Skaveńskie Q&A

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Re: Skaveńskie Q&A

Post autor: Lazur »

i prawie każdy oddział z zarzuconym flesh to stone zboostowanym przez tron
Obrazek

Pedros
Oszukista

Post autor: Pedros »

I świnksy w TK.

Najbardziej mnie wkurza, jak ktoś rzuci sava na tym >< 6+ save jest straszny.

Dla mnie też jest niezrozumiałe, czemu od tego są savy. bez sensowne.

Awatar użytkownika
Pacek
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Pacek »

zgadzam się z Pedrosem.

A i jeszcze zostają wszelkiego rodzaju maszyny w rodzaju działa, mortarów, klopek ;)
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Post autor: krystian1wielki »

Bo to nie trafienia jak już pisałem. Tak jest napisane przy trafieniach, tutaj may od razu rany. Wiem, że sytacja trudna bo dosyć unikalna, nie znam żadnego innego efektu, który zadaje od razy kX ran
A ja znam :D
Niewypał na tanku tak samo jest napisane że tank traci k3 punktów żywotności (mam polskiego AB) - na to sejwa raczej nie ma bo wtedy gracze nie baliby się strzelać z tanka a się boją jak cholera :D

Awatar użytkownika
Bartas
Chuck Norris

Post autor: Bartas »

a jeśli zdają, to zdają go raz i potem ew. multiplikuje się k3 rany czy od razu rzuca te k3 sejwów?

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Na machinę działa to tak, że rzucasz d3 i potem savów tyle ile wylosowałeś
Obrazek

Pedros
Oszukista

kolejny bezsens w mojej opinii.

Czemu zdaje się osobno każdy z D3 woundów? nigdzie w grze nie ma takiej sytuacji, by savowac/wardowac osobno multiple woundów (a jest to zasada z booka).

Czy ktos z bookiem imperium moze powiedziec, czy w przypadku tanka jest zapis, ze dostaje d3 woundy czy d3 woundy bez "saves of any kind allowed"

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

W domyśle jest to d3 hitów, które autowoundują wg mnie to też bezsens ale przecież byłoby to zbyt przegięte :roll:
Obrazek

Zgrzyt Dupogryz
Wałkarz

Post autor: Zgrzyt Dupogryz »

Czym się różnią z wyglądu Night Runner od Gutter Runner? Konkretnie chodzi mi o konwersje NR na GR, czyli co można dodać do pierwszych żeby byli drugimi:-) Czy też można wystawić ich zamiennie?
Zgrzyt

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Ja robiąc przeróbki GR dałem im płaszcze i szpony naręczne, natomiast NR biegali z całą resztą badziewia z ramek, dało radę.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

Myth pisze:Ja robiąc przeróbki GR dałem im płaszcze i szpony naręczne, natomiast NR biegali z całą resztą badziewia z ramek, dało radę.
+1 dodatkowo zamiast tych pelerynek supermena z wyprasek zrobiłem im przyzwoite płaszczyki z GSu

Pedros
Oszukista

Units that are Death Frenzied suffer D6
automatic wounds, with no armour saves, at the end
of each friendly turn
Opis death frenzy.

Czemu oddział traci d6 modeli = dostaje d6 woundów? Przecież woundy w oddziale się nie dzielą ;P

Czy mogę skitterleapować się do combatu?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Pedros pisze:Czy mogę skitterleapować się do combatu?
Jak wreszcie kupisz sobie armybooka to wtedy będziesz mógł przeczytać opis Skitterleapa tym samym dowiesz się że nie można się teleportować do CC (musisz być 1" od enemy model) :P 8)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Pedros
Oszukista

Wiem że jest zapis 1" od enemy model ;P, chciałem się natomiast upewnić.

Awatar użytkownika
warkseer
Wodzirej

Post autor: warkseer »

Pedros pisze:
Czy mogę skitterleapować się do combatu?
To były czasy... Eshin ze Storm of Chaos, takie rzeczy wyprawiał. Klimatna armia, która jak była w skirmishu, to biegała w nocy i teleportowała bohaterów do CC.
Obrazek

szeszej
Falubaz

Post autor: szeszej »

Na inżynierze wylosowuję jakiśtam czar i zamieniam na błyskawicę. Potem na proroku wylosowuję błyskawicę. Czy błyskawicę proroka mogę zamienić na inny czar?

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Tak.

Awatar użytkownika
MomoTheKiller
Chuck Norris

Post autor: MomoTheKiller »

Mam pytanie odnośnie figurek SLAVE.
W AB na stronie: 85 w prawy górnym rogu są 2 modele. Szukałem na wypraskach od Clan Rat, Storm i PM i nie ma tam takich "nagich" szczurków. Ktoś wie gdzie można dostać takie?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

W batalionie i w boxach clanratów są figurki, które świetnie nadają się na slejwy (łańcuch na nogach, blizny po biczu) w tym te o których piszesz
Obrazek

Awatar użytkownika
grom88
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: grom88 »

Jeśli się nie mylę to są one wyłącznie dostępne w GB chociaż już pewnie nie bo GW odchodzi od metalu a z takowego one są zrobione;)

Teraz z innej beczki. Ostatnio grałem z DF i z racji tego, że jestem początkujący chyba dałem się wywałować przeciwnikowi. Chłopak strzelał w moja abomke ze zwykłego canona i wszystko byłoby ok gdyby nie to, że twierdził, że są to flamming attacks i nie przysługuje mi od nich regeneracja. Pytanie czy canon krasnali dysponuje ognistymi atakami albo czy mozna mu ja dać za pomocą jakiś run itp. Czytałem starego AB dla DF i nic na ten temat nie znalazłem. Dodam, że był to na pewno zwykły canon bo taki miał w rozpie.

ODPOWIEDZ