Rozpiski nowego Imperium

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Re: Rozpiski nowego Imperium

Post autor: Pocisk »

Kurczę, chyba po bobie stestuję tego maga na pegazie

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Różnica jest taka że mój kapłan chaneluje kostke a więc mam 3 chanele co turę i bierze na solo lorda chaosu czy innego pomyleńca i go trzyma lub zabija... a co robi Twój papa? Umiera....masz problemy z death bo masz słabą magię i antymagię. Dołóż Mr3 i z Luminarckiem nagle okaże się że Twoi herosi maja 3 warda na czary a ty musisz zbic tylko słonko....
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Eeeee ja to widzę tak ze mój klepie lorda chaosu a twój dostaje odklep :?
Lustro jest o tyle słabe że wystarczy ze jest jakiś pachoł który przyjmie challege a tymczasem lord kroi oddział
Magia jest mega dobra z tą dzidą a na antymagie tez nie narzekam. Co prawda to prawda MR3 by się przydał ale tak jakby pk na niego brak :roll:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Lord chaosu jeździ sam - na Saurona to ty szarżujesz i w chalengu z ghul championem zadajesz 2 rany - zdajesz brejka na 9 z przerzutem i sauron out of play...chyba warto zaryzykować.
Twój miś zadaje na turę ranę chaos pomyleńcowi i w dwie tury kombatu ginie. O Sauronie to już nie wspomnę ... mój miś dostaje dokładnie 1 ranę na którą ma +4 z przerzutem :). Tymczasem sam ma 6 ataków s 6 co turę... przykro mi ale grandmaster nie ma szans. A przy Sauronie mój lector nie raz już trzymał cały regiment z Sauronem kilka tur. Grałem na grandmasterze ale tylko z magią Life gdzie miał regnekę... wtedy od biedy działał . Z tym że jest droższy... i to są właśnie te punkty które ci są potrzebne na MR - a to jest absolutna podstawa...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

@PiotrB

Bardzo fajny pomysł z tym Lektorem.

Rozbawił mnie ten Sword of AntiHeroes :D

Widzę że masz traumę z tym Sauronem.

A może w ten sposób ?

Speculum [40.0]
Dragonhelm[10.0]
DS[25.0]
Sword of Swift Slaying [25.0] / Sword of Might [25.0]

Fajny jest ten hate dla oddziału. Ciekawa alternatywa dla Grand Mastera z ITP/Stubb.

Jeszcze takie pytanie - nie lepsze 3,3,4 Demisie zamiast 6 +4 ?

PowerStone jest zdecydowanie potrzebny.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

diuk pisze:Jeszcze takie pytanie - nie lepsze 3,3,4 Demisie zamiast 6 +4 ?
Napisał że chce mieć LoS dla maga, więc jeden oddział musi być 5+.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

diuk
Falubaz

Chwila, to przy 3jce nie ma ? ;P

Kontakt PM

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

lol :) wałkarz - masz przy 5 modelach. A myślisz że po co to wszystko? :)....

Niedługo DMŚ - duże wydarzenie na południu - w tamtym roku mieliśmy medal więc i w tym pasuje się postarać. Muszę mieć imperium które może zapunktować więc 10 demisów wydaje się sensownym wyborem. Tak - mam uraz do Saurona - odkąd mam lectora z lusterkiem zmieniłem avatara :). Death mi służy ... potestuje i dam znać :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Panowie ,myślę nad ciekawym rozwiązaniem - Witch hunter z lusterkiem :D wpada w kupę i ma szansę ubić ,a to by było piękne
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Bardzo fajna rozpa. Sam niedługo ją stestuję ale z lekkimi zmianami.

Co to Sauron?
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Sauron=Vampire Lord, jeśli dobrze rozumiem.
IMO WH z lusterkiem jest o tyle słaby, że nie ma ani pancerza ani warda - w pojedynku zbierze te dwie rany których nie ma szansy wybronić.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

No to pochwal się ... Sauron=Wampir na wypasie :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Stan pisze:IMO WH z lusterkiem jest o tyle słaby, że nie ma ani pancerza ani warda - w pojedynku zbierze te dwie rany których nie ma szansy wybronić.
Wystarczy ,że pierwszy zaatakuje zabierając Inicjatywę ;) jest w stanie wbić kilka ran zanim padnie. Resztę doprawi działo (w koncepcji na papierze oczywiście :) )
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

diuk
Falubaz

PiotrB pisze:lol :) wałkarz - masz przy 5 modelach. A myślisz że po co to wszystko? :)....
Heh, nie no ja w ogóle grałem cały czas że ma lookout na 4+, bo dopiero jakoś niedawno się skapnąłem że wielkość podstawki nie ma znaczenia, także bez wałka :) No to już wiem że 6 lepsza ;)

Jak jesteś w 3jce Demiśków to masz na 4+, right ? Czy musisz być w 3" ?

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Zawsze trzeba mieć 5 modeli (bez Championa chyba nawet), a 2+ lub 4+ zależy od obecności wewnątrz oddziału lub 3" obok :)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

(w koncepcji na papierze oczywiście :) )
Kijowa koncepcja
Ja jestem na etapie "nie ufać cannoną" bo te ch**e nie strzelają kiedy najbardziej ich potrzebujesz -,-
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

Coś w tym jest

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

diuk pisze:
PiotrB pisze:lol :) wałkarz - masz przy 5 modelach. A myślisz że po co to wszystko? :)....
Heh, nie no ja w ogóle grałem cały czas że ma lookout na 4+, bo dopiero jakoś niedawno się skapnąłem że wielkość podstawki nie ma znaczenia, także bez wałka :) No to już wiem że 6 lepsza ;)

Jak jesteś w 3jce Demiśków to masz na 4+, right ? Czy musisz być w 3" ?
W ogóle nie masz...musi być 5 modeli. Wielkość podstawki nie ma tu znaczenia - ważny jest typ jednostki:)

A działa jak to działa - 3 x działo = pewny misfire w dwie tury... ale to nic nie zmienia - zagryzasz zęby i strzelasz dalej :)
Obrazek

diuk
Falubaz

No to mnie oświeciliście :)

Kolega ma w rozpisce Lorda na Demonic Mouncie w 3 SKullków - jak mu powiem że nie ma lokoouta to się zasmuci :P

Dzięki Panowie.

Kontakt PM

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

hi hi nie ma...ale zawsze może go postawić za nimi - kula musi zabić crusherka żeby polecieć dalej :)...
Obrazek

ODPOWIEDZ