warsztat mnicha:D
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: warsztat mnicha:D
naprawdę można wyciągnąć 5 dych za figsa oblanego washami? chyba zacznę malować na zamówienie w takim razie
napisać coś to sie będą czepiać no;)
a także nie zaprzeczyć że full wash
figurka nie jest oblana washami
jedyne co to płaszcz i zbroja
myślałem żeby wziąść ok 35zł ,
fotek niestety nie mam narazie może jutro zrobie
a teraz ciekawa figurka "smoczego maga" z gry planszowej talisman monokolorystyczna strasznie jest ale tak było na karcie jeszcze wip

a także nie zaprzeczyć że full wash
figurka nie jest oblana washami
jedyne co to płaszcz i zbroja
myślałem żeby wziąść ok 35zł ,
fotek niestety nie mam narazie może jutro zrobie
a teraz ciekawa figurka "smoczego maga" z gry planszowej talisman monokolorystyczna strasznie jest ale tak było na karcie jeszcze wip

Wszystko jest warte tyle ile ktos za to zechce zaplacic. Jesli ktos bylby gotowy zaplacic za to 50 zl, to prosze bardzo. A czy Ty czy np ja bysmy zaplacili to sprawa dyskusyjna.Majones pisze:naprawdę można wyciągnąć 5 dych za figsa oblanego washami? chyba zacznę malować na zamówienie w takim razie
moje nowe O&G, chyba jedyne figurki których nie mogłem dostać na forum nawet po 70zł sztuke i musiałem sprowadzać;)
po weekendzie będą 300 goblinów ze starej i nowej edycji później 300 orkowych fagasów i bardzo stara Wyverna z lordem
po za tym zachęcam do udziału w konkursie

po weekendzie będą 300 goblinów ze starej i nowej edycji później 300 orkowych fagasów i bardzo stara Wyverna z lordem
po za tym zachęcam do udziału w konkursie

Ostatnio zmieniony 31 paź 2013, o 21:43 przez Kuros, łącznie zmieniany 1 raz.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Wyglądają dobrze. Szkoda, że zamiast dwóch bardzo podobnych fotek nie wrzuciłeś jednej dodatkowo od tylca...
niestety dalej wygląda jakbyś tylko washami malował modele nie wiem czemu ale nie urzeka mnie to niestety 

” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
Mi sie malowanie podoba pod względem technicznym (nawet jesli same washe to ja tak nie umiem washować
)
ale
wizualnie wygląda dosć dziwnie ,broń i kropierz miały wyjść chyba magicznie ,a wyszły jakoś... bajkowo. Ta pomarańcz tak sobie do mnie przemawia.
No i według mnie zlewa się czerwony. Może przez wstążkę wyglądającą tak samo jak to magiczne żelazo

ale
wizualnie wygląda dosć dziwnie ,broń i kropierz miały wyjść chyba magicznie ,a wyszły jakoś... bajkowo. Ta pomarańcz tak sobie do mnie przemawia.
No i według mnie zlewa się czerwony. Może przez wstążkę wyglądającą tak samo jak to magiczne żelazo

Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!
wszystko malowane recznie na czarnym podkładzie;) prócz pomocy czerwonego washa w małych ilościach do niektórych elementów (nie zbroi)
nic nie malowałem na pomarańcz ze zbroi
kolory to khorn red na mokro i narzucony na to evil , wytarcie pedzla i znów evil , poczekałem aż wyschnie i kreska evila na rancie i kolejna cześć
ciuchy na koniu to adamanite do ulthulan grey
koń to fenir grey-ulthulan grey ,
zbroja konia to gehenna gold (niewstrząśnięta jest bardzo rozwodniona i bardzo czerwona) później do tego gold i fajne wygląda przejście
tu macie princa z drugiej strony
wiec pomarańczy tu nie ma;)

nic nie malowałem na pomarańcz ze zbroi
kolory to khorn red na mokro i narzucony na to evil , wytarcie pedzla i znów evil , poczekałem aż wyschnie i kreska evila na rancie i kolejna cześć
ciuchy na koniu to adamanite do ulthulan grey
koń to fenir grey-ulthulan grey ,
zbroja konia to gehenna gold (niewstrząśnięta jest bardzo rozwodniona i bardzo czerwona) później do tego gold i fajne wygląda przejście
tu macie princa z drugiej strony
wiec pomarańczy tu nie ma;)

hm... no nie wiem, zawsze jak widze twoje prace to mam wrażenie, że monitor robi jakiś pomarańczowy filtr. I mówisz, że próżno szukać washa na tych modelach? Nawet na warriorach? kolo w pierwszym rzędzie ma na tarczy zamalowany łańcuch na czerwono, emblematy też bym jakimś złotem chociaż pociągnął, chyba, że to WiPy i nie doczytałem, rogi też bym jeszcze kościanym powyciągał. Widzę też w oddziale kolesi z metalicznymi młotkami i IMO wyglądają lepiej, zielony+czerwony kojarzy mi się z mikołajem
(choć może w nieco innej tonacji).
Elfiaki natomiast znacznie bardziej mi się podobają (nie moja kolorystyka ale to już rzecz gustu) acz widać, że i tam próbowałeś przemycić pomarańcz na włosach. To tyle ode mnie, pozdro.

Elfiaki natomiast znacznie bardziej mi się podobają (nie moja kolorystyka ale to już rzecz gustu) acz widać, że i tam próbowałeś przemycić pomarańcz na włosach. To tyle ode mnie, pozdro.
Bardzo fajny elficki regiment, podoba mi się kolorystyka
Natomiast warriorzy trochę zbyt jednolici, czerwień na tych modelach na zbroi, hełmie i tarczy za bardzo mi się zlewa, no i tak jak pisał Majones, fajnie by było niektóre elementy powyciągać 

DP--> fajny ciekawa kolorystyka, ale ten "złoty" jest słaby ni to złoty ni to rdzawy...kolor ciekawy i fajny ale nie pasujący moim zdaniem. Lepszy byłby standardowy metalik.
elfy ciekawe, ale widać że olewasz trochę elementy(pierdółki to pierdółki, ale elfy właśnie takich mają dużo) jak np. księżyce na naramiennikach. Złoty jest fajny ten metaliczny. Srebrny jakoś bym coś z nim zrobił, bo jest taki nijaki(powyciągaj a będzie git!)
worriorzy to figsa sprajem na czerwono, zalana czerwonym washem i mamy ponad 50% roboty. do tego te miecze słabo wyglądają. Rób normalne metaliki
te miecze były by dobre dla jakiegoś demona/bohatera ale nie dla piechotki (worriorzy chyba nie mają magicznych
)
ciągle nie wiem jak malujesz, ale nie widać cieniowania, wszystko, bądź większość elementu figurki, wydaje się zalane washem. Nie wiem jak to robisz
elfy ciekawe, ale widać że olewasz trochę elementy(pierdółki to pierdółki, ale elfy właśnie takich mają dużo) jak np. księżyce na naramiennikach. Złoty jest fajny ten metaliczny. Srebrny jakoś bym coś z nim zrobił, bo jest taki nijaki(powyciągaj a będzie git!)
worriorzy to figsa sprajem na czerwono, zalana czerwonym washem i mamy ponad 50% roboty. do tego te miecze słabo wyglądają. Rób normalne metaliki

ciągle nie wiem jak malujesz, ale nie widać cieniowania, wszystko, bądź większość elementu figurki, wydaje się zalane washem. Nie wiem jak to robisz