Nowy armybook?!

Lizardmen

Moderator: Ziemko

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Malin
Kretozord
Kontakt:

Re: Nowy armybook?!

Post autor: Malin »

rimbo pisze:Garść plotek

From Dustin Bainbridge at Bell of lost souls:

- Jeremy Vetok is the author of Warhammer: Liardmen! +1
- The frog in the Terradon/Ripperdactyl feed on Ripperdactyl eggs and their scent drives Ripperdactyls into a frenzy. Based on the description is sounds like skink scouts can plant them in enemy units to give a bonus to the Ripperdactyls, probably frenzy, when they attack the unit. Przeciwko oznaczonemu oddziałowi (temu z żabką) ripki dostają D3+1 zamaist +1 z frenzy, i przerzut na to hit, nie wiem ile razy to działa, ciężko to rozczytać
- No new Kroxigor, that model is the same as we already have. +1
- Magic is lore of High Magic. Lore attribute is called Contemplations. The print is really too small for me to read as the attribute paragraph is huge. +1
- Still Kroxigor mixed with skink units. It is used the batrep. +1
- Basic stegadon and both bastiladons are used as special units in the batrep. +1
- Troglodon and Salamanders are used as rares in the batrep. +1 (Troglo 200 za model, 15 za jakiś upgrade. Salki 80 za sztukę, +4 za 4tego skinka)
- The Slann in the batrep takes Becalming Cogitations. +1
- Jungle swarms are used as special in the batrep. +1
- No mention of sacred spawnings or new special abilities on any old units used in batrep. +1

Prócz tego
Razordony 65 za sztukę, +4 za 4tego skinka
Stedzio Antek, za 230, 2 upgrady jeden za 10 drugi za 20, i uwaga, jak nie jeździ na nim chief można mu dac silnik za +50 (czyli priest jest neipotrzebny)

Skink priest 65, heaven lub beast, 35 2lvl
Scar 80p (450552348 sami wiecie co)
chief 40p

Terki mają fear i kamienie tak jak poprzednio, forest strider, ogniste pukawki mają 6" S4 flaming i quick to fire

Ripki mają, prócz tego co pisałem wyżej, Fear, Frenzy, AP, KB, Flying cavalry, Scaly skin 6+, co na grubo mają tylko ripki, nie skinki

Uprzedzam pytania, nic więcej nie ma w WD, koszty broni i mountówz lupą trzeba rozczytywać.

Figsy nie sa złe, ale nic nie spowodowało, że chciałbym zacząć grać lizakami. Marco Colombo wygląda kozacko, Gniewko da mu conajmniej Like na fejsie, za obcisłe pantalony :lol2:
Obrazek

Awatar użytkownika
rimbo
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: rimbo »

Malin pisze: Prócz tego
Razordony 65 za sztukę, +4 za 4tego skinka
Stedzio Antek, za 230, 2 upgrady jeden za 10 drugi za 20, i uwaga, jak nie jeździ na nim chief można mu dac silnik za +50 (czyli priest jest neipotrzebny)

Skink priest 65, heaven lub beast, 35 2lvl
Scar 80p (450552348 sami wiecie co)
chief 40p

Terki mają fear i kamienie tak jak poprzednio, forest strider, ogniste pukawki mają 6" S4 flaming i quick to fire

Ripki mają, prócz tego co pisałem wyżej, Fear, Frenzy, AP, KB, Flying cavalry, Scaly skin 6+, co na grubo mają tylko ripki, nie skinki

Uprzedzam pytania, nic więcej nie ma w WD, koszty broni i mountówz lupą trzeba rozczytywać.

Figsy nie sa złe, ale nic nie spowodowało, że chciałbym zacząć grać lizakami. Marco Colombo wygląda kozacko, Gniewko da mu conajmniej Like na fejsie, za obcisłe pantalony :lol2:
Jak na razie zapowiada się naprawdę fajnie.
Engine bez priesta - ciekawe
Razorki po 65 pkt. można rozważyć (jeśli salki i troglodon nie są gięte)
Zastanawiam się co do Ripek i jak to ktoś słusznie na warseerze zauważył to może być coś ala Vargheisty w VC.

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

Pod względem wyglądu modeli, po bliższym zapoznaniu się z WD muszę stwierdzić, że IMO nowy Carnosaur to ogień. Jest zajebiście dynamiczny, plastikowy (cięcie, gięcie) i po prostu wygląda jak morderca. Z ciekawostek to Troglodon ma rozdwojony ogon, tak samo jak skink na nim siedzący... coś z dwu-ogonową kometą Soteka? Terki o wiele lepsze niż ich poprzednicy, w końcu wyglądają jak pterodaktyle i mają kamienie w łapach! Ripperdactyle mają trochę zretardowaną mordę ale myślę że to kwestia pomarańczowego malowania. Jeźdźcy w obu przypadkach przyjemni. Nowi specjale są w pytkę, zwłaszcza Tetto'eko kminiący nad kulą do wróżenia :wink:
I został Bastiliodon... Mam mieszane uczucia. Fajne, duże, pancerne miśki, zwłaszcza ten z wypluwaczką węży (te ostre płyty pancerza w postaci rogów) ale czegoś im brakuje. Myślę że trochę GSu, części (np głupi róg na nosie dodał by mu +10 do stylówy) i będzie cacy.
Mam nadzieję że komuś to pomoże :D
Polska grupa zrzeszająca sympatyków Age of Sigmar:

https://www.facebook.com/groups/438370546345173/

Awatar użytkownika
Malin
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Malin »

Obrazek

hc-maciek
Wałkarz

Post autor: hc-maciek »

czyli to wszystko co wyjdzie do lizardmenów nowego ? rozumiem że skinki , kroxy itd zostają bez zmian ?

Awatar użytkownika
Keller
Falubaz

Post autor: Keller »

No jedynie co to może się zmienić koszty pkt może jakieś dodatkowe zasady, umiejętności czy tym podobne (np. spawningi) a tak to raczej bez zmian. I ciekawe jakie będą magiczne przedmioty i umiejętności dla slanna (bo pewnie się zmienią, przykładem może być tabela "oko bogów" w chaosie) .

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

Kurde czad, zarąbiste są te nowe modele. Jedynie ten pancernik z czymś na plecach mi nie bardzo podchodzi, musiałbym w trzy de go zobaczyć.
Najbardziej podoba mi się skink priest z tego ujęcia:

Obrazek

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

CZAD!!! aż mnie wzięła chętka na lizaki ;) natomiast bazyl nie jest taki zły... trochę przeróbek i będzie jak złoto :D

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

Głowa Troglodona od boku to istne szaleństwo. Jest wypas :wink:
Polska grupa zrzeszająca sympatyków Age of Sigmar:

https://www.facebook.com/groups/438370546345173/

Kozioł
Chuck Norris

Post autor: Kozioł »

Z plot na warseerze to te ripperdactyle wydają się całkiem fajne.
Mnie trochę niepokoi ten carni - na takiej podstawce to nie wiem co by mu musieli dać żeby był grywalny

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

Przeciez to jest zwykla rydwanowa. Poprzedni tez na takiej powinien byc.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

-Atrybut Lizakowy... po rzuceniu czaru możesz go "zapomnieć"... tracisz ten czar ale generujesz sobie czar z każdej z 8 domen bookowych lub high magic.
-Predatory Fighter: za każdą 6 na trafienie model z tą zasadą ma dodatkowy atak... Troglodon chyba raz na turę może mieć ten bonus na 5+
-Ten bulbasaur z kamieniem daje jakieś buffy np. do inicjatywy.
-Terradony mogą mieć proce z flamingiem S4 zasięg 6
-Scar vet może siedzieć na carnosaurze
-Sknki generują czary z Heavena lub Beasta
- Blaming cośtam daje reroll dispella tylko nie wiem czy wszystkich czy 1 kości
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
rimbo
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: rimbo »

Z tymi czarami to chyba jednak zachowuja tez swoje atrybuty (np. Metal)

Btw. Cale szczescie ze robia nam booka inaczej zostalibysmy z tymi przegietymi 7 edycyjnymi zasadami :D ^^

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

tak raczej swoje atrybuty zachowują ale niezły boost daje ten atrybut...
Ostatnio zmieniony 25 lip 2013, o 08:02 przez Przemcio, łącznie zmieniany 1 raz.
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Świetne te nowe modele, lepsze zdjęcia dużo im dały :)

A jak ktoś poluje na stare carnozaury, to widziałem jakiś czas temu dwa w niezłych cenach na allegro ;)
Wisła Kraków.

kowaljl
Chuck Norris

Post autor: kowaljl »

Mi sie nowe figsy coraz bardziej podobaja poza tym czyms płaskim, Najbardziej czekam na mozliwosci slana, jak bardzo go zepsuja. No i na to co bedzie potrafil Carnosaur. O spawningach chyba juz ktos pisał, że niestety niepowroca:( Mam nadzieje że to jednak okaze sie nieprawdą.

Awatar użytkownika
Oki
Oszukista

Post autor: Oki »

Fajnie że nowe latacze mają KB, frenzy trochę je psuje ale mają latanie więc wyglądają na fajny oddział do zadań specjalnych, ciekawe ile będą mieć ataków i inicjatywy.

Atrybut całkiem syty, ciekawe czy czar będzie do wyboru czy do losowania.

kowaljl
Chuck Norris

Post autor: kowaljl »

A nie uwazacie ze samo to ze mamy skinkiprista z beastem to zajebiscie. Dla mnie to mega wzmocnienie:) Frenzy to troche kupa, tego sie nieda ukryc.

Kozioł
Chuck Norris

Post autor: Kozioł »

Według plot i to chyba stosunkowo pewnych bo z battle reportu w WD będą miały 2 ataki plus frenzy, dodatkowo scoutci skinków będą podkładać jakieś żabki które je doprowdzają do furii jednemu oddziałowi wroga i na ten oddział zamiast zwykłego frenzy ma być frenzy dające d3+1 ataków. Wcześniej w plotach przewijało się że rippery będą miały AP ale ostatnio o tym cicho.

Jest jeszcze plota na warseerze że saurusy dostaną z powrotem zasade predator fighter - ma on teraz sprawiać że jak przy rzucie na trafienie wypadnie 6 to możesz natychmiast wykonać dodatkowy atak.

Awatar użytkownika
Oki
Oszukista

Post autor: Oki »

Skinki mają mieć skali skina na 6+ ;)
Bulbasaur to buffer i może strzelić boudspellowo.

ODPOWIEDZ