Plotki z Warpa (albo wręcz Oka Terroru) vol 2.

Daemons of Chaos

Moderator: KrzysiekW

ODPOWIEDZ
wokrze
Kradziej

Re: Plotki z Warpa (albo wręcz Oka Terroru) vol 2.

Post autor: wokrze »

swieta_barbara pisze:Czuje DP nurgla i duzy oddzial plagusow z regenka 3+ i poisonem 4+ ;)
Ciezkie do pobicia chlopaki...
Do pierwszego starcia ze słoneczkiem lub pitką... Ale może fire wróci do łask?

Lohost -> Czy pinki mogą wymienić T na metal? Czy jest coś w zasadach specjalnych / gitach itp. dającego przerzucanie innych giftów, ilości kostek mocy (coś chyba jest) i innych ważnych rzutów w tej dość losowej armii? Aha - czy warpfire dorobił się zasady "płonące ataki"?

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Lidder pisze:
Karli pisze:PS. co do słonka i pitek to wystarczy ustawić się w jednym lub dwóch szeregach takimi plagusami (zależy od ilości plagusków) i już z tą inicjatywą 2 nie straszne :) (no chyba, że słonko od boku)
Dzięki za pro tipa. Gracze Demonów doceniają! Aha i pisze się: "tę tabelkę".
Jak ktoś nie ma co nic mądrego do dodania to się czepia pisowni...

Popracuj też nad zdaniem "Gracze Demonów doceniają!" bo cienko Ci wyszło ;p
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

wokrze
Kradziej

Post autor: wokrze »

Dzięki za info. Pytań ciąg dalszy:
lohost pisze:natomiast przerzut jest wtedy takze w turze przeciwnika(bo bazowo daje on tylko w swojej wlasnej)
Czyli możnaby zmusić przeciwnika do przerzucenia wiatrów magii w jego turze? To byłoby niezłe... (choć chyba gdzieś w sieci wyciekło, że jak się z tego skorzysta to przeciwnik też dostaje przerzut - tak jest?)

Boski
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Boski »

Mam dokladnie to samo pytanie. A sztandary dla sztandarowego armii ? Zostal sundering lub cokolwiek dajacego ochrone przed magia ?

Awatar użytkownika
Thain
Chuck Norris

Post autor: Thain »

Zaraz się okaże, że będzie to całkiem przyzwoita armia defensywna, a przynajmniej z poważnym wsparciem shootingu, a jest to spora nowość.

Awatar użytkownika
Malin
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Malin »

Czy heraldzi i greatery mają dostęp do jakiegoś equipmentu poza locusami i giftami? Czy są jakieś nie losowanie gifty?

Jakie szmaty są w booku?
Obrazek

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Jaka nowość! Takie były demony jak pierwszy raz wyszły jako oddzielna armia :) Oparta na flemerach na dyskach

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Tylko herlak tęczy może mieć 2 poziom?

Awatar użytkownika
Malin
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Malin »

Nawet jednej małej ikony? Żadnego magicznego sztandaru? Mother of daemons :cry:
Obrazek

Awatar użytkownika
Thain
Chuck Norris

Post autor: Thain »

Ale możesz dobrać War Banner, albo +1M. Elegancja 8)

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Ale dziwaczna się zrobiła ta armia. :D Choć muszę przyznać, że mi się podobają nowe zasady, mimo bywają udupiające. Będzie fun, grając przynajmniej. ;)

Awatar użytkownika
Milutki
Mudżahedin

Post autor: Milutki »

Z tego co patrzę, to granie tą armią będzie przypominało festiwal rzutów kostką i to rzutów, od których co turę zależy czy wygrałeś lub przegrałeś. Na pewno będzie ciekawie, ale pechowcom nie wrożę dużych sukcesów w graniu tą armią :D . Podoba mi się, że położyli nacisk na tworzenie armii monobogowych, co wiążę się z mniejszym ryzykiem.
Obrazek

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Jak się euro zmniejszy od razu :D
Daemons:
Skull Cannon 0-1
+200 points

XD

A tak serio. Proponuje się wstrzymać z ocenami, aż poskłada się armie. Co do tabelki. Na początku sądziłem, że po prostu karawszystkie modele z danym markiem. Teraz zaczynam się zastanawiać, czy nie kara po prostu MSU ;)
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

mam zajawkę na tę losowośc i te tabelki, już niedługo AB przytulę :D

bardzien niegywalną armią niż poprzedni AB po obcięciach oiro chyba nie może być :P

dziwi mnie podejście do nowego AB przez organizatorów tego miesięcznego mastera, bo już wolę pojechać bestiami niż starymi DoCh, co by oznaczało że bestie wygrają mastera, siara na maxa ;)

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Rozumiem ze grejtery sa niewystawialne ze wzgledu na 0 jakiejkolwiek obrony? Kulka z armaty i spadaja?

Jakie zasady maja flejmery, czarioty Slaanesha i Soulgrinder ?
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Soulferin pisze:Rozumiem ze grejtery sa niewystawialne ze wzgledu na 0 jakiejkolwiek obrony? Kulka z armaty i spadaja?

5+ warda! Do tego są tańsze chyba ;)
Khuman pisze:mam zajawkę na tę losowośc i te tabelki, już niedługo AB przytulę :D

bardzien niegywalną armią niż poprzedni AB po obcięciach oiro chyba nie może być :P

dziwi mnie podejście do nowego AB przez organizatorów tego miesięcznego mastera, bo już wolę pojechać bestiami niż starymi DoCh, co by oznaczało że bestie wygrają mastera, siara na maxa ;)

No generalnie na etapie wystawiania herosów będzie wiadomo czy wygrasz, czy przegrasz. Ewentualnie defens i nabijasz pkt na tabelce z Winds of Magic ;)
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

trikk pisze:5+ warda! Do tego są tańsze chyba ;)
Czyli wielkie 0 ...To że potanieli nic nie zmieni bo statsy są gorsze i nikt nie chce tracic modelu za 400 pkt...

Ogólnie myślę że to jednak nie armia dla mnie :)
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Soulferin pisze:
trikk pisze:5+ warda! Do tego są tańsze chyba ;)
Czyli wielkie 0 ...To że potanieli nic nie zmieni bo statsy są gorsze i nikt nie chce tracic modelu za 400 pkt...

Ogólnie myślę że to jednak nie armia dla mnie :)
No oczywiście, ale smoki kosztują 550-600 i też słabo przyjmują armaty. Tak samo DP.

Masz 2+ warda na 1 wound, 2+ save, +1W, i +2T na tabelkach :)
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Myzu
Mudżahedin

Post autor: Myzu »

Jak wyglada sprawa z dostepem do magii dla wrony?

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Dzięki za info. Na razie ciekawie wygląda ta losowość. Zobaczymy co to będzie robiło na stołach (forumowych mistrzom oceniania siły booków po jednej lekturze przecieków przypomnę co się pisało o drakenhofie, a co wyszło potem ;) ). Ciekawy też jest mocny nacisk na mono-armie.
Fiendy 3+ :(
Beasty Nurgla :) Dobrze widzę obniżkę o 40pkt?! Za to nurglingi droższe i bez poisona...
lohost pisze:, boli ze moj skaner nie ma mozliwosci skanowania wielu stron do jednego pliku, zajmie mi to wieksza czesc nocy jesli wogole.
http://www.pdfill.com/pdf_tools_free.html polecam, ogarnąłem tym to co krążyło dla WOChu. :)

@Khuman - ja wiem, ze emocje, ale bez brzidkich słów proszę. ;)

ODPOWIEDZ