Warstadt by qc

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Re: Warstadt by qc

Post autor: Silvestro »

Pewnie nie, ale dla nas tym lepiej :P
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

Awatar użytkownika
Damik
Chuck Norris

Post autor: Damik »

Slayerzy bardzo fajni, w Twoim stylu :) czekam na rajtarow ;) nie za bardzo znam sie na imperium, wiec wiecej Ci nie powiem :D

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Ja mam takie male pytanko ... tzn. jaka farbka pomalowane sa kraski na 110 stronie (zielony odcien)? Kolor z palety GW?
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Post autor: Silvestro »

To chyba Dark Angels Green
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Dzięki za komentarze :)

Czasami sypiam, wysypiam się rzadziej ;)

@Szczurek
Zielony malowałem Iosan Green z P3, plus biały, plus jakieś zielone washe.

Prace nad figurkami Strażników dróg z Averlandu powoli posuwają się do przodu. W minionym tygodniu udało mi się pomalować modele Trollobójców, a dziś mam dla was zdjęcia pomalowanej pierwszej trójki stronników - Strażników dróg.

Przy okazji wybrałem schemat kolorów, oprócz oczywistej czerni i żółci, barw Averlandu, zdecydowałem się przyodziać Strażników dróg w brązowe kurty, kapelusze i buty. Z kolei drzewce broni, pasy i sakwy będę malował na kolor czarny, podobnie jak włosy i zarost Averlandczyków.

Z malowania prócz kilku baboli jestem dość zadowolony, zawiódł mnie natomiast lakier matowy - o ile świetnie sprawdził się w przypadku pomalowanych wcześniej Trollobójców, to tutaj po wyschnięciu nieładnie się błyszczy.

Mam nadzieję, że czas pozwoli i w przyszłym tygodniu uda mi się pomalować pozostałych stronników - Strażników dróg.

Wkrótce po tym, jak Sigmar nakazał budowę dróg do Talabheim i Nuln, stało się jasne, że bez nadzoru żołnierzy zarówno sama budowa, jak i dalsze podróże będą niemożliwe. W tamtych latach największe zagrożenie stanowili grasujący w lasach Zielonoskórzy, którzy regularnie napadali na Ludzi i Krasnoludów. Imperator w swej mądrości rozumiał, że nie wszystkie prowincje są tak gęsto zaludnione jak Reikland i nie wszystkie utrzymują na tyle dużo wojska, aby stale patrolować szlaki. Dlatego do pilnowania budowanych dróg wysyłał własnych żołnierzy, dając im pozwolenie na czynienie sprawiedliwości w jego imieniu.

Od tamtych czasów wiele się zmieniło. Strażnicy pilnujący szlaków lądowych i rzecznych nie służą już bezpośrednio samemu Imperatorowi. Obecnie ich żołd opłacają Elektorzy, a oni sami przestali być formacją wojskową, zdyscyplinowaną i dobrze wyszkoloną.

W pewnym sensie strażnicy dróg są urzędnikami elektorskiej administracji, którzy pilnują porządku na szlakach i w dzikich ostępach. Podróżują w niewielkich oddziałach, wypatrując śladów działalności Zwierzoludzi oraz banitów, ze wszystkich sił próbując utrzymać porządek i bezpieczeństwo na danym terenie. Mimo ciągłej czujności strażników dróg, nawet zwykła podróż z jednego miasta do drugiego może być niebezpieczną przygodą. Niestety są zbyt nieliczni, by mogli powstrzymać zagrożenie ze strony Chaosu. Dlatego na wielu obszarach pomagają im miejscowe garnizony milicji i żołnierze.

Jednak w większości przypadków niewielkie grupy strażników dróg muszą samodzielnie eliminować niebezpieczeństwa czyhające na podróżujących pomiędzy miastami Starego Świata i właśnie tam zagrożenie ze strony Chaosu zbiera wśród nich najkrwawsze żniwo.

Życie w ciągłym napięciu odciska piętno na strażnikach. Wielu z nich staje się zaciekłymi fanatykami, którzy wieszają podróżnych na podstawie wydumanych podejrzeń. Inni tracą rozum i uciekają w lasy, gdzie oddają cześć Bogom Chaosu. Każdy z takich przypadków zwiększa nieufność obywateli Imperium, tym samym utrudniając pracę prawdziwym i rzetelnym strażnikom.

A gdyby szanowne państwo-draństwo chciało dowiedzieć się więcej na temat modeli Strażników dróg to zapraszam do lektury TEGO wpisu.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Świetne! Brudni frontowcy! =D>
Bardzo dużo dają tym modelom żołto-czarne paski na spodniach
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Jako, że w tym tygodniu raczej nie znajdę czasu na pomalowanie pozostałej trójki Strażników dróg dziś przygotowałem dla was zdjęcia figurek, które w czasie gry w Warheim FS reprezentować będą - Myśliwych, czyli ostatnią grupę stronników kompanii Strażników dróg z Averlandu.

Zdjęcia duże ale dzięki temu mogę zobaczyć wszelkie nadlewki i linie podziału formy, które jeszcze trzeba usunąć z modeli.

Do złożenia modeli wykorzystałem części pochodzące głównie z zestawów Empire Archers/Huntsmen oraz Empire Free Company od Games Workshop.

Obrazek

Więcej zdjęć na BLOGU.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Malowanie modeli Strażników dróg z Averlandu do Warheim FS idzie mi jak krew z nosa. Mimo wszystko dziś mam dla szanownego państwa-draństwa zdjęcia trzech kolejnych pomalowanych stronników, w tym model Chorążego i Sygnalisty.

Zdjęcia pomalowanych wcześniej Strażników Dróg znajdziecie TUTAJ, a więcej o samych modelach możecie przeczytać TUTAJ.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wpis dostępny jest także na BLOGU.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Szanowne państwo-draństwo może sobie obejrzeć poniżej zdjęcia kolejnych stronników służących w szeregach Strażników dróg z Averlandu do Warheim FS.

Pikinierzy to elita pośród zbrojnych walczących pod sztandarem Averlandu. Pikinierzy to żołnierze, którzy odwagą i męstwem wyróżniają się spośród zbrojnego chłopstwa i mieszczaństwa. Pierwsi na linii walki, nie ustępują nawet w obliczu przeważających sił wroga. Niektórzy bywają doceniani i otrzymują zadania o większym znaczeniu strategicznym. Inni dostępują nawet zaszczytu wstąpienia w szeregi oficerów.

Pikinierów będzie łącznie pięciu. Aby odróżnić włóczników od innych stronników zafarbowałem pióra na czerwono.

A gdyby szanowne państwo-draństwo chciało dowiedzieć się więcej na temat modeli z których złożyłem Pikinierów to zapraszam do lektury TEGO wpisu.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wpis dostępny jest także na BLOGU.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Dziś mam dla was zdjęcia kolejnych stronników służących w szeregach Strażników dróg z Averlandu do Warheim FS.

Pikinierzy to elita pośród zbrojnych walczących pod sztandarem Averlandu. Pikinierzy to żołnierze, którzy odwagą i męstwem wyróżniają się spośród zbrojnego chłopstwa i mieszczaństwa. Pierwsi na linii walki, nie ustępują nawet w obliczu przeważających sił wroga. Niektórzy bywają doceniani i otrzymują zadania o większym znaczeniu strategicznym. Inni dostępują nawet zaszczytu wstąpienia w szeregi oficerów.

Pikinierów jest w sumie pięciu, zdjęcia pozostałych trzech modeli szanowne państwo-draństwo może obejrzeć TUTAJ. Trzeci prezentowany dziś model, to pierwszy z siedmiu Myśliwych, o których więcej napiszę w kolejnych postach.

Aby odróżnić poszczególne rodzaje stronników zafarbowałem pióra pikinierów na kolor czerwony, a myśliwych na zielono.

A gdybyście chcieli dowiedzieć się więcej na temat modeli z których złożyłem Pikinierów to zapraszam do lektury TEGO wpisu.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Durant
Falubaz

Post autor: Durant »

Pytanie ile zestawów free company w życiu już kupiłeś ;)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Durant pisze:Pytanie ile zestawów free company w życiu już kupiłeś ;)
Kilka by się znalazło ;)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Szanowne państwo-draństwo może sobie obejrzeć poniżej zdjęcia kolejnych stronników służących w szeregach Strażników dróg z Averlandu do Warheim FS.

Myślistwo jest jedną z najstarszych profesji w historii Starego Świata. Każdy z myśliwych potrafi tropić zwierzęta z niezwykłą wytrwałością i jest mistrzem ich zabijaniu. Środowisko i zwyczaje dzikich zwierząt to również nieodrodne elementy życia myśliwych; każdy z nich posiada wielką wiedzę na temat stworzeń, żyjących w dziczy, ich odmian i reakcji. Osobom z zewnątrz myśliwy może się wydawać ponury i niekomunikatywny - jest to rezultat jego samotniczego trybu życia i zawodowych nawyków - być cichym, poruszać się bezszelestnie. Myśliwi trzymają się z dala od większych skupisk ludzkich i często ubierają się w skóry zwierząt, które zabili. W krajach o zimnym klimacie obyczaj ten ma nie tylko symboliczne, ale i praktyczne znaczenie.

Myśliwych będzie łącznie siedmiu. Aby odróżnić myśliwych od innych stronników zafarbowałem pióra na zielono.

A gdyby szanowne państwo-draństwo chciało dowiedzieć się więcej na temat modeli z których złożyłem Myśliwych to zapraszam do lektury TEGO wpisu.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wpis dostępny także na BLOGU.

Awatar użytkownika
Kubaf16
Chuck Norris

Post autor: Kubaf16 »

Fajne, chociaż podstawki aż się proszą by dodać małą kępkę "Wasteland tuft" czy czegoś podobnego... :)
kubencjusz pisze:Że stronic zapisanych ilość, o jakości areny nie świadczy uświadomić sobie musisz, młody padawanie. Hmmmm.
Naviedzony pisze: A po co pomagać ludziom? Ludzie są niegodni elfiej pomocy. :P

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Dzięki za komentarz. Trawę itp. będę kleił przy budowie dioramy, co by to w miarę sensownie zaplanować.

Durant
Falubaz

Post autor: Durant »

W paru miejscach np przy butach lub w rogach pod kamieniami nie dokończyłeś podstawek i czarne wychodzi [-X

Draco
Chuck Norris

Post autor: Draco »

Malowanie fajne jednak jak dla mnie za dużo brązowego :)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Poniżej zamieściłem zdjęcia kolejnych stronników służących w szeregach Strażników dróg z Averlandu do Warheim FS.

Myślistwo jest jedną z najstarszych profesji w historii Starego Świata. Każdy z myśliwych potrafi tropić zwierzęta z niezwykłą wytrwałością i jest mistrzem ich zabijaniu. Środowisko i zwyczaje dzikich zwierząt to również nieodrodne elementy życia myśliwych; każdy z nich posiada wielką wiedzę na temat stworzeń, żyjących w dziczy, ich odmian i reakcji. Osobom z zewnątrz myśliwy może się wydawać ponury i niekomunikatywny - jest to rezultat jego samotniczego trybu życia i zawodowych nawyków - być cichym, poruszać się bezszelestnie. Myśliwi trzymają się z dala od większych skupisk ludzkich i często ubierają się w skóry zwierząt, które zabili. W krajach o zimnym klimacie obyczaj ten ma nie tylko symboliczne, ale i praktyczne znaczenie.

Myśliwych jest łącznie siedmiu, szczegółowe zdjęcia poprzednich modeli szanowne państwo-draństwo może obejrzeć między innymi TUTAJ. W odróżnieniu od pozostałych stronników, pióra zdobiące kapelusze myśliwych zafarbowałem pióra na zielono.

A gdyby szanowne państwo-draństwo chciało dowiedzieć się więcej na temat modeli z których złożyłem Myśliwych to zapraszam do lektury TEGO wpisu.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wpis dostępny także na BLOGU.

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Ci łucznicy aż się proszą o cięciwy. Jest z tym trochę roboty, ale zaufaj mi, będzie warto :wink:

A tak to całość wygląda fajnie.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Coraz lepiej. Będzie kolejna epicka diorama?

ODPOWIEDZ