7 ed. - nowe HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
jest to kwestia do uscislenia przez nasza szanowna LS.
obecnie obowiazuje 50x50. moze dla smoków HE bedzie wyjatek - tego jeszcze nie wiadomo
obecnie obowiazuje 50x50. moze dla smoków HE bedzie wyjatek - tego jeszcze nie wiadomo

tylko tak jeszcze od siebie:Ice-T pisze:wiesz wieksza podstawka wiekszy...dlatego każda elfica jest taka zadowolona ze swego meżczyzny
poza tym jest czysty zdolny i wrazliwy
i zamykamy spam o elfah
im większa podstawka tym chyba jedynie większe kompleksy;)
a tych elfic to za dużo nie ma...
1. Handmaidens- ale to dziewice to im nie wolno

2. kilka czarodziejek-...aż mi się ich zal prawie robi

ps. a najbardziej to mi się spodobało porównanie elfa do meżczyzny

i tym humorystycznym aspektem kończym off-top

rydwany strasznie duza traca w nowej edycji.. TC pojedynczo sa za slabe by sie przebic.. LC sa za drogie (nie wazne ile maja tych ataków i tak sa za drogie).
poza tym jest teraz tyle ciekawych jednostek w specialach ze rydwany w tak malej ilosci zchodza na dalszy plan (za cene TC mam 5 fasta.. a za LC mam prawie 5 DP
)
Tiranoci bronia sie swoim zasiegiem szarzy - 18" to nadal niezla przewaga nad jednostami przeciwnika.
poza tym jest teraz tyle ciekawych jednostek w specialach ze rydwany w tak malej ilosci zchodza na dalszy plan (za cene TC mam 5 fasta.. a za LC mam prawie 5 DP

Tiranoci bronia sie swoim zasiegiem szarzy - 18" to nadal niezla przewaga nad jednostami przeciwnika.

chyba napisałem ze to nie ma zadnego znaczenia..Shino pisze:lacznie z obsluga? 4LC sa za drogie (nie wazne ile maja tych ataków i tak sa za drogie).

no moze, jakby miały ok 8 + impakty za te 140 pkt to mozna by było sie zastanawic

ale nadal pozostaja opcja dla klimaciazy

(ja na pewno bede mial z jednego, bo model fajny)

niedlugo wychodzi podrecznik.. jak wszyscy obejrza i przczytaja to bedzie wiadomo ile ataków ma rydwankwiatek pisze:No a mi sie wydaje ze razem z obsluga to bedzie 6 atakow bo teraz tez masz napisane ze kon ma 1 atatk a w profilu masz ze sa dwa konie, zreszta to samo jest z oblugantami. No chyba ze ja nie rozumiem czegos

IMO opcja 4 jest bardzo prawdopodobna.

Shino, pewnie zdajesz sobie sprawe z tego ze "War Lions" mozna intepretowac na dwa rozne sposoby:Shino pisze:nom dobra... pomylilo mi sie white lion z war lion... tlyko wszedzie jest to war lions a nie war lion... wiec juz nie wiem ile atakow maja
1) dokładnie te dwa lwy ktore sa przy rydwanie maja 2 ataki
2) albo ze w ogole wojenny lwy maja po 2 ataki (kazdy z populacji).
nie mam dostepu do dokladnego opisu, wiec tylko spekuluje

IMO lepiej by kazdy lew mial po 2 ataki, lepiej dla tej jednostki.. moze czasem zaszczyci nas swa obecnoscia na stołach

ale to sie wyjasni po wydaniu booka..a jak nie to nowa LS bedzie mogła sie wysilic

Zobaczcie sobie, jak jest opisane przy black coachu (nightmares, a nie nightmare) - nightmares mają po jednym atakuShino, pewnie zdajesz sobie sprawe z tego ze "War Lions" mozna intepretowac na dwa rozne sposoby:
1) dokładnie te dwa lwy ktore sa przy rydwanie maja 2 ataki
2) albo ze w ogole wojenny lwy maja po 2 ataki (kazdy z populacji).

Zatem próba przycięcia ataków lwów z 2 do jednego jest, delikatnie mówiąc, bezczelnym nagięciem.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.