7 ed. - nowe HE

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Romek
Chuck Norris

Post autor: Romek »

Mam pytanie apropo nowego smoka. wie ktoś może jakich wymiarów będzie podstawka pod niego bo jak na DMP widzialem podręcznik to na zdjęciach były wiekrze. Takie jak pod rydwan albo takie jak pod niwe giganty...pozdro

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

jest to kwestia do uscislenia przez nasza szanowna LS.

obecnie obowiazuje 50x50. moze dla smoków HE bedzie wyjatek - tego jeszcze nie wiadomo :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

moim zdaniem podstawka pod rydwan wynikła z tego ze nie potrafili zrobić tak smoka by nie przechylal się ;)

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

może się to zmienić w regułę jeśli black dragon również będzie się przechylał na 50x50, a potem jeszcze chaos dragon. . . ;)

Awatar użytkownika
Fensir
Chuck Norris

Post autor: Fensir »

Jak się tego nie ujednolici to będzie żałośnie. Dyskryminacja HE z powodu homo seksualizmu ;)

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Nie z powodu homoseksualizmu tylko dlatego ze haje maja wiekszego niz inne elfy.... smoka rzecz jasna :P

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

wiesz wieksza podstawka wiekszy... :D dlatego każda elfica jest taka zadowolona ze swego meżczyzny :D poza tym jest czysty zdolny i wrazliwy

i zamykamy spam o elfah

Awatar użytkownika
OstryTM
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: OstryTM »

Ice-T pisze:wiesz wieksza podstawka wiekszy... :D dlatego każda elfica jest taka zadowolona ze swego meżczyzny :D poza tym jest czysty zdolny i wrazliwy

i zamykamy spam o elfah
tylko tak jeszcze od siebie:
im większa podstawka tym chyba jedynie większe kompleksy;)
a tych elfic to za dużo nie ma...
1. Handmaidens- ale to dziewice to im nie wolno :P
2. kilka czarodziejek-...aż mi się ich zal prawie robi :P

ps. a najbardziej to mi się spodobało porównanie elfa do meżczyzny :D normalnie żart roku :) o ile nie stulecia :P
i tym humorystycznym aspektem kończym off-top :wink:

Awatar użytkownika
Fensir
Chuck Norris

Post autor: Fensir »

Btw: Co myślicie o aktualnych HE, skoro tyle o nich wiadomo. Bardziej będą grane rydwany z Tiranoc czy lwie? Ja myślę, że tiranoc, ze względu na cenę. Ale brak 2 na 1 slot spowoduje zmniejszenie ich grywalności.

Artemis
Chuck Norris

Post autor: Artemis »

Scimitar w temacie o DE pisze: a ten lwi rydwan jakiś mega pakerny nie będzie - nie wiem czy ktoś zauważył, ale lwy mają po 1 ataku każdy, bo w profilu podali WAR LIONS - 2 ataki, tak więc z tego co mi się widzi to 1 atak na lwa.
Czy to prawda?!

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

O nie, jeśli to byloby prawdą, to HE są kompletnie niegrywalne!!! :roll:

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Rozumiem że to była ironia.....Lwi rydwan będzie typowym gadżetem dla klimaciarzy....

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

rydwany strasznie duza traca w nowej edycji.. TC pojedynczo sa za slabe by sie przebic.. LC sa za drogie (nie wazne ile maja tych ataków i tak sa za drogie).
poza tym jest teraz tyle ciekawych jednostek w specialach ze rydwany w tak malej ilosci zchodza na dalszy plan (za cene TC mam 5 fasta.. a za LC mam prawie 5 DP :) )

Tiranoci bronia sie swoim zasiegiem szarzy - 18" to nadal niezla przewaga nad jednostami przeciwnika.
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

LC sa za drogie (nie wazne ile maja tych ataków i tak sa za drogie).
lacznie z obsluga? 4 ;)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Shino pisze:
LC sa za drogie (nie wazne ile maja tych ataków i tak sa za drogie).
lacznie z obsluga? 4 ;)
chyba napisałem ze to nie ma zadnego znaczenia.. ;-)
no moze, jakby miały ok 8 + impakty za te 140 pkt to mozna by było sie zastanawic :)

ale nadal pozostaja opcja dla klimaciazy :D
(ja na pewno bede mial z jednego, bo model fajny)
Obrazek

Awatar użytkownika
kwiatek
Plewa

Post autor: kwiatek »

No a mi sie wydaje ze razem z obsluga to bedzie 6 atakow bo teraz tez masz napisane ze kon ma 1 atatk a w profilu masz ze sa dwa konie, zreszta to samo jest z oblugantami. No chyba ze ja nie rozumiem czegos :wink:

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

kwiatek pisze:No a mi sie wydaje ze razem z obsluga to bedzie 6 atakow bo teraz tez masz napisane ze kon ma 1 atatk a w profilu masz ze sa dwa konie, zreszta to samo jest z oblugantami. No chyba ze ja nie rozumiem czegos :wink:
niedlugo wychodzi podrecznik.. jak wszyscy obejrza i przczytaja to bedzie wiadomo ile ataków ma rydwan :)
IMO opcja 4 jest bardzo prawdopodobna.
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

nom dobra... pomylilo mi sie white lion z war lion... tlyko wszedzie jest to war lions a nie war lion... wiec juz nie wiem ile atakow maja :)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Shino pisze:nom dobra... pomylilo mi sie white lion z war lion... tlyko wszedzie jest to war lions a nie war lion... wiec juz nie wiem ile atakow maja :)
Shino, pewnie zdajesz sobie sprawe z tego ze "War Lions" mozna intepretowac na dwa rozne sposoby:
1) dokładnie te dwa lwy ktore sa przy rydwanie maja 2 ataki
2) albo ze w ogole wojenny lwy maja po 2 ataki (kazdy z populacji).

nie mam dostepu do dokladnego opisu, wiec tylko spekuluje :)

IMO lepiej by kazdy lew mial po 2 ataki, lepiej dla tej jednostki.. moze czasem zaszczyci nas swa obecnoscia na stołach :)
ale to sie wyjasni po wydaniu booka..a jak nie to nowa LS bedzie mogła sie wysilic ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Shino, pewnie zdajesz sobie sprawe z tego ze "War Lions" mozna intepretowac na dwa rozne sposoby:
1) dokładnie te dwa lwy ktore sa przy rydwanie maja 2 ataki
2) albo ze w ogole wojenny lwy maja po 2 ataki (kazdy z populacji).
Zobaczcie sobie, jak jest opisane przy black coachu (nightmares, a nie nightmare) - nightmares mają po jednym ataku :P

Zatem próba przycięcia ataków lwów z 2 do jednego jest, delikatnie mówiąc, bezczelnym nagięciem.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

ODPOWIEDZ