Rozpiski
Moderator: Kołata
Re: Rozpiski
Imo nie można przechodzić stopą do CC. Na 4+ masz po prostu dodatkową stopę działających na identycznych zasadach jak pierwsza.
Czyli musisz mieć zasieg, front arc i nie można walić do kombatu.
Czyli musisz mieć zasieg, front arc i nie można walić do kombatu.
Było to wałkowane - pierwszy target musi byś legalny, drugi już nie - tak jak przy czejn lajtningu. Pan Golonka ma rację
Jeszcze nie miałem okazji, ale pająki zawsze się spłacają, a to przegonią chimkę, a to pojadą na drugi kraniec stołu i zabiją maszyny, takie tam. A kolesie na wilkach, no cóż w końcu wykorzystam wszystkich zazwyczaj jednego zatrzymuje na pamiątke
Furion pisze:No, becouse no.@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
Rozpiska wg ograniczeń na "małe euro Furiona"
Prawdopodobni przeciwnicy WE,LM i DE.
1 Goblin Warboss, 165 pts (General)
1 Fencer's Blades
1 Glittering Scales
1 Luckstone
1 Crown of Command
1 Night Goblin Big Boss (Battle Standard Bearer), 109 pts (Hand Weapon; Light Armour; Shield; Battle Standard Bearer)
1 The Bad Moon Banner
1 Night Goblin Shaman, 110 pts (Level 2 Upgrade)
1 Dispel Scroll
1 Night Goblin Shaman, 105 pts (Level 2 Upgrade)
1 Tormentor Sword
1 Opal Amulet
34 Night Goblins, 180 pts (Musician Mus; Standard Bearer Std; Nets; Hand Weapon; Spear; Shield)
1 Night Goblin Boss (Hand Weapon; Spear; Shield)
35 Night Goblins, 170 pts (Musician Mus; Standard Bearer Std; Nets; Hand Weapon; Short Bow)
3 River Trolls, 135 pts
10 Forest Goblin Spider Riders, 150 pts (Musician Mus; Hand Weapon; Short Bow; Spear; Shield)
10 Giant Spider
1 Goblin Doom Diver Catapult, 80 pts
3 Goblin Crew (Hand Weapon; Fear Elves)
1 Goblin Rock Lobber, 95 pts (Stone Thrower)
1 Orc Bully (Choppas; Size Matters - Orcs; Hand Weapon; Light Armour)
Total Cost: 1299
Wszelkie konstruktywne opinie i komentarze mile widziane.
1 Fencer's Blades
1 Glittering Scales
1 Luckstone
1 Crown of Command
1 Night Goblin Big Boss (Battle Standard Bearer), 109 pts (Hand Weapon; Light Armour; Shield; Battle Standard Bearer)
1 The Bad Moon Banner
1 Dispel Scroll
1 Tormentor Sword
1 Opal Amulet
34 Night Goblins, 180 pts (Musician Mus; Standard Bearer Std; Nets; Hand Weapon; Spear; Shield)
35 Night Goblins, 170 pts (Musician Mus; Standard Bearer Std; Nets; Hand Weapon; Short Bow)
3 River Trolls, 135 pts
10 Forest Goblin Spider Riders, 150 pts (Musician Mus; Hand Weapon; Short Bow; Spear; Shield)
10 Giant Spider
Pozdrawiam
Ushi
Ushi
Fear ElvesUshi pisze:Rozpiska wg ograniczeń na "małe euro Furiona"
1 Fencer's Blades
1 Glittering Scales
1 Luckstone
1 Crown of Command
1 The Bad Moon Banner
1 Dispel Scroll
1 Tormentor Sword
1 Opal Amulet
3 River Trolls, 135 pts
10 Giant Spider
luckstone bez sensu, bron na magu bez sensu, opal amulet też raczej słaby, za te ptk dałbym ruby ringa jak się zmieści.
river trole drogie , dałbym zwykłe.
river trole drogie , dałbym zwykłe.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
No taki urok tej naszej armii. Mógłbym zbudować kolejną rozpiskę na savagach ale już rzygam nimi.mog pisze:Fear Elves
Wydawało mi się że możliwość re-rolla AS na genku jest ok. No ale pewnie się nie znamloko pisze:luckstone bez sensu,
To efekt braku pomysłów co robić z tymi punktami.loko pisze: bron na magu bez sensu, opal amulet też raczej słaby
No własnie nie zmieści się.loko pisze: za te ptk dałbym ruby ringa jak się zmieści.
Pozdrawiam
Ushi
Ushi
pomóż mi porachować ile tam masz tego save'a na gienku którego chcesz przerzucać?
1 Goblin Warboss @ 165.0 Pts
Fencer's Blades [35.0]
Glitering Scales [25.0]
Dragonbane Gem [5.0]
Crown of Command [35.0]
1 Night Goblin Big Boss @ 109.0 Pts
Light Armour; Shield; Battle Standard
The Bad Moon Banner [50.0]
1 Night Goblin Shaman @ 110.0 Pts
Magic Level 2; Little Waagh
Dispel Scroll [25.0]
1 Night Goblin Shaman @ 105.0 Pts
Sceptre of Stability [15.0] / Channeling Staff
Ironcurse Icon [5.0]
nie ma za co.
1 Goblin Warboss @ 165.0 Pts
Fencer's Blades [35.0]
Glitering Scales [25.0]
Dragonbane Gem [5.0]
Crown of Command [35.0]
1 Night Goblin Big Boss @ 109.0 Pts
Light Armour; Shield; Battle Standard
The Bad Moon Banner [50.0]
1 Night Goblin Shaman @ 110.0 Pts
Dispel Scroll [25.0]
1 Night Goblin Shaman @ 105.0 Pts
Sceptre of Stability [15.0] / Channeling Staff
Ironcurse Icon [5.0]
nie ma za co.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
W sumie moja rozpiska działa całkiem fajnie, dzisiaj w 3 turze wyczyściłem stół z HE Wojtusia. Nie mówię, że jestem w stanie powtórzyć to z każdym na masterze. Ale ogólnie jest fajnie. A przyjemność z grania tym jest nieporównywalna.
- Da Big Stabba !
- Pseudoklimaciarz
to powiedz mi Golonka jak ty ogarniasz taką ilość fanatyków żeby przeciwnik ci ich nie wypuścił za szybko ? latacze, wykopywaczki. Z TK już grałeś ?Golonka pisze:W sumie moja rozpiska działa całkiem fajnie, dzisiaj w 3 turze wyczyściłem stół z HE Wojtusia. Nie mówię, że jestem w stanie powtórzyć to z każdym na masterze. Ale ogólnie jest fajnie. A przyjemność z grania tym jest nieporównywalna.
Ja je mogę sobie zabić w każdej chwili, jeżeli popełnię błąd. Ponieważ trzymam je za resztą armii. Tuż przy krawędzi. I w razie czego zabijam ich o krawędź, a jak nie popełnię błędu to wysyłam je przez swoje jednostki do combatu. Ja mogę stracić te 2 savage, ale czy przeciwnik może stracić swoich 4 wl? Albo 2 kawalerzystów? Często też specjalnie można wysłać je pod dalszym kątem tak, żeby twoim jednostkom zadały d6 a przeciwnikowi 2d6. Tak samo manglery. Nie widzę w czym problem jak mam być szczery.
To akurat było całkiem proste. W pierwszej turze podlatywałem terkami. Średnio jeden dolatywał. Więc zadawał te swoje 3 rany. Więc spoko. To nie było trudne, bo żadko kiedy trafiałem, na dobrego gracza.
z Goloną wszystko jest proste. chętnie rzucę okiem jak ciśnie.
Swoją drogą testuje dalej i jak na razie nie przegrałem tym. Z kalafiorem 11, z qc-em 20. A w obu bitwach spora aberracja. Mimo naprawdę dziwnych rzeczy udało się naprawdę sensowne wyniki wykręcić, Kołata jest zresztą swiadkiem. Może ma inne spojrzenie na to, ale jak patrzyłem na swoje bitwy to tylko się załamywałem. Ech... Ale armia zajebista.