Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
zgadzam się z Pedrosem.
A i jeszcze zostają wszelkiego rodzaju maszyny w rodzaju działa, mortarów, klopek![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
A i jeszcze zostają wszelkiego rodzaju maszyny w rodzaju działa, mortarów, klopek
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
A ja znamBo to nie trafienia jak już pisałem. Tak jest napisane przy trafieniach, tutaj may od razu rany. Wiem, że sytacja trudna bo dosyć unikalna, nie znam żadnego innego efektu, który zadaje od razy kX ran
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Niewypał na tanku tak samo jest napisane że tank traci k3 punktów żywotności (mam polskiego AB) - na to sejwa raczej nie ma bo wtedy gracze nie baliby się strzelać z tanka a się boją jak cholera
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
kolejny bezsens w mojej opinii.
Czemu zdaje się osobno każdy z D3 woundów? nigdzie w grze nie ma takiej sytuacji, by savowac/wardowac osobno multiple woundów (a jest to zasada z booka).
Czy ktos z bookiem imperium moze powiedziec, czy w przypadku tanka jest zapis, ze dostaje d3 woundy czy d3 woundy bez "saves of any kind allowed"
Czemu zdaje się osobno każdy z D3 woundów? nigdzie w grze nie ma takiej sytuacji, by savowac/wardowac osobno multiple woundów (a jest to zasada z booka).
Czy ktos z bookiem imperium moze powiedziec, czy w przypadku tanka jest zapis, ze dostaje d3 woundy czy d3 woundy bez "saves of any kind allowed"
-
- Wałkarz
Czym się różnią z wyglądu Night Runner od Gutter Runner? Konkretnie chodzi mi o konwersje NR na GR, czyli co można dodać do pierwszych żeby byli drugimi:-) Czy też można wystawić ich zamiennie?
Zgrzyt
Zgrzyt
Ja robiąc przeróbki GR dałem im płaszcze i szpony naręczne, natomiast NR biegali z całą resztą badziewia z ramek, dało radę.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
+1 dodatkowo zamiast tych pelerynek supermena z wyprasek zrobiłem im przyzwoite płaszczyki z GSuMyth pisze:Ja robiąc przeróbki GR dałem im płaszcze i szpony naręczne, natomiast NR biegali z całą resztą badziewia z ramek, dało radę.
Opis death frenzy.Units that are Death Frenzied suffer D6
automatic wounds, with no armour saves, at the end
of each friendly turn
Czemu oddział traci d6 modeli = dostaje d6 woundów? Przecież woundy w oddziale się nie dzielą ;P
Czy mogę skitterleapować się do combatu?
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Jak wreszcie kupisz sobie armybooka to wtedy będziesz mógł przeczytać opis Skitterleapa tym samym dowiesz się że nie można się teleportować do CC (musisz być 1" od enemy model)Pedros pisze:Czy mogę skitterleapować się do combatu?
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- MomoTheKiller
- Chuck Norris
Mam pytanie odnośnie figurek SLAVE.
W AB na stronie: 85 w prawy górnym rogu są 2 modele. Szukałem na wypraskach od Clan Rat, Storm i PM i nie ma tam takich "nagich" szczurków. Ktoś wie gdzie można dostać takie?
W AB na stronie: 85 w prawy górnym rogu są 2 modele. Szukałem na wypraskach od Clan Rat, Storm i PM i nie ma tam takich "nagich" szczurków. Ktoś wie gdzie można dostać takie?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Jeśli się nie mylę to są one wyłącznie dostępne w GB chociaż już pewnie nie bo GW odchodzi od metalu a z takowego one są zrobione;)
Teraz z innej beczki. Ostatnio grałem z DF i z racji tego, że jestem początkujący chyba dałem się wywałować przeciwnikowi. Chłopak strzelał w moja abomke ze zwykłego canona i wszystko byłoby ok gdyby nie to, że twierdził, że są to flamming attacks i nie przysługuje mi od nich regeneracja. Pytanie czy canon krasnali dysponuje ognistymi atakami albo czy mozna mu ja dać za pomocą jakiś run itp. Czytałem starego AB dla DF i nic na ten temat nie znalazłem. Dodam, że był to na pewno zwykły canon bo taki miał w rozpie.
Teraz z innej beczki. Ostatnio grałem z DF i z racji tego, że jestem początkujący chyba dałem się wywałować przeciwnikowi. Chłopak strzelał w moja abomke ze zwykłego canona i wszystko byłoby ok gdyby nie to, że twierdził, że są to flamming attacks i nie przysługuje mi od nich regeneracja. Pytanie czy canon krasnali dysponuje ognistymi atakami albo czy mozna mu ja dać za pomocą jakiś run itp. Czytałem starego AB dla DF i nic na ten temat nie znalazłem. Dodam, że był to na pewno zwykły canon bo taki miał w rozpie.