Skaveńskie Q&A

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MomoTheKiller
Chuck Norris

Re: Skaveńskie Q&A

Post autor: MomoTheKiller »

Lazur pisze:W batalionie i w boxach clanratów są figurki, które świetnie nadają się na slejwy (łańcuch na nogach, blizny po biczu) w tym te o których piszesz
Właśnie nie ma... tzn... w Batalionie nie widzialem - otworze dzisiaj box z clan ratami jeszcze .... może coś przeoczyłem.
Tylko że one maja jakby inne korpusy.

.... sprawdziłem są aż 2 0.o

Dziekuję za pomoc Lazur.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.

Awatar użytkownika
Pacek
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Pacek »

sam canon z tego co wiem nie ma flejming :shock:
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..

Awatar użytkownika
grom88
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: grom88 »

Czyli wał :( a tak chciałem sobie przetestować moją abomke... No nic nie ostatnio to bitwa!!

@MomoTheKiller - przyjrzyj się dobrze jest tam min 10 figurek wygladajacych na slavy w regimencie.

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Post autor: krystian1wielki »

ale można mu dać taką runę

Awatar użytkownika
Pacek
Szef Wszystkich Szefów

krystian1wielki pisze:ale można mu dać taką runę
no ale trzeba ją dać jednak :)
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Może kolega nie zauważył że takowa na nim była :wink:

Awatar użytkownika
grom88

Istnieje taka możliwość aczkolwiek oponent nie wiedział z jaką armią będzie grał a watpie, że taka runa na dziale jest regułą u krasi. Poza tym wiedział, ze jestem początkujący i nie wspomniał mi o takowej. Zresztą było minęło, następnym razem mu to wypomnę a bitwa i tak skończyła sie 10;10 wiec nie dręczy mnie to tak bardzo:P

I jeszcze pytanko kozystając z tego, że mi się przypomniało. Guttersów zawsze próbuje sie wystawić od 2 tury czy można ich rozmieścić w 1 kożystając z regóły scouts?

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Akurat runa z ogniem jest chyba standardem (tania i skuteczna) zwłaszcza że można do niej dodać kupę innych run jeszcze :wink:

Awatar użytkownika
Pacek
Szef Wszystkich Szefów

gutterów można wystawiać jako scoutów normalnie.

Awatar użytkownika
Irek_Dwarf
Chuck Norris

Post autor: Irek_Dwarf »

Mój Cannon był złożony standardowo Rune of Forging(przerzut misfire) Rune of Burning(flejming ataki) Inżynier i kosztował mnie 145pts :)
Ta runka jest standardowa popatrzcie sobie na rozpy krasi z ETC
Obrazek

Awatar użytkownika
Pacek
Szef Wszystkich Szefów

Irek_Dwarf pisze:Mój Cannon był złożony standardowo Rune of Forging(przerzut misfire) Rune of Burning(flejming ataki) Inżynier i kosztował mnie 145pts :)
Ta runka jest standardowa popatrzcie sobie na rozpy krasi z ETC
spoko, ale wiesz, standard standardem, ale dyskutowaliśmy tutaj o dopisaniu tego w rozpisce. Bo to, że można ulepszać runami, to oczywista oczywistość :)

Awatar użytkownika
grom88

No to się wszystko wyjaśniło. Następnym razem postaram się najpierw ściągnąć twój canon zanim on dobierze się do mojej abomki :) A co do ropy to chyba faktycznie nie było napisane. Ale już mniejsza o to, przyszedłem sie w tedy uczyć i trochę się nauczyłem za co dzięki.

Awatar użytkownika
Irek_Dwarf
Chuck Norris

Post autor: Irek_Dwarf »

Grałem czymś takim i wałków nie było :)

1500 Pts - Dwarfs Army

1 Runesmith @ 132.0 Pts
General; Gromril Armour; Shield
Runic Armour [5.0]
Rune of Stone
Runic Weapon [5.0]
Rune of Fire
Runic Talisman [50.0]
Rune of Spellbreaking (x2)

1 Thane @ 165.0 Pts
Gromril Armour; Battle Standard
Runic Armour [65.0]
Master Rune of Gromril
Rune of Preservation
Rune of Resistance
Runic Talisman [5.0]
Rune of the Furnace
Runic Weapon [5.0]
Rune of Speed

30 Warriors @ 325.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; FCG

20 Longbeard Rangers @ 295.0 Pts
Great Weapon; Rangers; Heavy Armour; Standard; Musician

1 Grudge Thrower @ 145.0 Pts
Engineer
Engineering Runes [50.0]
Rune of Accuracy
Rune of Penetrating

1 Grudge Thrower @ 170.0 Pts
Engineer
Engineering Runes [75.0]
Rune of Accuracy
Rune of Penetrating (x2)

1 Cannon @ 145.0 Pts
Engineer
Engineering Runes [40.0]
Rune of Burning
Rune of Forging

1 Organ Gun @ 120.0 Pts

Models in Army: 71
Total Army Cost: 1497.0
Obrazek

Awatar użytkownika
MomoTheKiller
Chuck Norris

Post autor: MomoTheKiller »

Pytanie:
Poradzi mi ktoś z rozpiska na 750 pkt - walcze na HE. Prosiłbym o pomoc na priv....wtedy podzielę się pomysłami.
EW. gadu codziennie od 8-16 ;) bo tylko w robocie mam na to czas he he
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.

Namir
Plewa
Kontakt:

Post autor: Namir »

Mam pytanie co do regimentów. Czy jak w Clanratach mam na rozpisce tarcze dodane to wszystkie figsy musza je mieć czy wystarczy tylko dla 1 szeregu?
,,Szybko, szybko Kościorwiju! Gryź, zgładź zabij!"

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Przynajmniej większość powinna mieć tarczę
Obrazek

Namir
Plewa
Kontakt:

Post autor: Namir »

No ok. Szykuje się trochę przerabiania :P
,,Szybko, szybko Kościorwiju! Gryź, zgładź zabij!"

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Ale to nie ma aż takiego znaczenia dopóki nie grasz na turniejach gdzie wymagany jest wysiwyg. Jak grasz ze znajomymi, czy na lokalach to nikt się nie powinien czepiać, nie ma to żadnego wpływu na grę (oprócz aspektu wizualnego :) ).
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Pacek
Szef Wszystkich Szefów

nawet na masterach można grać bez wysiwigu. po prostu nie masz punktów za hobbystyczną część.

Np. stare wersje stormverminów (metale) nie mają tarcz, a ja też ich nie zamierzam póki co konwertować.

Qba
Chuck Norris

Post autor: Qba »

Tak na szybko - hero opuszcający oddział z death frenzy uwalnia się z działania czaru?

ODPOWIEDZ