Vanaheim.pl EURO na EURO - 09.06.2012

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kudlaty960
Mudżahedin

Re: Vanaheim.pl EURO na EURO - 09.06.2012

Post autor: kudlaty960 »

Chciałbym, żeby tak bylo ale niestety chyba to nie przejdzie.
"Dobry żołnierz wykonuje rozkazy bez chwili zwątpienia, dobry dowódca wydaje je bez cienia wątpliwości".
TRUE LEGION KRAKÓW

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

nie- steam tank jest rydwanem do póki nie ma zapisu przy uściśleniach Euro - tak jak było przy poprzednim booku do Imperium...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
kudlaty960
Mudżahedin

Czyli jak to wreszcie możemy rozumieć.
"Dobry żołnierz wykonuje rozkazy bez chwili zwątpienia, dobry dowódca wydaje je bez cienia wątpliwości".
TRUE LEGION KRAKÓW

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Post autor: Xier »

W mechanice gry jest rydwanem na zasady tworzenia rozpiski Euro jest liczony jako działo :wink:
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja

Awatar użytkownika
kudlaty960
Mudżahedin

czyli jako 1,hellblaster,2 dziala i wiecej sie nie da
TRUE LEGION KRAKÓW

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

to na 100% nie ma znaczenia - czołg nie jest maszyną - na pod forum imperialnym czepiają mi się o ilość templejtów...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Ja jestem przekonany ,że mam racje ale może popełniam błąd logiczny...

2 działa - które są maszyną i templetka
2 Hellblastery - które są maszyną i nie są templatką
1 ST - który nie jest maszyną a jest templejtką
Obrazek

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Post autor: Xier »

Nawet jeśli to masz i tak za dużo możesz mieć max w sumie 4 maszyny i templejty a Ty w rozpie masz 5 :wink:
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja

Syraf
Chuck Norris

Post autor: Syraf »

popelniles ten sam blad co ja kiedys przy zapisie red fury/quickblood. Zapisane sa w tym samym stylu wiec masz max 4 z maszyn i templatow a nie max 4 maszyny i 4 templaty

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Im dłużej się zastanawiam, tym mocniejsze mam wrażenie, że zapis w tym wypadku powinien brzmieć "war machines or template shooting", ale skoro nikt do tej pory nie miał wątpliwości w kwestii interpretacji tego przepisu, to raczej winna jest moja znajomość angielskiego, a nie kulawy zapis.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
kudlaty960
Mudżahedin

Niestety tak jest po prostu suma templejów i maszyn musi być 4.
TRUE LEGION KRAKÓW

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

no więc ja angielski znam dość dobrze i jeśli tak jest jak mówicie to jest ,źle napisane... nikt nie miał o to pretensji bo bez urazy ale mało jest ogarniętych graczy imperium...
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Kuźwa, akurat mam kolosa w ten dzień :?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Andrzej pisze:Kuźwa, akurat mam kolosa w ten dzień :?

lol -nawet jak byś nie miał byłbyś na 10 miejscu w rezerwie :) to nie Śląsk ,że możesz se tak po prostu przyjść na turniej :) to są rezerwacje do rezerwacji :)...

BTW -co słychać w V z remontem?
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

I tak skończy się na tym, że przyjdzie co czwarty zapisany gracz :P
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
kudlaty960
Mudżahedin

PiotrB pisze:no więc ja angielski znam dość dobrze i jeśli tak jest jak mówicie to jest ,źle napisane... nikt nie miał o to pretensji bo bez urazy ale mało jest ogarniętych graczy imperium...
Też miałem wątpliwości co do tego zapisu. Ale doszedłem do wniosku, że skoro ludzie tak graja to tak jest.
TRUE LEGION KRAKÓW

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Andrzej pisze:I tak skończy się na tym, że przyjdzie co czwarty zapisany gracz :P
Niestety nie - dawno u nas nie byłeś - ludzie odchodzą z kwitkiem - ale nie długo się to zmieni:)

Kudłaty - ja wyślę taką rozpę na jakiegoś mastera do sprawdzenia - jak raz mi to raz puszczą to przepchnę to na stałe :)To jest ewidentnie napisane i jasno wynika z kontekstu zdania - moim zdaniem zapis and tamplats miał za zadani ograniczenia broni które nie są uważane za maszyny - ja np salamandry czy miotacze skavenskie...
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

PiotrB pisze: BTW -co słychać w V z remontem?
oczywiście poslizg :)
Cos tam Przemek jest zajety więc nie było jak sie umówić. Ale damy radę jednak na sobote nie zrobimy tego (szczególnie, że ja również musiałem wrócić dziś do domu i nie z jakiegoś błachego powodu). Chyba, że zostały te rzeczy stamtad wyniesione, to miejsce do grania by było, a odmaluje się na nastpny turniej.
W każdym badz razie w sobote możesz zabrac swa założona kasę chyba, ze właśnie dlatego Przemka nie było :P Bo jak mniemam już będzie budżet na remont z turnieju.
Ogolnie super gest z Twej strony :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
kudlaty960
Mudżahedin

Walcz o nasze prawa!! :D
TRUE LEGION KRAKÓW

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

nie ma problemu - szkoda ,że się nie udało. Z Twojej strony był super gest ,że chciałeś to zrobić w czynie społecznym... nie wyremontujemy im jednak lokalu bez ich chęci i współpracy..
..Ale jak mówię klub szykuje mega niespodziankę dla wszystkich graczy i być może brak miejsca nie będzie już niedługo problemem i na naszych turniejach regularnie będzie ponad 20 -30 osób...;)
Obrazek

ODPOWIEDZ