Vanaheim.pl EURO na EURO - 09.06.2012
- kudlaty960
- Mudżahedin
Re: Vanaheim.pl EURO na EURO - 09.06.2012
Chciałbym, żeby tak bylo ale niestety chyba to nie przejdzie.
"Dobry żołnierz wykonuje rozkazy bez chwili zwątpienia, dobry dowódca wydaje je bez cienia wątpliwości".
TRUE LEGION KRAKÓW
TRUE LEGION KRAKÓW
- kudlaty960
- Mudżahedin
Czyli jak to wreszcie możemy rozumieć.
"Dobry żołnierz wykonuje rozkazy bez chwili zwątpienia, dobry dowódca wydaje je bez cienia wątpliwości".
TRUE LEGION KRAKÓW
TRUE LEGION KRAKÓW
- kudlaty960
- Mudżahedin
czyli jako 1,hellblaster,2 dziala i wiecej sie nie da
TRUE LEGION KRAKÓW
TRUE LEGION KRAKÓW
Ja jestem przekonany ,że mam racje ale może popełniam błąd logiczny...
2 działa - które są maszyną i templetka
2 Hellblastery - które są maszyną i nie są templatką
1 ST - który nie jest maszyną a jest templejtką
2 działa - które są maszyną i templetka
2 Hellblastery - które są maszyną i nie są templatką
1 ST - który nie jest maszyną a jest templejtką
Im dłużej się zastanawiam, tym mocniejsze mam wrażenie, że zapis w tym wypadku powinien brzmieć "war machines or template shooting", ale skoro nikt do tej pory nie miał wątpliwości w kwestii interpretacji tego przepisu, to raczej winna jest moja znajomość angielskiego, a nie kulawy zapis.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
- kudlaty960
- Mudżahedin
Niestety tak jest po prostu suma templejów i maszyn musi być 4.
TRUE LEGION KRAKÓW
TRUE LEGION KRAKÓW
Andrzej pisze:Kuźwa, akurat mam kolosa w ten dzień
lol -nawet jak byś nie miał byłbyś na 10 miejscu w rezerwie
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
BTW -co słychać w V z remontem?
- kudlaty960
- Mudżahedin
Też miałem wątpliwości co do tego zapisu. Ale doszedłem do wniosku, że skoro ludzie tak graja to tak jest.PiotrB pisze:no więc ja angielski znam dość dobrze i jeśli tak jest jak mówicie to jest ,źle napisane... nikt nie miał o to pretensji bo bez urazy ale mało jest ogarniętych graczy imperium...
TRUE LEGION KRAKÓW
TRUE LEGION KRAKÓW
Niestety nie - dawno u nas nie byłeś - ludzie odchodzą z kwitkiem - ale nie długo się to zmieni:)Andrzej pisze:I tak skończy się na tym, że przyjdzie co czwarty zapisany gracz
Kudłaty - ja wyślę taką rozpę na jakiegoś mastera do sprawdzenia - jak raz mi to raz puszczą to przepchnę to na stałe :)To jest ewidentnie napisane i jasno wynika z kontekstu zdania - moim zdaniem zapis and tamplats miał za zadani ograniczenia broni które nie są uważane za maszyny - ja np salamandry czy miotacze skavenskie...
oczywiście poslizgPiotrB pisze: BTW -co słychać w V z remontem?
Cos tam Przemek jest zajety więc nie było jak sie umówić. Ale damy radę jednak na sobote nie zrobimy tego (szczególnie, że ja również musiałem wrócić dziś do domu i nie z jakiegoś błachego powodu). Chyba, że zostały te rzeczy stamtad wyniesione, to miejsce do grania by było, a odmaluje się na nastpny turniej.
W każdym badz razie w sobote możesz zabrac swa założona kasę chyba, ze właśnie dlatego Przemka nie było
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Ogolnie super gest z Twej strony
- kudlaty960
- Mudżahedin
Walcz o nasze prawa!! ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
TRUE LEGION KRAKÓW
TRUE LEGION KRAKÓW
nie ma problemu - szkoda ,że się nie udało. Z Twojej strony był super gest ,że chciałeś to zrobić w czynie społecznym... nie wyremontujemy im jednak lokalu bez ich chęci i współpracy..
..Ale jak mówię klub szykuje mega niespodziankę dla wszystkich graczy i być może brak miejsca nie będzie już niedługo problemem i na naszych turniejach regularnie będzie ponad 20 -30 osób...![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
..Ale jak mówię klub szykuje mega niespodziankę dla wszystkich graczy i być może brak miejsca nie będzie już niedługo problemem i na naszych turniejach regularnie będzie ponad 20 -30 osób...
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)