NoWE (zbiór plot str. 113)
Moderator: Gremlin
Re: NoWE (zbiór plot str. 73)
Ten venom lasek to poison tylko dla CC attacks. Więc będzie ciężko na jakiekolwiek strzałki. No chyba że była jakaś errata
przypadkiem trafiłem dziś na UB na takie info:
arthain(koleś z ar.com): first to do is waywatchers max 12.
xxxx: kill i t before u test it?
arthain: already tested - i have seen Furion playing on it today
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
- Kacpi 1998
- Masakrator
to był sarkazm, jak byłem nowy to nie chciałem wyrobić sobię odruchów tylko pograć fajnymi figurkami a osoby z klimatycznymi rozpami popieram a sam jestem wręcz przeszczęśliwy ugrywając taką rozpą remis lub zwycięstwo
http://40kwarzone.blogspot.com.au/searc ... od%20Elves
Trochę przepisanego podręcznika. Może komuś się przyda. Nie ma niestety przepisanego akapitu wyjaśniającego wykupowanie/przydzielanie/zasady enchanted arrows
Trochę przepisanego podręcznika. Może komuś się przyda. Nie ma niestety przepisanego akapitu wyjaśniającego wykupowanie/przydzielanie/zasady enchanted arrows
Jeszcze nie ma booka oficjalnie ale już mamy ograniczenia! ŚwietnieDymitr pisze:przypadkiem trafiłem dziś na UB na takie info:
12Wayów to i tak 240 punktów, nie tak źle choć uważam że 16 nadal nie byłoby OP
tak, gdyż jest to magic item?czy jest cokolwiek co wskazuje, ze hail of doom arrow zadaje magiczne obrazenia?
- Jan z Czarnolasu
- Mudżahedin
Dobra, wracając do tematu....
Może ktoś jeszcze raz jasno i wyraźnie napisać co mają siostry?
Z tego co pamiętam:
1. 4+ warda
2. czarują (tylko co i jak)?
3. rzucają oszczepami?
4. pancerz 5+?
Z tego co pamiętam:
1. 4+ warda
3. rzucają oszczepami?
4. pancerz 5+?
Nikt nie da nam zbawienia.
No i book odebrany - warto było czekać tyle lat, grafiki przepiękne, zasady bardzo dobre, no i ta frajda po tylu latach
Niczym 7 letnie dziecko na Boże Narodzenie
2. Shield of Thorns (Lore of Life) oraz Curse of Anraheir (Lore of Beast) są traktowane jak mag 2lv (czanelują na dispel i power dice)
3. Tak rzucają oszczepami na 12" z poisonami oraz posiadają BS5
4. Pancerz 6+ (za konia) - thats all
Niczym 7 letnie dziecko na Boże Narodzenie
1. 4++ WardJan z Czarnolasu pisze:Dobra, wracając do tematu....
Z tego co pamiętam:
1. 4+ warda
3. rzucają oszczepami?
4. pancerz 5+?
2. Shield of Thorns (Lore of Life) oraz Curse of Anraheir (Lore of Beast) są traktowane jak mag 2lv (czanelują na dispel i power dice)
3. Tak rzucają oszczepami na 12" z poisonami oraz posiadają BS5
4. Pancerz 6+ (za konia) - thats all
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Asrai Spear:
Na piechotę: Armor Piercing, Extra Ranks, Strength like User
Na koniu: Armor Piercing, Strength +1 (in charge)
Więc jednak Wildzi są jeszcze lepsi niż myślałem - dodatkowo mogą brać sztandar do +50pkt
Ale w tym przypadku Razor im niepotrzebny - lepiej Gleaming Pendant za 5pkt
Jeśli coś potrzebujecie wiedzieć to pytać - mam booka pod ręka i mogę Wam odpisać na pytania - chwilowo znikam na trening 1,5h ale jak wrócę to nadrobię
Na piechotę: Armor Piercing, Extra Ranks, Strength like User
Na koniu: Armor Piercing, Strength +1 (in charge)
Więc jednak Wildzi są jeszcze lepsi niż myślałem - dodatkowo mogą brać sztandar do +50pkt
Ale w tym przypadku Razor im niepotrzebny - lepiej Gleaming Pendant za 5pkt
Jeśli coś potrzebujecie wiedzieć to pytać - mam booka pod ręka i mogę Wam odpisać na pytania - chwilowo znikam na trening 1,5h ale jak wrócę to nadrobię
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
Cytuje strzały z booka:
Enchanted arrows: "Some models in the WE army have the option to purchase enchanted arrows. These are enchanted items, but do not prevent a model from having a second enchanted item. Each type of enchanted arrow replaces the profile of the Asrai longbow with the one shown in its entry. This is not optional - if a model has enchanted arrows, he must use them when shooting with an Asrai longbow. All shooting attacks made with enchanted arrows count as having been made with magic weapons."
Aracane Bodkins: "30"range, S3, Volley Fire, Wounds caused by Arcane Bodkins have a -3 Armor Saving throw modifier" - 5pts/model
Hagbane Tips: "30"range, S3, Volley Fire, Armor Piercing, Poisoned Attacks" - 3pts/model
Moonfire Shot: "30"range, S3, Volley Fire, Armor Piercing, Flaming Attacks, +1 wound rolls vs Order" - 4pts/model
Starfire Shafts: "30"range, S3, Volley Fire, Armor Piercing, Flaming Attacks, +1 wound rolls vs Destruction" - 4pts/model
Swiftshiver Shards: "30"range, S3, Volley Fire, Armor Piercing, Multiple Shots (2)" - 4pts/model
Trueflight Arrows: "30"range, S3, Volley Fire, Armor Piercing, ... do not suffer To Hit Penalties" - 3pts/model
Enjoy
Enchanted arrows: "Some models in the WE army have the option to purchase enchanted arrows. These are enchanted items, but do not prevent a model from having a second enchanted item. Each type of enchanted arrow replaces the profile of the Asrai longbow with the one shown in its entry. This is not optional - if a model has enchanted arrows, he must use them when shooting with an Asrai longbow. All shooting attacks made with enchanted arrows count as having been made with magic weapons."
Aracane Bodkins: "30"range, S3, Volley Fire, Wounds caused by Arcane Bodkins have a -3 Armor Saving throw modifier" - 5pts/model
Hagbane Tips: "30"range, S3, Volley Fire, Armor Piercing, Poisoned Attacks" - 3pts/model
Moonfire Shot: "30"range, S3, Volley Fire, Armor Piercing, Flaming Attacks, +1 wound rolls vs Order" - 4pts/model
Starfire Shafts: "30"range, S3, Volley Fire, Armor Piercing, Flaming Attacks, +1 wound rolls vs Destruction" - 4pts/model
Swiftshiver Shards: "30"range, S3, Volley Fire, Armor Piercing, Multiple Shots (2)" - 4pts/model
Trueflight Arrows: "30"range, S3, Volley Fire, Armor Piercing, ... do not suffer To Hit Penalties" - 3pts/model
Enjoy
Ale subtelna różnica polega też na tym, że siostry mogą mieć full command i magiczne sztandary oraz są w specjalach - warlocki nie mogą i są w rare. Z tych względów nie uważam, by to był błąd.Sevi pisze:Dokładnie tak jest. Być może to zapowiedź że jak wyjdzie faq do DE to warlocki również nie będą mieć save of any kindsRetaguardia pisze:Lol GW przebilo sama siebie( samego siebie) hehe czy zauwazyliscie ze sisters of the thorn w przypadku miscasta dostaja D3 rany "with no saves of any kind allowed" podczas gdy chyba warlocki maja warda? :p
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
@Luc
Daj info lepsze o tym Treeman Ancient chodzi mi max. poziom magii ,jaka domene moze brac itp. ...czym rozni sie od zwyklaka ?
Czy Warhawk Riders to naprawde taki shit ? Pelne statystyki i dodatkowe zasady bym prosil .
Edit:
Daj info lepsze o tym Treeman Ancient chodzi mi max. poziom magii ,jaka domene moze brac itp. ...czym rozni sie od zwyklaka ?
Czy Warhawk Riders to naprawde taki shit ? Pelne statystyki i dodatkowe zasady bym prosil .
Edit:
Tia powiedz to tym co startuja w F1 albo WRC a sorry to nie sportTo sprawiłoby, że przeciwnicy mieliby równe szanse...
Ostatnio zmieniony 2 maja 2014, o 16:31 przez szczurek, łącznie zmieniany 1 raz.