Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych ;)

Bretonnia

Moderatorzy: Jagal, Milczek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Kallessin pisze:Tak. Gdy wygrasz rzut , wybierzesz zaczynanie i przeciwnik wybierze ze to ty zaczynasz wtedy masz warda i zaczynanie.
Jak sie modlisz to przeciwnik wybiera kto zaczyna.

Taką sytuację miałem raz w zyciu :P ale w teorii jest mozliwa ;)
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

ja tez jagalu..ale wole jak przeciwnik zaczyna...podejdzie wtedy ;D ...a z szarza 16+d6...wtedy sobie wjezdzam w 1-szej turze ;] poza tym strzelcy, organy, helblastery 1 ture nei strzelaja ;] ...aczkolwiek sa plusy i minusy ;)

kuli.
Wałkarz

Post autor: kuli. »

Czy mounted yeomenów idzie gdzieś dostać w większej "grupie" czy tylko pojedynczo w blistrach :?: (wtedy mają cenę grail knightów :roll: )

I gdzie można dostać inne wzory questing knightów :?: bo mam 5 metalowych ale chce jeszcze kilku dokupić tylko po co mi takie same twarzei i do tego jeszcze muzyk chempion i sztandar... :?

(Prosze o szybką odpowiedź)

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

MY...tylko w blisterach i allegro.. ;/ wychodza bardzo drogo..mzoesz zawsze konvertowac ;]

co do qestow to tlyko z MO jesli ejszcze sa...albo wycieczka do uk ;]

kuli.
Wałkarz

to nie dobrze...

jak myślicie co teraz kupić do armii :?:

mam:
3 bohów w tym BSb
4 pegazy
5 questów
24 men at arms
30 bowmenów
8 realmsow
8 errantów
8 jeszcze nie sklejonych errantów albo realmsow (nie wiem co lepiej ale myśle że chyba realms bo niechce mieć bretki na samych errantach:)

wiadmo kupić muszę damselke ale co do tego??? najchętniej usłyszałbym kilka opini :)

Awatar użytkownika
pelzak
Falubaz

Post autor: pelzak »

Zdecydowanie MY x5 z muzykiem.
Poza tym zalezy na czym lubisz grac, ja lubie miec z 2 klocki men at arms po 25.
Mozna by tez trebusza.

Pozdrawiam
Pelzak

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

trebuchet byłby dobry wyborem i ofc damselka. moznaby się pokusic o dokupienie questow do 8-9 i moze mały oddzialik grali

Ale tak naprawde pograj torche i zobaczyc jakimi jednostkami Ci sie dobrze gra ;)
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

kuli.
Wałkarz

no questów to bym chciał tylko nie ma skąd innych wzorów wziąc... ale chyba jednak kupie zwykłych coś gs porobie a muzyka i baner sprzedam. A MY się sprawdzają wogle :?: no niby może kogoś zachęcić do podjechania pod nasze oddziały no ale salwa z oddziału kusz i 5 MY nie ma :?

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Jagal pisze:trebuchet byłby dobry wyborem i ofc damselka. moznaby się pokusic o dokupienie questow do 8-9 i moze mały oddzialik grali

Ale tak naprawde pograj torche i zobaczyc jakimi jednostkami Ci sie dobrze gra ;)

ostatnio mam mieszane uczucia do treby...prawie ja skonczylem malwoac...a tu albo zabija mi grali, albo vc sie wyregeneruja...ablo zniesie ja milion cali :(

kuli.
Wałkarz

no ja z tego powodu jestem "wrogo" nastawiony do trebuchetu... próbwałem tym grać (na proxach) i wycelowuje w konkretne miejsce co do cala ale znosi strasznie... dlatego nie wiem trebuchet znosi yomeni wydają mi się zamiękcy. No chyba, że mam za mało doświadczenia i nie zauważam jak zrobić, żeby MY pożyli chociaż chwile :) Mógłby się ktoś podzielić taktyką jaką stosuje do nich jak nimi gra :?:

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

jak nie pozyja MY to pozyje co innego...i dojedzie ;] wole zeby organy zdjeli 5MY zamiast 5 grali ;D

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Men at arms - mięsa armatniego nigdy nie za mało :)

kuli.
Wałkarz

no z tym, że MY są na strzała a grale na kilka:) także nie jest albo to albo to :D

Awatar użytkownika
pelzak
Falubaz

MY moga byc uzyci do zasloniecia oddzialu grali, do ustrzelenia wrogiego maga, do zaszarzowania na wrogiego maga/machine, a w razie gdy ktos na nich zaszarzuje to robia odwrot i tyle. Oddzial z muzykiem i tarczami kosztuje cos pod 80-90 wiec jest to groszowa sprawa a wole zeby pruli do MY niz do rycerzy.

Praktyka pokazuje ze zazwyczaj sa niedoceniani przez wroga i spokojnie realizuja misje specjalne (likwidacja magow, machin i wjezdzanie we flanki wroga).

Gdyby nie to ze figurki sa takie drogie to gralbym na 2x 5 MY, ale z braku kasy mecze sie tylko z 1 piatka.

Pozdrawiam
Pelzak

kuli.
Wałkarz

No to widze, że jednak MY mają dobrą opinię. A czy na tym etapie kupić może grali :?: czy to dopiero na większe pkt (2000 i więcej) :?: bo myśle nad wystawianiem takich 5-6 grali jak dojadą robią pożogę tylko, że wszystko do nich strzela :roll:

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

ja gram gralami zawsze...i uwazam ze sie splacaja...ostatnio na turnieju na 1500...tradycyjny wagon 10+bsb+paladyn i zgarnalem 60/60 ptk z bitew ;] hyhy ...nie ma co oni przejada po wszystkim ;]

Awatar użytkownika
pelzak
Falubaz

Heja

Takie pytanie dotyczace Fay Enchantress.
Ma ona napisane ze:
"The Fay Enchantress count as a Lord and Hero choice."

I teraz pytanie. Zalozmy ze gram na 2000 punktow, wiec moge miec:
max total characters = 5
max lords = 1
max heroes =5

Czy Fay Enchantres liczy sie jako jeden character czy jako 2?
A co za tym idzie czy moge wystawic na 2k:
Fay Enchantres - lord +hero
BSB - hero
Damselka - hero
Damselka - hero
Damselka - hero

Z gory dzieki za odpowiedz
Pelzak

Rybol
Wałkarz

Post autor: Rybol »

pelzak pisze:"The Fay Enchantress count as a Lord and Hero choice."
Tak jak jest napisane, zajmuje 2 sloty hero, ergo nie możesz tylu bohaterów wystawić

Awatar użytkownika
Hero_Lord
Chuck Norris

Post autor: Hero_Lord »

według mnie możesz:
Fejka
BSB
Damsel
Damsel

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Skoro mowa o fejce to czy jej obstawa zajmuje slot rare (bo wiem że pozwala na wzięcie kolejnych graali)?

ODPOWIEDZ