Banner of Sorcery także nie ma zapisu, że działa na początku fazy magiiMorsereg pisze:tylko, ze master rune of ballance nie ma informacji, ze dziala na poczatku tury magii.
mozemy ukrasc kosc przeciwnikowi kiedykolwiek w fazie magii.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Banner of Sorcery także nie ma zapisu, że działa na początku fazy magiiMorsereg pisze:tylko, ze master rune of ballance nie ma informacji, ze dziala na poczatku tury magii.
w faqu do RB jest chyba napisane że jeśli nie jest napisane kiedy generuje/kradnie kostki to robi to na początku fazy magii.Morsereg pisze:tylko, ze master rune of ballance nie ma informacji, ze dziala na poczatku tury magii.
tak wiem, ze zasady nie gryza.Asassello pisze:w faqu do RB jest chyba napisane że jeśli nie jest napisane kiedy generuje/kradnie kostki to robi to na początku fazy magii.
Zasady nie gryzą
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
strona 88. Pary save działa na wszystkie ataki w cc za wyjątkiem impact hits i stomp.debelial pisze:Czy Parry save działa na spalanie K'daaia (i inne tego typu auto-hity)?
w challengu walisz/ziejesz jedynie do challengu (do końca tury walki w której by challange).wokrze pisze:Czy jak jestem w challenge'u i mam breath weapon to zieję tylko do challenge'u? A jeżeli zianie odbywa się w innej turze niż CC (np. w strzelaniu)?
Q: If a model with a Breath Weapon, Stomp or Thunderstomp is inKlops pisze:w chalangu jesteś tylko w CC w innych fazach, więc zionięcie z magii będzie działać na oddział ( rulebook s 102)
Pasiaku tutaj chodzi o zianie w magii i krzyki vc innych realnych zastosowań nie widzę i te akurat można a nawet trzeba wykonać w oddział.bigpasiak pisze:Q: If a model with a Breath Weapon, Stomp or Thunderstomp is inKlops pisze:w chalangu jesteś tylko w CC w innych fazach, więc zionięcie z magii będzie działać na oddział ( rulebook s 102)
a challenge, can these attacks hit models not in the challenge?(p102)
A: No.
Cytat?Klops pisze:przy s&s modyfikatory liczy się normalnie przy czym należy zauważyć że strzelasz gdy wszystkie modele mogą strzelać więc czasami mi,o że teoretycznie wróg jest na dalekim to strzelisz na bliskim
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.