Rozpiski nowego Imperium
Moderator: #helion#
Re: Rozpiski nowego Imperium
Kurczę, chyba po bobie stestuję tego maga na pegazie
Różnica jest taka że mój kapłan chaneluje kostke a więc mam 3 chanele co turę i bierze na solo lorda chaosu czy innego pomyleńca i go trzyma lub zabija... a co robi Twój papa? Umiera....masz problemy z death bo masz słabą magię i antymagię. Dołóż Mr3 i z Luminarckiem nagle okaże się że Twoi herosi maja 3 warda na czary a ty musisz zbic tylko słonko....
Eeeee ja to widzę tak ze mój klepie lorda chaosu a twój dostaje odklep
Lustro jest o tyle słabe że wystarczy ze jest jakiś pachoł który przyjmie challege a tymczasem lord kroi oddział
Magia jest mega dobra z tą dzidą a na antymagie tez nie narzekam. Co prawda to prawda MR3 by się przydał ale tak jakby pk na niego brak

Lustro jest o tyle słabe że wystarczy ze jest jakiś pachoł który przyjmie challege a tymczasem lord kroi oddział
Magia jest mega dobra z tą dzidą a na antymagie tez nie narzekam. Co prawda to prawda MR3 by się przydał ale tak jakby pk na niego brak

Mówi się trudno i idzie się dalej ...
Lord chaosu jeździ sam - na Saurona to ty szarżujesz i w chalengu z ghul championem zadajesz 2 rany - zdajesz brejka na 9 z przerzutem i sauron out of play...chyba warto zaryzykować.
Twój miś zadaje na turę ranę chaos pomyleńcowi i w dwie tury kombatu ginie. O Sauronie to już nie wspomnę ... mój miś dostaje dokładnie 1 ranę na którą ma +4 z przerzutem
. Tymczasem sam ma 6 ataków s 6 co turę... przykro mi ale grandmaster nie ma szans. A przy Sauronie mój lector nie raz już trzymał cały regiment z Sauronem kilka tur. Grałem na grandmasterze ale tylko z magią Life gdzie miał regnekę... wtedy od biedy działał . Z tym że jest droższy... i to są właśnie te punkty które ci są potrzebne na MR - a to jest absolutna podstawa...
Twój miś zadaje na turę ranę chaos pomyleńcowi i w dwie tury kombatu ginie. O Sauronie to już nie wspomnę ... mój miś dostaje dokładnie 1 ranę na którą ma +4 z przerzutem

@PiotrB
Bardzo fajny pomysł z tym Lektorem.
Rozbawił mnie ten Sword of AntiHeroes
Widzę że masz traumę z tym Sauronem.
A może w ten sposób ?
Speculum [40.0]
Dragonhelm[10.0]
DS[25.0]
Sword of Swift Slaying [25.0] / Sword of Might [25.0]
Fajny jest ten hate dla oddziału. Ciekawa alternatywa dla Grand Mastera z ITP/Stubb.
Jeszcze takie pytanie - nie lepsze 3,3,4 Demisie zamiast 6 +4 ?
PowerStone jest zdecydowanie potrzebny.
Bardzo fajny pomysł z tym Lektorem.
Rozbawił mnie ten Sword of AntiHeroes

Widzę że masz traumę z tym Sauronem.
A może w ten sposób ?
Speculum [40.0]
Dragonhelm[10.0]
DS[25.0]
Sword of Swift Slaying [25.0] / Sword of Might [25.0]
Fajny jest ten hate dla oddziału. Ciekawa alternatywa dla Grand Mastera z ITP/Stubb.
Jeszcze takie pytanie - nie lepsze 3,3,4 Demisie zamiast 6 +4 ?
PowerStone jest zdecydowanie potrzebny.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
Napisał że chce mieć LoS dla maga, więc jeden oddział musi być 5+.diuk pisze:Jeszcze takie pytanie - nie lepsze 3,3,4 Demisie zamiast 6 +4 ?
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę (), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
![]()
lol
wałkarz - masz przy 5 modelach. A myślisz że po co to wszystko?
....
Niedługo DMŚ - duże wydarzenie na południu - w tamtym roku mieliśmy medal więc i w tym pasuje się postarać. Muszę mieć imperium które może zapunktować więc 10 demisów wydaje się sensownym wyborem. Tak - mam uraz do Saurona - odkąd mam lectora z lusterkiem zmieniłem avatara
. Death mi służy ... potestuje i dam znać 

Niedługo DMŚ - duże wydarzenie na południu - w tamtym roku mieliśmy medal więc i w tym pasuje się postarać. Muszę mieć imperium które może zapunktować więc 10 demisów wydaje się sensownym wyborem. Tak - mam uraz do Saurona - odkąd mam lectora z lusterkiem zmieniłem avatara

Wystarczy ,że pierwszy zaatakuje zabierając InicjatywęStan pisze:IMO WH z lusterkiem jest o tyle słaby, że nie ma ani pancerza ani warda - w pojedynku zbierze te dwie rany których nie ma szansy wybronić.

Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!
Heh, nie no ja w ogóle grałem cały czas że ma lookout na 4+, bo dopiero jakoś niedawno się skapnąłem że wielkość podstawki nie ma znaczenia, także bez wałkaPiotrB pisze:lolwałkarz - masz przy 5 modelach. A myślisz że po co to wszystko?
....

Jak jesteś w 3jce Demiśków to masz na 4+, right ? Czy musisz być w 3" ?
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
W ogóle nie masz...musi być 5 modeli. Wielkość podstawki nie ma tu znaczenia - ważny jest typ jednostki:)diuk pisze:Heh, nie no ja w ogóle grałem cały czas że ma lookout na 4+, bo dopiero jakoś niedawno się skapnąłem że wielkość podstawki nie ma znaczenia, także bez wałkaPiotrB pisze:lolwałkarz - masz przy 5 modelach. A myślisz że po co to wszystko?
....
No to już wiem że 6 lepsza
Jak jesteś w 3jce Demiśków to masz na 4+, right ? Czy musisz być w 3" ?
A działa jak to działa - 3 x działo = pewny misfire w dwie tury... ale to nic nie zmienia - zagryzasz zęby i strzelasz dalej