Aldean utrafiłeś w sedno. Ja też tego nie rozumiem. Infinity, Warmahcina - w zasadzie cokolwiek co teraz się wydaje to firma stara się z graczami trzymać kontakt. Mantic w przypadku KoW poszedł z tym najdalej i wydał beta testy zasad, które na bieżąco łatają gracze i autorzy starają się na wszystko odpowiadać.Aldean pisze: Ja po prostu nie jestem w stanie pojąc, jak w dzisiejszych czasach, internetów, brak jest jakiejkolwiek współpracy z graczami?
W rzeczywistości to zapalony fan napisałby do WFB dla GW bardzo dobre zasady za darmo - dla samej tylko satysfakcji. A już chyba najgłupszą rzeczą jest uparcie trzymanie się schematu, w którym za wszelką cenę do samego wydania nowej edycji utrzymują wszystko w charakterze "top secret". Ile by zyskali wydając beta testy już w samej 8 edycji - gracze bardzo ładnie by im zasady główne i army booki wybalansowali oraz wskazali problemy - np. chociażby potrzebę istnienia grywalnego małego formatu w 8 edycji z niską barierą wejścia dla nowych graczy. Ale kurcze - nie, nie i nie. Od początku do końca sami sobie szkodzą.