Podstawki modeli i oddziałów
1 - oddziały mają traye
2 - traye są modelowane
+1 - modele mają modelowane podstawki
[MASTER] KUJAWIAK 2013 Włocławek [wyniki w 2gim poście]
- Jacek_Azael
- Masakrator
Re: [MASTER] KUJAWIAK 16-17.03.2013 Włocławek
Witam. Było kilka pytań ostatnio to odpowiem tu wszystkim: Należy posiadać wszystkie dowskrzeszane modele. W sytuacji gdy komuś zabraknie modeli, dowskrzesza tylko taką ilość jaką posiada, to samo tyczy się "13" skavenów, same konie itp. bez jeźdźców też nie przejdą. Za brak zrobionych podstawek masz 0 z niżej wymienionego punktu oceniania dotyczącego podstawek właśnie.

Dębek pisze:Polska to jednak dziki kraj, więc jak tylko zbierzesz odpowiednie poparcie dla swojego pomysłu, możesz odrzucić reguły wykładni i interpretować każdy wyjątek rozszerzająco, per analogiam, a nawet, tak bo kurwa tak.
- Jacek_Azael
- Masakrator
Nie chodzi o zapis, a o jego konsekwentne przestrzeganie.
Dokładnie tak Krzysiu 
Jacek po co sarkazm ? Z mojej strony nie był to troll, ani atak na Ciebie. Po prostu się cieszę, że podnosi się standard oceniania armii na masterach. Jak zobaczę Morroka malującego pacyny w sobotę rano (again) to umrę ze śmiechu

Jacek po co sarkazm ? Z mojej strony nie był to troll, ani atak na Ciebie. Po prostu się cieszę, że podnosi się standard oceniania armii na masterach. Jak zobaczę Morroka malującego pacyny w sobotę rano (again) to umrę ze śmiechu

Dębek pisze:Polska to jednak dziki kraj, więc jak tylko zbierzesz odpowiednie poparcie dla swojego pomysłu, możesz odrzucić reguły wykładni i interpretować każdy wyjątek rozszerzająco, per analogiam, a nawet, tak bo kurwa tak.
RIPlay pisze:Dokładnie tak Krzysiu
zlap dystans gosciu, Jacek trafnie podsumował to ,że wymagamy na masterach rzeczy podstawowych do których nie powinno być żadnych wątów

Mam spory dystans, o czym świadczy fakt, że na bazylu dograłeś turniej całą armią. Nie znam Jacka, więc wolę wszystko wyjaśnić, aby nie zrazić do siebie w głupi sposób obcej osoby i to w dodatku orga mastera, na którym chcę miło spędzić czas.
Gratulacje, udało Ci się wreszcie kogoś strollować
szkoda słów... dobranoc

ludzie ogranijcie definicję. jak jest troll to tego nie widać, jak ktoś spostrzeze trolla, to to już troll nie jest. samo pisanie bzdur na forum tylko po to, aby uslyszec "jaki troll" to zagrywki malych lotow. internet to sztuka, a trollowanie to jego najwspanialsze dzielo 

- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Jak mialem z 13 lat malowanie było oceniane bardzo rygorystycznie, ba były nawet punkty za konwersje czy archaiczne modele, za przebranie, historię armii czy ogólnie jej klimat. Pamiętam inferno owiniętego w papier toaletowy jako królowa khalida czy bartysa wygolonego na irokeza i ze sztucznymi kolczykami w nosie i wszędzie indziej. To była ocena hobbystyczna, teraz to i tak jesteśmy miękkie fiutki
6-7 punktów straty na najwyższych stołach to naprawdę dużo i tym bardziej Ducze pokazał klasę wygrywając mastera z taką oceną.
Przestrzegajmy regulaminu malowania, ale nie bądźmy hitlerami. Strata tylu punktów wystarczy, straszenie zdejmowania normalnych figurek gw (nie zabawek, nie karteczek, nie ulepców) to paranoja. Znacie powiedzenie "wyżej sra niż dupę ma"? To nie wpisujcie się w jego definicję, pozdro
A wracając do Włocławka, jestem głęboko przekonany, że ocena będzie przeprowadzona solidnie i sprawiedliwie - podobnie do tego jak było to zrobione na Bazylu. Tego życzę orgom

A co miał złego w armii?? Figurki były, były pomalowane, nędznie i zbieranina, więc dostał tylko 3 punkty na 10.RIPlay pisze:Mam spory dystans, o czym świadczy fakt, że na bazylu dograłeś turniej całą armią.
6-7 punktów straty na najwyższych stołach to naprawdę dużo i tym bardziej Ducze pokazał klasę wygrywając mastera z taką oceną.
Przestrzegajmy regulaminu malowania, ale nie bądźmy hitlerami. Strata tylu punktów wystarczy, straszenie zdejmowania normalnych figurek gw (nie zabawek, nie karteczek, nie ulepców) to paranoja. Znacie powiedzenie "wyżej sra niż dupę ma"? To nie wpisujcie się w jego definicję, pozdro

A wracając do Włocławka, jestem głęboko przekonany, że ocena będzie przeprowadzona solidnie i sprawiedliwie - podobnie do tego jak było to zrobione na Bazylu. Tego życzę orgom

malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole

http://www.youtube.com/watch?v=Kgnse7qx53QCauliflower pisze: Pamiętam inferno owiniętego w papier toaletowy jako królowa khalida czy bartysa wygolonego na irokeza i ze sztucznymi kolczykami w nosie i wszędzie indziej. To była ocena hobbystyczna, teraz to i tak jesteśmy miękkie fiutki![]()
![]()
1:15 start khalidy
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Z tego co czytam, to wcale takie gięte te nowe demony nie będą.
IMO będzie to jedna z bardziej zrównoważonych armii - fajnie się to zapowiada i nie mogę się doczekać masterowej premiery
Szkoda chłopaki, że podjęliście taką decyzję.
Mimo wszystko będę i tak, ale niestety z czym innym
P.S. Staram się Wam rozruszać ten temat, ale on nadal śpi... Frekwencja chłopaki, frekwencja!!!
IMO będzie to jedna z bardziej zrównoważonych armii - fajnie się to zapowiada i nie mogę się doczekać masterowej premiery

Mimo wszystko będę i tak, ale niestety z czym innym

P.S. Staram się Wam rozruszać ten temat, ale on nadal śpi... Frekwencja chłopaki, frekwencja!!!

Zdaje się, że wszyscy to mówią o nowo wydawanej armii po wycieku kilku zdjęć ze statsami. No, czasami sie słyszy jakie to słabe to będzie bo ma staty takie, a koszt takiZ tego co czytam, to wcale takie gięte te nowe demony nie będą.
IMO będzie to jedna z bardziej zrównoważonych armii - fajnie się to zapowiada

Calafior, daj czas Shinuksowi pobawić się w cieńcia, to może nie będziesz później płakał, jakia to twoja armia biedna, bo nie możesz czegoś wystawić.

Cauliflower pisze:Z tego co czytam, to wcale takie gięte te nowe demony nie będą.
IMO będzie to jedna z bardziej zrównoważonych armii - fajnie się to zapowiada i nie mogę się doczekać masterowej premiery![]()
![]()
Mimo wszystko będę i tak, ale niestety z czym innym![]()
Spokojnie z Pasiakiem ogarniemy

LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW

Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
- swieta_barbara
- habydysz
Gokish pisze:Spokojnie z Pasiakiem ogarniemy

To jest smieszne, bo nawiazuje do tego chamskiego oszustwa, ktorego dokonales z Pasiakiem. Swietnie to wymysliles Gokish! Beczka smiechu normalnie.
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Gracze demonów są twardzi, przez 2 lata grali gównem i już nie wiedzą co to płaczGrichalk pisze:Zdaje się, że wszyscy to mówią o nowo wydawanej armii po wycieku kilku zdjęć ze statsami. No, czasami sie słyszy jakie to słabe to będzie bo ma staty takie, a koszt takiZ tego co czytam, to wcale takie gięte te nowe demony nie będą.
IMO będzie to jedna z bardziej zrównoważonych armii - fajnie się to zapowiada![]()
Calafior, daj czas Shinuksowi pobawić się w cieńcia, to może nie będziesz później płakał, jakia to twoja armia biedna, bo nie możesz czegoś wystawić.

Poza tym, gdyby to jeszcze Shino faktycznie to ciął to jeszcze dałoby się może to czytać. Tam już gruby Niemiec zaciera kiełbasiane paluchy!