Warstadt by qc

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: Warstadt by qc

Post autor: quidamcorvus »

Naviedzony pisze:Coraz lepiej. Będzie kolejna epicka diorama?
Będzie.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Jak zapewne zauważyliście ostatnio nie mam zbyt wiele wolnego czasu na malowanie Strażników dróg z Averlandu. Nieliczne wolne chwile wykorzystuję na przygotowywanie cyklicznych tekstów na bloga oraz prace nad podręcznikiem do Warheim FS. Mam nadzieję, że niebawem uda mi się powrócić do malowania Averlandczyków, a tymczasem rozpocząłem kolejną rekrutację.

Z zamiarem złożenia Zwiadowczej kompanii z Królestw Ogrów do Warheim FS nosiłem się od dawna i dziś mogę wam pokazać Łowcę - pierwszy model, który służyć będzie w szeregach drużyny ludożerców z Gór Żałoby.

Jako bazę do prostej konwersji wykorzystałem model Ogre Hunter od Games Workshop, który wzbogaciłem o kilka bitsów (kuszę, kołczan z bełtami, maczugę ogrów, linę z hakiem i bukłak) pochodzących z zestawu Stonehorn.

Efekt końcowy możecie obejrzeć poniżej.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

Bardzo spoko wyszedł. Widać że masakrator. =D>
Obrazek

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Szanowne państwo-draństwo tęskniło?

Trochę mi to zajęło ale w końcu udało mi się pomalować wierzchowce, które służyć będą w szeregach Strażników dróg z Averlandu do Warheim FS.

Ciężkie konie bojowe wykorzystywane są głównie przez rycerzy zakonnych, szlachtę i oficerów. Podczas walki atakują gryząc i kopiąc. Nie płoszą się na widok krwi. Są tresowane do noszenia ladrów lub kropierzy.

Wierzchowców jest łącznie pięć, a jako że są to konie wojskowe postanowiłem pomalować je w jednej maści, ponadto rumaki Rajtarów są bardzo podobnie wyposażone.

No to teraz pora na malowanie kawalerzystów.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Durant
Falubaz

Post autor: Durant »

Bardzo fajne modele i jedynie szkoda że malowane na jedno kopyto ;)

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator

Post autor: wind_sower »

słabo zamaskowane łączenie głowy i korpusu. Nie wiem czy to kwestia doboru barw czy próba zrobienia ich szaro-burych, ale zdecydowanie siadł poziom. Podstawki na wielki plus

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

z żółtymi szmatami trzeba uważać przy używaniu washy (widzę cassandora yellow). lepiej nie washować elementu tylko nakładać cienkimi warstwami w zagłębienia. nie będzie takich plam jak teraz masz. duży plus to zapisane scrolle i krzyż na tarczy. Dobrze by było też zróżnicować te konie kolorystycznie.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Trudno powiedzieć, by prace nad Strażnikami dróg z Averlandu do Warheim FS ruszyły z kopyta ale w nocy udało mi się skończyć malowanie trójki Rajtarów.

W szeregach rajtarów walczą młodsi synowie szlacheckich rodów Averlandu, którzy poczuli już zew bitewny i chcą zdobyć swe pierwsze rycerskie ostrogi. Zdarza się, że zbierają oni swych towarzyszy, by dołączyć do kompanii strażników dróg, gdzie odbierają twarde szkolenie z zakresu jeździectwa i sztuki prowadzenia wojny podjazdowej.

W czasie potyczki rajtarzy pełnią rolę lekkiej jazdy, której zadaniem jest flankowanie wroga, dezorganizowanie jego szyków i manewry typu atak i odwrót, oparte na siejącym spustoszenie ogniu ich pistoletów. Wyposażeni za pieniądze ze skarbców rodzinnych w ekstrawaganckie liberie, hełmy z pióropuszami, z pistoletami przy boku, prezentują się naprawdę gracko.

Rajtarów jest łącznie trzech, a więcej na temat samych modeli możecie przeczytać TUTAJ. W odróżnieniu od pozostałych stronników, pióra zdobiące kapelusze rajtarów zafarbowałem na czarno i czerwono.

Do pomalowania pozostali bohaterowie i pojazdy.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Draco
Chuck Norris

Post autor: Draco »

Bardzo fajna podstawki :) malowanie staranne ale bez fajerwerków :) Jednak na stole na pewno prezentują się dobrze :) poprawił bym jedynie łączenie opancerzonej nogi z trzemionem ? zlewają się tam kolorki, nie widać co jest co

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

jak zawsze trzyma poziom :) ile juz masz tych dioramek ?
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Dzięki za komentarze. :)

@Booxi

Tyle mam.

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

wow robi wrażenie naprawdę!
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Post autor: Silvestro »

Czekam niecierpliwie na dalsze ogry :)
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Bedą niebawem. Choć Rzeźnik i Ognistobrzuchy będą sklejenić dość kanonicznie.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Herr Kater zmalowany w ramach 8 edycji Figurkowego Karnawału Blogowego.

Obrazek

Więcej na BLOGU.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Poniżej zamieściłem zdjęcia pierwszego z bohaterów służących w szeregach Strażników dróg z Averlandu do Warheim FS.

Prezbiterzy - kapłani Sigmara przynależą do jednego z czterech zakonów, określa to ich zadania wewnątrz organizacji. Kapłani-wojownicy - należą do Zakonu Srebrnego Młota, którego członkowie przemierzają Imperium, wzmacniając wiarę, tropiąc heretyków i przynosząc chwałę Sigmarowi. Jako kapłani wędrowni są zobowiązani płacić Świątyni część swych dochodów, dodatkowo można od nich wymagać, by jeden tydzień w roku spędzili jako Strażnicy Świątyni lub ochroniarze dygnitarza Kultu. Wojownicy-kapłani są zobowiązani do odprawienia uroczystego nabożeństwa dziękczynnego raz w tygodniu, a nie codziennie jak prezbiterzy należący do Zakonu Pochodni, zdolni są także do wykonywania innych posług religijnych, lecz spowiedzi wysłuchują jedynie wtedy, gdy brak jest przedstawiciela zakonu eklezjastycznego.

Zbrojni kaznodzieje, należący do Zakonu Srebrnego Młota, wędrują po Imperium by słowem, ogniem i siłą swego ramienia umacniać wiarę wśród mieszkańców Imperium oraz niszczyć wszelkie oznaki Chaosu.

Prezbiterzy Sigmara niemal we wszystkich prowincjach darzeni są takim samym poważaniem, choć w prowincjach gdzie przeważa Kult Ulryka, szacunek ten wynika raczej ze strachu przed zemstą Templariuszy Płonącego Serca niż prawdziwej wiary.

Model Prezbitera Sigmara pomalowałem dosyć kanonicznie, barwiąc sutannę na kolor czerwony. Twarz duchownego to efekt #6 edycji Figurkowego Karnawału Blogowego.

A gdyby szanowne państwo-draństwo chciało dowiedzieć się więcej na temat modeli z których złożyłem bohaterów z Averlandu to zapraszam do lektury TEGO wpisu.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Ale mają zakazane ryje.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

W drugi piątek maja zapraszam szanowne państwo-draństwo do lektury kolejnego wpisu w którym prezentuję wam kolejny model zrekrutowany do Zwiadowczej kompanii z Królestw Ogrów.

Jako bazę do prostej konwersji wykorzystałem model Ogre Butcher od Games Workshop, który wzbogaciłem o kilka bitsów z innych zestawów. Głowa to element zestawu Scraplauncher zaś tasaki, noże, maczuga ogrów i gnoblar w worku pochodzą z zestawu Ogres, w końcu rzeźnickie ostrze to bits z pudełka Ironguts. Natomiast widoczny na podstawce szkielet pochodzi z zestawu Stonehorn.

Efekt końcowy możecie obejrzeć poniżej. Wszelkie uwagi, komentarze, pomysły i spostrzeżenia mile widziane.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Post autor: Kopyt »

Myślałem ze karteczki to tylko w gim już na plecy przyklejają. Hultaje z tych kapłanów.
Obrazek

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Kopyt pisze:Myślałem ze karteczki to tylko w gim już na plecy przyklejają. Hultaje z tych kapłanów.
Ciekawe co Archaonowi przykleili, że się tak rozzłościł :wink:

Dziś mam dla szanownego państwa-draństwa zdjęcia dwóch kolejnych bohaterów służących w szeregach Strażników dróg z Averlandu do Warheim FS.

Traperzy polują na zwierzęta futerkowe dla ich skór, które są w Starym Świecie wartościowym towarem. Ich specjalizacja polega na ściąganiu skóry w ten sposób, by nie uległa ona uszkodzeniu. Nie strzelają do zwierzyny, na którą polują, jak to robią myśliwi, ale zakładają na nią pułapki. Pomimo to traperzy uczą się posługiwania bronią. Żyją w dzikich i niebezpiecznych górach Starego Świata i dlatego muszą umieć bronić siebie przed dzikimi stworami - nie wspominając o Goblinach - z którymi dzielą środowisko. Ponieważ dużą część swego życia spędzają w tych częściach świata, gdzie awanturnicy szukają przygód, zmiana rodzaju pracy nie stanowi dla nich dużego problemu.

Modele Traperów pomalowałem podobnie jak pozostałych Averlandczyków, dodając jedynie nieco zieleni dla podkreślenia uprawianej przez bohaterów profesji.

A gdyby szanowne państwo-draństwo chciało dowiedzieć się więcej na temat modeli z których złożyłem bohaterów z Averlandu to zapraszam do lektury TEGO wpisu.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ