MASTER W GDAŃSKU - BALTIC WFB OPEN 2013 /// 20-21 Lipca

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Maciek P.
Falubaz

Re: MASTER W GDAŃSKU - BALTIC WFB OPEN 2013 /// 20-21 Lipca

Post autor: Maciek P. »

Raport bitewny z Gdańska:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 8#p1108038

Fajnie było, jeszcze raz dziekuje.

Aha - miałem okazje grać z 2 reprezentantami Polski na ETC i muszę stwierdzić, że mają super wymaksowane rozpy i są w dobrej formie.

Awatar użytkownika
Słowian
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Słowian »

Dzięki za miły turniej. Wynik bardzo dobry (jak dla mnie) ale przede wszystkim bez spinowe, miłe bitwy (Loko, Radek, Goboss, Mapet,Heptun ).
Organizacja świetna, duża sala, dobre jedzonko a i miło było wypić piwko przy stole. Jak się okazało piwka nie wszystkim służyły. Dziwię się że tak agresywne zachowanie (byłem osobiście światkiem) uważa się za standard. To jedyny minus.
Za rok, jak tylko się okaże że mam urlop w okolicach turnieju to się pojawię.
"When you're a goblin, you don't have to step forward to be a hero-everyone else just has to step back!" - Biggum Flodrot, goblin veteran

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Dzięki za turniej.

W sobotę zachowałem się bardzo brzydko, za co przepraszam. Faktycznie wypiłem kilka piwek za dużo, no i w bitwie z Jagalem totalnie puściły mi emocje, za co już przeprosiłem go na turnieju.

Turniej jak to na Pomorzu latem - super.

Gratki dla Jurka - szkoda, że nie załapałeś się na ETC, ale liga czuję, że jest Twoja.
Dzięki dla ekipy samochodowej, Młodego za nocleg, trolli za skrzyżowanie ;)

Bitwy bez szału:

Paździoch ChD na 2x6 rendersów
Nie zastrzelił mi Paździoch lorda (2x lookout od fasta, 1x ward), dojechał gdzie miał i pozamiatał. 20:0

Malin DoCh na wronie
Bitwa pewnie skończyłaby się remisem, ale udało mi się zabić wronę 3 dużymi firebolami i skończyło się na 14:6

Jagal bretka standard
Bitwa w niemiłej atmosferze, za którą ponoszę całą odpowiedzialność. 11:9 i 5 karnych

Królik i HE na heavensie
Paring, w którym nie mam czego szukać, dodatkowo ostatnia tura i lord na 2 ranach siada na ostatnich 8 plewkach. 5:15

Fisch
Lepsza rozpa, lepszy rozkmin na bitwę, 5:15

edit.
Młody - turniej za 200 zł? Hahaha, słaby żart. Z Warszawy trzeba liczyć minimum 80-100 zł na wachę i autostrady, 40 na nocleg, 50 za wejście, a przecież trzeba coś jeszcze zjeść. Szkoda, że znów musieliście dokładać, chyba nadchodzą czasy masterów za 60-70 dych.

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

z wrocławia pociąg 70, 50 wpis, spanie 30,taryfy/3, żarcie, ~ 200
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Ach gdzie się podziały czasy masterów za 100-150zł.... Kiedyś wacha po 4zł na pięciu lub bilet uczniowski ~25-50zł, wejściówka 30-35zł, kanapki z domu i parę piwek wieczorem ~20zł.

Dziś? PKP 120zł, taxi ~20zł, alko na cały weekend ~100zł, szama ~60zł, wejściówka 50zł i master >350 ;(
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Teraz śpimy w hotelach (prysznic!), mamy w tej cenie porządne żarcie, pijemy w knajpach i gramy zazwyczaj na fajnych halach. To jest postęp warty swej ceny.

Zresztą łatwiej płacić 250 będąc dorosłym pracującym, niż kiedyś 150 będąc licealistą bez kasy. A kto jest obecnie licealistą bez kasy, to też jakoś da radę przekimać się na sali i wypić piwo ze sklepu. A za x lat napisze to co ja teraz, tęskniąc mimo wszystko za czasami, gdy miał full czasu na grę.

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

Ja robię mastery za 100-200zł. :P
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Marudzenie. Poznań miał tak: wacha i bramki 60-65zł, wejściówka 50zł (w tym obiad). Zjeść i tak muszę, wypić i tak wypije. Jedzenie i alkohol nie były szczególnie droższe niż te co spożywam w Poznaniu więc się w miarę niwelują z obiadem w cenie. Master za 120zł. Nie był to Szczyrk, ale wyszło tanio.

Zawsze wyjściem jest zrobienie obiadu osobno płatnego, wtedy wejściówka dalej wyjdzie poniżej 50zł.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

kudłaty pisze:Marudzenie. Poznań miał tak: wacha i bramki 60-65zł, wejściówka 50zł (w tym obiad). Zjeść i tak muszę, wypić i tak wypije. Jedzenie i alkohol nie były szczególnie droższe niż te co spożywam w Poznaniu więc się w miarę niwelują z obiadem w cenie. Master za 120zł. Nie był to Szczyrk, ale wyszło tanio.

Zawsze wyjściem jest zrobienie obiadu osobno płatnego, wtedy wejściówka dalej wyjdzie poniżej 50zł.
Mnie sie to wydaje super pomysłem - jednak trzeba przebic te granice 50 zeta za wejscie - to 65 z Orczego Gniazda mozna by sprobować dobic do tej liczby. Wydajemy wozek kasy na modele a nie stac nam żeby swietnie zorganizowany turniej na siebie nie zarobił? smutne i lepiej żeby tak nie było
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

Utrzymując zniżki dla młodych można i 65. ;)
A tak na poważnie, to w moim budżecie masterowym takie 15zł często robi spore różnice, niewielu jest takich małolatów jak ja regularnie jeżdżących, ale dla nas takie zniżki mogą być ważne.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Dlatego najlepiej zrobić jak na bazylu. Ścigąnąć ile trzeba kasy od dorosłych graczy aby pokryć koszt wypasionego mastera, a najmłodszych wpuszczać z dużą zniżką.

ODPOWIEDZ