak działa imperialne ale to kwestia rozważenia.
Chalice, owszem losowy ale wkurzający. Przykładowa sytuacja, masz 12PD, przeciwnik 6DD, po chalice może być Ty 11PD, przeciwnik 3DD... Owszem, przykład zbyt jaskrawy ale dobrze obrazuje sytuację.
Yhym jeszcze po namysle rocket powienien być 0-2, ale nie w worku, tylko 0-2 jak działa imperialne ale to kwestia rozważenia.