Master w Poznaniu - 29-30 CZERWCA
Re: Master w Poznaniu - 29-30 CZERWCA
Mam nadzieje że ludzie którzy wystawiają specjali powtórzą sobie ich zasady, rok temu zostałem brutalnie oszukany przez jednego gracza Lizardmenów którego nie trzeba przedstawiać a grał na tetto eko.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Czy będzie nagroda dla najlepszego hobbysty?Nagrody: WIP
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Ale czemu piszesz, że robię problem? Ja tu problemu nie widzę.JaceK pisze:Wszyscy speciale są w podręcznikach. Masz prawo zażądać od przeciwnika pokazania podręcznika armijnego przed bitwą. Jak nie ma - niech pożycza.Cauliflower pisze:Jakbyś pisał w obcym języku![]()
Jest jakiś wymóg posiadania zasad do speciala, żeby umożliwić przeciwnikowi ich przejrzenie przed bitwą?
Co w przypadku wałków na zasadach speciali typu rzucenie czaru z shadowa i z life Kairosem w tej samej turze?
Po drugie - po to jest ta lista, żeby móc się podszkolić z zasad.
Trochę chyba robisz problem z niczego.
Pytam, bo wiem że nie każdy jest przyzwyczajony do grania na specjale i tyczy to zarówno osób grających przeciw nim, jak i używających tych modeli. Jest spora szansa coś przeoczyć, choćby zapisek o 2 głowach kairosa. Chciałem po prostu wiedzieć co w sytuacji, kiedy np. ktoś obniży komuś siłę do 1, a potem rzuci dwellersy. Nota bene jest to tylko przykład, a podobne przypadki mogą się zdarzyć.
Zanim zadałem to pytanie spojrzałem jeszcze raz do regulaminu. Tak jak pisze Wokrze, kiedyś na jakimś turnieju widniał zapisek o obowiązkowym posiadaniu zasad do speciala, pod sankcją jego niewystawienia.
Teraz tego nie ma i nikt nie ma obowiązku "latać i pożyczać AB" jak to ująłeś. Mało tego, bez AB wciąż może mieć maxa z malowania. Stąd moje pytania

Mam nadzieję, że moje wyjaśnienie "problemu" Cię usatysfakcjonuje

A co do tego, że Kairos jest słaby to mam nieco inne zdanie. Chociaż Lidderowi też trzeba oddać część racji

P.S. Nie bądź Jacku zły, że Ci nie pożyczyłem modeli - każą mi grać...

BTW chętnie wezmę challange z graczem na dobrym poziomie, który będzie grał rozpą na normalne Euro.
Z góry uprzedzam, że odrzucam propozycje anty-armii typu TK z deathem i ligthem, bo chcę po prostu poćwiczyć, a nie dostać wpie..ol. Chętnego poproszę o PM

malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole

Tajemny powód brzmi FAQ a dokładniej errata. Przerzut dużej runy jest teraz jednorazowy, więc dostajesz trochę lepsze kowadło bez scrolli, które zabiera ci maszynę. Rok temu na starych zasadach był wysyp thoreków i akurat zdarzyło się, że widziałem bitwy obok siebie w warzywniaku, gdzie na stołach było sześciu. Mirror i po 120 scautów z GW na stole. Najs.Ziemko pisze:Karli pisze:Nie ma zadnego thoreka szok, myslalem, ze bedzie wysyp
Tylko jeden Epidemius? serio? Bo ja swoja wyslalem jednak poslusznie za Calim ; p
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
tchorzBTW chętnie wezmę challange z graczem na dobrym poziomie, który będzie grał rozpą na normalne Euro.
Z góry uprzedzam, że odrzucam propozycje anty-armii typu TK z deathem i ligthem, bo chcę po prostu poćwiczyć, a nie dostać wpie..ol. Chętnego poproszę o PM
Tak, nie ma opcji by z tego zrezygnować.Arbiter Elegancji pisze:Czy będzie nagroda dla najlepszego hobbysty?Nagrody: WIP
@Kali. Promocja w modelarce nie dotyczy przygotowania do gry, nie masz booka jedziemy od razu po punktach.
@krzychos. Mój błąd, oczywiście mam twoje zgłoszenie, musiałem coś przeoczyć.
@Młynek, jesteś 5 na liście zgłoszeń.
Ja grałem z Shinem rozpiska euro i obaj doszlismy do wniosku ze da sie ^^Shino pisze:tchorzBTW chętnie wezmę challange z graczem na dobrym poziomie, który będzie grał rozpą na normalne Euro.
Solo pisze:Mam nadzieje że ludzie którzy wystawiają specjali powtórzą sobie ich zasady, rok temu zostałem brutalnie oszukany przez jednego gracza Lizardmenów którego nie trzeba przedstawiać a grał na tetto eko.
true story. A golonka ma teraz orki zeby tam znowu jakiegos innego fikusnego speciala nie znalazl z dziwacznymi zasadami
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Tchorzostwem jest proponowanie takiego czelendzaShino pisze:tchorzBTW chętnie wezmę challange z graczem na dobrym poziomie, który będzie grał rozpą na normalne Euro.

Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Kiedy?Shino pisze:no to tym bardzije kali to tchorz, skoro juz nie raz proponowal challenge dobrym paringom dla jegp demonow

No dawaj Misiu, powiedz kiedy

Na lokalu zresztą też.
Teraz chcę zagrać, aby:
-zagrać z kimś na normalne euro (po to tam jadę)
-nie grać z nikim z Warszawy w pierwszej, bo mogę to robić cały lipiec (po to tam jadę)
Tobie już pisałem, że możemy zagrać kiedy tylko chcesz i kiedy tylko wyrzucisz speciala z rozpy.
Rozumiem, że bardzo chcesz rewanż, bo trochę wstyd TK przegrywać z demonami, ale poczekaj grzecznie na swoją kolej

Tymczasem ten temat zostawmy sprawom mastera, a nie Twoim trollom. Z Golonką sobie pograj, z nim się w tygodniu nie umówisz.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole

A nie zdarzylo ci sie np. na druzynowce chciec zagrac z karlim, zeby duke pojechal na etc? wydawalo mi sie, ze takie cos bylo. I tam byles pewien, ze demony na empire to dobry pairing.Cauliflower pisze: No dawaj Misiu, powiedz kiedyCiężar dowodu jest na teraz na Tobie
Nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek grał challange na masterze
![]()
chyba, ze tu chodzi po prostu op twoja dosc krotka pamiec.
bo ja wiem.. .chyba wiekszy wstyd walowac na zasadach, a potem sie u[pominac, ze nieznajomosc zasad i zapominanie ich to tez element taktyki... ale co ja tam wiem.Rozumiem, że bardzo chcesz rewanż, bo trochę wstyd TK przegrywać z demonami,