Pytania krótkobrodego - stary temat
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Re: Pytania krótkobrodego
Hehehe
W takim razie będę ją testował i całkiem prawdopodobne że znajdzie się na nią miejsce w rozpie na Bazyla
thx.
W takim razie będę ją testował i całkiem prawdopodobne że znajdzie się na nią miejsce w rozpie na Bazyla
thx.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Powiedziałem tak ponieważ takie pytanie kiedyś już padło . I taka też padła odpowiedz ... skoro tak nie jest tylko się cieszyć.;]
runepriest pisze:oj tam oj tam, wystarczy nie szarżować to nie wskrzesi ^^Jankiel pisze:Stary, to co ja zabiję szarżą smoka i dopakowanych z kotła rycerzy Ty sobie wskrzesisz w jedną turę. I tak, jest to straszne.
to raczej nie pytanie a fart i chwalenie sie...
miałem taką sytuację ze 5 chaos knightów z lordem wbilo mi sie w 20 hamów z lorddem i odziwo na stabbornie zucilem 11.
no to mysle: dupa, oddział za 700 pkt poszedł się rypać.
na ucieczke rzuciłem 5 czyli 4 a on 3x1...
POTEM DOSTAŁ SZRZE OD BOKU IRONAMI I GO ZJADLEM!!!!!!!!!!
wygrałem 20:0
miałem taką sytuację ze 5 chaos knightów z lordem wbilo mi sie w 20 hamów z lorddem i odziwo na stabbornie zucilem 11.
no to mysle: dupa, oddział za 700 pkt poszedł się rypać.
na ucieczke rzuciłem 5 czyli 4 a on 3x1...
POTEM DOSTAŁ SZRZE OD BOKU IRONAMI I GO ZJADLEM!!!!!!!!!!
wygrałem 20:0
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Mi spieprzyli za stół na stubbornie z przerzutem
defens - mi wyszło cuś takiego:
1 Thane @ 146 Pts
General; Great Weapon; Gromril Armour; Shield
Runic Armour [45]
Rune of Preservation
Rune of Resistance
Rune of Stone
Runic Talisman [30]
Master Rune of Challenge
Rune of the Furnace
1 Dragon Slayer @ 50 Pts
21 Warriors @ 223 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician, Veteran
10 Thunderers @ 155 Pts
Dwarf Handgun; Light Armour; Shield; Musician
1 Grudge Thrower @ 155 Pts
Engineering Runes [55]
Rune of Accuracy
Rune of Burning
Rune of Penetrating
1 Engineer @ [20] Pts
Brace of Pistols
1 Grudge Thrower @ 150 Pts
Engineering Runes [50]
Rune of Accuracy
Rune of Penetrating
1 Engineer @ [20] Pts
Brace of Pistols
1 Organ Gun @ 120 Pts
Dispel Pool: 4
Models in Army: 48
Total Army Cost: 999
Jeszcze dość istotne pytanie z kim grasz w sojuszu ?
1 Thane @ 146 Pts
General; Great Weapon; Gromril Armour; Shield
Runic Armour [45]
Rune of Preservation
Rune of Resistance
Rune of Stone
Runic Talisman [30]
Master Rune of Challenge
Rune of the Furnace
1 Dragon Slayer @ 50 Pts
21 Warriors @ 223 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician, Veteran
10 Thunderers @ 155 Pts
Dwarf Handgun; Light Armour; Shield; Musician
1 Grudge Thrower @ 155 Pts
Engineering Runes [55]
Rune of Accuracy
Rune of Burning
Rune of Penetrating
1 Engineer @ [20] Pts
Brace of Pistols
1 Grudge Thrower @ 150 Pts
Engineering Runes [50]
Rune of Accuracy
Rune of Penetrating
1 Engineer @ [20] Pts
Brace of Pistols
1 Organ Gun @ 120 Pts
Dispel Pool: 4
Models in Army: 48
Total Army Cost: 999
Jeszcze dość istotne pytanie z kim grasz w sojuszu ?
Witam mam takie małe pytanie....
Czy postać po stracie kamienia przysięgi w wyniku ucieczki oddziału może ów oddział opuścić by np. dołączyć do innego? (wydaje mi się że nie ale wolę się upewnić)
Co w sytuacji, gdy oddział postaci z kamieniem został wybity do nogi, po czym "bohater" ucieka... Czy w takim wypadku po zebraniu się może dołączyć do innej jednostki?
Czy postać po stracie kamienia przysięgi w wyniku ucieczki oddziału może ów oddział opuścić by np. dołączyć do innego? (wydaje mi się że nie ale wolę się upewnić)
Co w sytuacji, gdy oddział postaci z kamieniem został wybity do nogi, po czym "bohater" ucieka... Czy w takim wypadku po zebraniu się może dołączyć do innej jednostki?
W zasadach jest że bohater z kamieniem nie może opuścić jednostki , więc jak go straci wszelkie opory znikają .Czy postać po stracie kamienia przysięgi w wyniku ucieczki oddziału może ów oddział opuścić by np. dołączyć do innego? (wydaje mi się że nie ale wolę się upewnić)
Wydaje mi się że nie możesz , jednak zapis mówi że nie można się tylko odłączyć od jednostki ...Co w sytuacji, gdy oddział postaci z kamieniem został wybity do nogi, po czym "bohater" ucieka... Czy w takim wypadku po zebraniu się może dołączyć do innej jednostki?
runepriest pisze:oj tam oj tam, wystarczy nie szarżować to nie wskrzesi ^^Jankiel pisze:Stary, to co ja zabiję szarżą smoka i dopakowanych z kotła rycerzy Ty sobie wskrzesisz w jedną turę. I tak, jest to straszne.
jak sie rozlosowuje trafienia w maszyne gdy dolaczony jest maly inzynier, tak jak gdy jest hero (6 hero, 5 zaloga 4-1 maszyna)
jak sie rozlosowuje trafienia gdy jest zarowno maly jak i duzy inzynier?
jak sie rozlosowuje trafienia gdy jest zarowno maly jak i duzy inzynier?
Shaman says:
-There is no evil spirits, but some just not like you.
-Spirit lives in de temple of flesh, if u devor flesh you devor spirit and get stronge', now pass me im human leg der is some meat left between der toes.
-Spirit lives in de temple of flesh, if u devor flesh you devor spirit and get stronge', now pass me im human leg der is some meat left between der toes.
Przykład:
5 łuków trafiło w maszynkę z tego 2 w załogę na 5+
W maszynie jest 4 załogantów - 3 zwykłych i inżynier ... losujesz w kogo (dowolnie informujesz przeciwnika) np: 1 inżynier 2-3-4 zwykły 5-6 przerzucasz
ale równie dobrze może być 1-2-3 zwykli 4 inżynier 5,6 re roll itp
Jak jest master inzynier tak samo np: 1-2-3 zwykli 4 mały 5 master 6 re roll
czyli podsumowując od początku:
1) trafienie
2) losujesz w co 1-4 maszyna 5-6 załoga
3) te co poleciały w załogę losujesz w kogo (wedle jakiegoś ustalonego schematu)
5 łuków trafiło w maszynkę z tego 2 w załogę na 5+
W maszynie jest 4 załogantów - 3 zwykłych i inżynier ... losujesz w kogo (dowolnie informujesz przeciwnika) np: 1 inżynier 2-3-4 zwykły 5-6 przerzucasz
ale równie dobrze może być 1-2-3 zwykli 4 inżynier 5,6 re roll itp
Jak jest master inzynier tak samo np: 1-2-3 zwykli 4 mały 5 master 6 re roll
czyli podsumowując od początku:
1) trafienie
2) losujesz w co 1-4 maszyna 5-6 załoga
3) te co poleciały w załogę losujesz w kogo (wedle jakiegoś ustalonego schematu)
Mam jeszcze jedno pytanie...
Gdy na katapulcie z inżynierem i mistrzem inż. wypadnie niewypał, (a jego efekt to 2-3 na tabelce) to losujemy kto ginie czy ginie zwykły obsługant?
Jeżeli się losuje i i padnie na MI to czy przysługuje mu magiczna ochrona(jeśli takową posiada)?
Gdy na katapulcie z inżynierem i mistrzem inż. wypadnie niewypał, (a jego efekt to 2-3 na tabelce) to losujemy kto ginie czy ginie zwykły obsługant?
Jeżeli się losuje i i padnie na MI to czy przysługuje mu magiczna ochrona(jeśli takową posiada)?
Rozlosowuje się i raczej nie ma rzutu obronnego tak jak od wybuchu kowadła czy misscasta.
Bez żadnego save'a czy ochrony, model po prostu jest usuwany z gry, ginie.Dźwiedź pisze:to losujemy kto ginie czy ginie zwykły obsługant?
Kto ginie jest rozlosowywane pomiędzy członków załogi i modele, które działają jak jeden z członków załogi (Mistrz Inżynier, Inżynier).
Pamiętaj jednak, że jeśli Inżynier albo Mistrz Inżynier nie działał w danej turze jako część załogi maszyny (czyli Inżynier nie dawał BS baliście/przerzutu misfire chart na cannonie czy katapce, a Mistrz Inżynier nie dawał BS baliście/przerzutu artyleryjki katapce/D6 woundów cannonowi), a w tej turze katapulta dostała wynik 1-3/działo dostało 1 na misfire chartcie, to ani Mistrz Inzynier ani Inżynier nie będą podlegali konsekwencjom tych misfire'ów.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
tylko nigdzie nie ma podwojnych rzutow na losowanie kto obrywa, randomizacja zawsze i wszedzie jest opisana jako 1 rzut. czy aby na pewno tak jest?
Shaman says:
Nie wiem czy tak jest , jednak tak wszyscy grają .
No nie końca trzeba zadeklarować co się robi inżynierem na początku fazy strzelania. Jeśli ja bym o tym zapomniał to rozlosowywałbym także z możliwością spadnięcia inżyniera a od przeciwnika albo rzutu na 4+ co robił albo to co robił w poprzedniej turze.(...)to ani Mistrz Inzynier ani Inżynier nie będą podlegali konsekwencjom tych misfire'ów.