Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
-
- Mudżahedin
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Co myślicie spece o armii HE złożonej z dwóch zestawów IoB ?
Czym by tu warto uzupełnić wymagane core ?
Czym by tu warto uzupełnić wymagane core ?
HE 2.5k
łucznikami. najlepiej dwa pudełkacold turkey pisze:Co myślicie spece o armii HE złożonej z dwóch zestawów IoB ?
Czym by tu warto uzupełnić wymagane core?
Masz sprzedać małego RB?cold turkey pisze:z dwóch zestawów IoB ?
Próbował ktoś grać z banerem AP na WL/PG?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
-
- Mudżahedin
Nie, tak to chce zrobić, że kupuje jednego islanda i po prostu całych skavenów wymieniam na całych high elfów.Andrzej pisze:Masz sprzedać małego RB?cold turkey pisze:z dwóch zestawów IoB ?
A te małe rulebooki rzeczywiście w chorych cenach po 70 złotych na allegro - wtf ? A cały zestaw z mnóstwem figurek kosztuje 230zł.
HE 2.5k
Wiecie co, jednek ten baner nie jest taki fajny. Znacznie łatwiej jest po prostu rzucić brzytwę
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
Czary obniżające staty rzucone na LT z jeźdźcem działają oczywiście na obydwóch? Oraz gdy rzucamy na nich czary typu: słońce/pitka/6. z Life'a to się testuje na lepszych statach, czy osobno za każdego? I ostatnie pytanie: jak wygląda ten scenariusz Blood&Glory bo po przeczytaniu RB nic mnie nie oświeciło.
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.
za dużo pytań, odpowiem więc na ostatnieKayolPixel pisze: I ostatnie pytanie: jak wygląda ten scenariusz Blood&Glory bo po przeczytaniu RB nic mnie nie oświeciło.
tak w skrócie.. przeczytaj to czytając to co w RB:
każda z armii ma coś ala punkty wytrzymałości...
jak robisz rozpiskę to możesz sobie policzyć ile ich masz (generał = 2, każdy sztandar = 1).
grając scenariusz B&G musisz rozwalić przecinkowi tyle sztandarów i generałów aby jego wytrzymałość spadał poniżej jakiegoś tam wyznaczonego poziomu (punkt złamania).
dla gry na 2k+ są to 3 pkt, czyli jeśli przeciwnik ma już tylko 3 pkt wytrzymałości na stole to automatycznie przegrywa
TakKayolPixel pisze:Czary obniżające staty rzucone na LT z jeźdźcem działają oczywiście na obydwóch?
A kto to wie? Ja zawsze interpretuje na moją korzyść, dopiero jak się przeciwnik nie zgadza, idę do sędziegoKayolPixel pisze:Oraz gdy rzucamy na nich czary typu: słońce/pitka/6. z Life'a to się testuje na lepszych statach, czy osobno za każdego?
A na serio, to jeden test na najwyższej.
Nasi mogą bić nawet z 5. Nie nasi max z 4
Bez hordy nasi 4, nie nasi 3
Bez hordy nasi 4, nie nasi 3
Nie. W szarży bijemy z jednego mniej.
Dlaczego miałaby nas nie obcinać?
Dlaczego miałaby nas nie obcinać?