Nowe HE 8 ed. - zdjęcia str. 65
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Nowe HE 8 ed. - zdjęcia str. 65
Sphinxami w TK tez się na początku wszyscy podniecali, a teraz mało kto je wystawia.
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Zastanawiam się w takim razie, czy warto wydać prawie 500pkt na 2 takie Froshearty. Skoro to ma być tylko wsparcie dla innych jednostek, to coś czuję, że 1 wystarczy. Dodatkowo nie widzę za bardzo tego wsparcia za wyjątkiem Smoka, bo ASLa i -1 do Siły daje tylko modelom w B2B, a nie całej jednostce ![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
daje unitowi w B2B, czyli całej jednostce ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Myslę również, że jeden styknie, za reszte maidenki i 2 orły![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
czyli ja sobie tak myslę z tego co udało się wyczytać, ze fajną opcją w rarze będzie:
frost
2x orły
2x9 Maidenek -> chociaż z nimi nie wiadomo, może więcej za coś, może w jednym oddziale? Zalezy czy będą mieć quick to fire same z siebie...
A jak frost rzeczywiscie okaże się póżniej niezbyt fajny to bolce za niego albo wiecej maidenek
cokolwiek ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Myslę również, że jeden styknie, za reszte maidenki i 2 orły
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
czyli ja sobie tak myslę z tego co udało się wyczytać, ze fajną opcją w rarze będzie:
frost
2x orły
2x9 Maidenek -> chociaż z nimi nie wiadomo, może więcej za coś, może w jednym oddziale? Zalezy czy będą mieć quick to fire same z siebie...
A jak frost rzeczywiscie okaże się póżniej niezbyt fajny to bolce za niego albo wiecej maidenek
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
Serio? Musiałem w takim wypadku źle przeczytaćBercik pisze:Skąd masz to info? Bo ja czytałem wcześniej że całemu unitowi daje ASLAzurix pisze:Dodatkowo nie widzę za bardzo tego wsparcia za wyjątkiem Smoka, bo ASLa i -1 do Siły daje tylko modelom w B2B, a nie całej jednostce
Gdzie teraz można dorwać opis Frosta, bo uwierzyć nie mogę?
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Spinxy nie latają 20 caliBercik pisze:Sphinxami w TK tez się na początku wszyscy podniecali, a teraz mało kto je wystawia.
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
A jak będą 10+?Kosa pisze: 2x9 Maidenek
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Wisła Kraków.
"Our weapons cut through them like blade through air!"
"Double or nothing, aim for his cock"
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
To pewnie jakiś bohater specjalny patrząc na długość imienia/nazwy.
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
88.(8)%Azurix pisze:Ja wiem o tym, że na uzyskanie jakiegoś z bonusów ma 91.(6)% szansy...
Fajny ten frost, tylko, że...Kosa pisze:z cryptami raczej wymieknie, poisony, aczkolwiek będzie miał 5+/5++ savy...
Jednak kosztuje 240 pkt.
[240/13] = 18
[240/14] = 17
[240/15] = 16
Ponadto grając na 2400:
Lord: ~400
Hero: ~400
Core: 600
Special: 450 na syty oddział z BoWD
I zostaje około 550 pkt na dopakowanie herosów, ewentualnie jakieś zabaweczki (na wypchanie do pełna slotu Rare nie starczy). Plusem jest to, że śmietnik można w slocie "core" wyklikać i na orłach się oszczędzi punkciory.
\/\
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
Ja wiem, ale efekt który się otrzyma niekoniecznie musi być Atakiem. Myślałem, że ten Frostheart będzie mógł powalczyć z Monsterami i Monstrousami, a tutaj się okazuje, że raczej będzie je tylko blokował i robił za wsparcie. Jak dla mnie to średnio jeśli chodzi o coś za 240pkt ![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
hmm smutno mis ei zrobilo po przeczytaniu tego...bo w zasadzie masz racje...tylko do bloku albo ogarnięcia smiecia...Azurix pisze:Ja wiem, ale efekt który się otrzyma niekoniecznie musi być Atakiem. Myślałem, że ten Frostheart będzie mógł powalczyć z Monsterami i Monstrousami, a tutaj się okazuje, że raczej będzie je tylko blokował i robił za wsparcie. Jak dla mnie to średnio jeśli chodzi o coś za 240pkt
"Our weapons cut through them like blade through air!"
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
To jest niewiarygodne... Latający monster, niemożliwy do odgięcia, mający głęboko gdzieś impasy, z S i T 6, z wardem 5+, posiadający całkiem fajną tabelkę z bonusami, dający unitom w styku ASL i -1 do S i wam to nie wystarcza? Nie mogę tego czytać! Ludzie! Czego byście jeszcze chcieli?Azurix pisze:Ja wiem, ale efekt który się otrzyma niekoniecznie musi być Atakiem. Myślałem, że ten Frostheart będzie mógł powalczyć z Monsterami i Monstrousami, a tutaj się okazuje, że raczej będzie je tylko blokował i robił za wsparcie. Jak dla mnie to średnio jeśli chodzi o coś za 240pkt
![d'oh! #-o](./images/smilies/eusa_doh.gif)