Master w Poznaniu - 29-30 CZERWCA

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Re: Master w Poznaniu - 29-30 CZERWCA

Post autor: Solo »

Mam nadzieje że ludzie którzy wystawiają specjali powtórzą sobie ich zasady, rok temu zostałem brutalnie oszukany przez jednego gracza Lizardmenów którego nie trzeba przedstawiać a grał na tetto eko.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Nagrody: WIP
Czy będzie nagroda dla najlepszego hobbysty?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Mapet
Falubaz

Post autor: Mapet »

Arbiter Elegancji pisze:
Dobre pytanie :roll:

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

JaceK pisze:
Cauliflower pisze:Jakbyś pisał w obcym języku :P

Jest jakiś wymóg posiadania zasad do speciala, żeby umożliwić przeciwnikowi ich przejrzenie przed bitwą?
Co w przypadku wałków na zasadach speciali typu rzucenie czaru z shadowa i z life Kairosem w tej samej turze?
Wszyscy speciale są w podręcznikach. Masz prawo zażądać od przeciwnika pokazania podręcznika armijnego przed bitwą. Jak nie ma - niech pożycza.

Po drugie - po to jest ta lista, żeby móc się podszkolić z zasad.

Trochę chyba robisz problem z niczego.
Ale czemu piszesz, że robię problem? Ja tu problemu nie widzę.

Pytam, bo wiem że nie każdy jest przyzwyczajony do grania na specjale i tyczy to zarówno osób grających przeciw nim, jak i używających tych modeli. Jest spora szansa coś przeoczyć, choćby zapisek o 2 głowach kairosa. Chciałem po prostu wiedzieć co w sytuacji, kiedy np. ktoś obniży komuś siłę do 1, a potem rzuci dwellersy. Nota bene jest to tylko przykład, a podobne przypadki mogą się zdarzyć.

Zanim zadałem to pytanie spojrzałem jeszcze raz do regulaminu. Tak jak pisze Wokrze, kiedyś na jakimś turnieju widniał zapisek o obowiązkowym posiadaniu zasad do speciala, pod sankcją jego niewystawienia.
Teraz tego nie ma i nikt nie ma obowiązku "latać i pożyczać AB" jak to ująłeś. Mało tego, bez AB wciąż może mieć maxa z malowania. Stąd moje pytania :)
Mam nadzieję, że moje wyjaśnienie "problemu" Cię usatysfakcjonuje :) :wink:

A co do tego, że Kairos jest słaby to mam nieco inne zdanie. Chociaż Lidderowi też trzeba oddać część racji :wink:

P.S. Nie bądź Jacku zły, że Ci nie pożyczyłem modeli - każą mi grać... #-o

BTW chętnie wezmę challange z graczem na dobrym poziomie, który będzie grał rozpą na normalne Euro.
Z góry uprzedzam, że odrzucam propozycje anty-armii typu TK z deathem i ligthem, bo chcę po prostu poćwiczyć, a nie dostać wpie..ol. Chętnego poproszę o PM :)
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Thain
Chuck Norris

Post autor: Thain »

Ziemko pisze:
Karli pisze:Nie ma zadnego thoreka szok, myslalem, ze bedzie wysyp :)
Tajemny powód brzmi FAQ a dokładniej errata. Przerzut dużej runy jest teraz jednorazowy, więc dostajesz trochę lepsze kowadło bez scrolli, które zabiera ci maszynę. Rok temu na starych zasadach był wysyp thoreków i akurat zdarzyło się, że widziałem bitwy obok siebie w warzywniaku, gdzie na stołach było sześciu. Mirror i po 120 scautów z GW na stole. Najs.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Tylko jeden Epidemius? serio? Bo ja swoja wyslalem jednak poslusznie za Calim ; p
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
krzychoss
Falubaz

Post autor: krzychoss »

Kudłaty wpisz mnie na listę;] Bo zgłaszałem się i nawet odpisywałeś na mojego maila, a nie widzę siebie;]

Awatar użytkownika
Młynek
Chuck Norris

Post autor: Młynek »

doszło moje zgłoszenie? posłałem 2 dni temu

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

BTW chętnie wezmę challange z graczem na dobrym poziomie, który będzie grał rozpą na normalne Euro.
Z góry uprzedzam, że odrzucam propozycje anty-armii typu TK z deathem i ligthem, bo chcę po prostu poćwiczyć, a nie dostać wpie..ol. Chętnego poproszę o PM
tchorz

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Arbiter Elegancji pisze:
Tak, nie ma opcji by z tego zrezygnować.

@Kali. Promocja w modelarce nie dotyczy przygotowania do gry, nie masz booka jedziemy od razu po punktach.

@krzychos. Mój błąd, oczywiście mam twoje zgłoszenie, musiałem coś przeoczyć.

@Młynek, jesteś 5 na liście zgłoszeń.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Shino pisze:
Z góry uprzedzam, że odrzucam propozycje anty-armii typu TK z deathem i ligthem, bo chcę po prostu poćwiczyć, a nie dostać wpie..ol. Chętnego poproszę o PM
tchorz
Ja grałem z Shinem rozpiska euro i obaj doszlismy do wniosku ze da sie ^^
Solo pisze:Mam nadzieje że ludzie którzy wystawiają specjali powtórzą sobie ich zasady, rok temu zostałem brutalnie oszukany przez jednego gracza Lizardmenów którego nie trzeba przedstawiać a grał na tetto eko.

true story. A golonka ma teraz orki zeby tam znowu jakiegos innego fikusnego speciala nie znalazl z dziwacznymi zasadami
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Shino pisze:
tchorz
Tchorzostwem jest proponowanie takiego czelendza ;)
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

no to tym bardzije kali to tchorz, skoro juz nie raz proponowal challenge dobrym paringom dla jegp demonow :P

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Shino pisze:no to tym bardzije kali to tchorz, skoro juz nie raz proponowal challenge dobrym paringom dla jegp demonow :P
Kiedy? :wink:
No dawaj Misiu, powiedz kiedy :wink: Ciężar dowodu jest na teraz na Tobie :P Nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek grał challange na masterze :wink:
Na lokalu zresztą też.

Teraz chcę zagrać, aby:
-zagrać z kimś na normalne euro (po to tam jadę)
-nie grać z nikim z Warszawy w pierwszej, bo mogę to robić cały lipiec (po to tam jadę)

Tobie już pisałem, że możemy zagrać kiedy tylko chcesz i kiedy tylko wyrzucisz speciala z rozpy.
Rozumiem, że bardzo chcesz rewanż, bo trochę wstyd TK przegrywać z demonami, ale poczekaj grzecznie na swoją kolej :wink:
Tymczasem ten temat zostawmy sprawom mastera, a nie Twoim trollom. Z Golonką sobie pograj, z nim się w tygodniu nie umówisz.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

uwielbiam te wasze subtelności. Po dopisaniu spóźnialskich i przeoczonych graczy mamy 80 zapisanych.

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

rozumieme ze lista specjali tworzy rowniez ich ilosc, czyli jezeli dobrze licze okolo 27 osob wzielo tychze, tak?
:twisted: always Vampire :twisted:

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Tam gdzie w rozpach była kolejna kopia robiłem "+X" i tak jest naprawdę mało specjali. W tych dalszych rozpach co do mnie podocierały to doszedł teclics kolejny.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Cauliflower pisze:Z Golonką sobie pograj, z nim się w tygodniu nie umówisz.
Golonkę biorę ja 8)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Cauliflower pisze: No dawaj Misiu, powiedz kiedy :wink: Ciężar dowodu jest na teraz na Tobie :P Nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek grał challange na masterze :wink:
A nie zdarzylo ci sie np. na druzynowce chciec zagrac z karlim, zeby duke pojechal na etc? wydawalo mi sie, ze takie cos bylo. I tam byles pewien, ze demony na empire to dobry pairing.

chyba, ze tu chodzi po prostu op twoja dosc krotka pamiec.
Rozumiem, że bardzo chcesz rewanż, bo trochę wstyd TK przegrywać z demonami,
bo ja wiem.. .chyba wiekszy wstyd walowac na zasadach, a potem sie u[pominac, ze nieznajomosc zasad i zapominanie ich to tez element taktyki... ale co ja tam wiem.

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Obrazek
?
\/\

ODPOWIEDZ