Szybkie pytania
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Re: Szybkie pytania
... dawaj kreta na warsztat... masz jakiś artykuł co dokładnie w jakich proporcjach ile itd ?
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ
Ja zwykle "marynuję" figurki w denaturacie (prawdziwym, a nie podróbach), zwykle kilka, czasem kilkanaście dni, jak na figsie jest jakieś mocne świństwo. Zwykle działa (poległem parę razy, ale do dziś nie mam pojęcia, co to za farby były, na pewno nie modelarskie). Potem oczywiście szczoteczka do zębów, koniecznie twarde włosie. W przypadku metalowych figurek bardzo dobrze się sprawdza aceton (tylko nie jakiś tam rumiankowy
), również jest skuteczniejszy, jak się figurkę dłużej pomoczy, żeby farba nasiąkła. Oczywiście plastik po takiej kąpieli przybiera formę kałuży. DOT-a osobiście nie testowałem. Kret to hardcore i może być mocno szkodliwy dla zdrowia.

Nic tak nie przekona w dyspucie, jak dwie stopy krasnoludzkiej stali między łopatkami. Trudno zignorować tak celny argument.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...
Hmm no ciekawie ciekawie
popróbujemy

Patrzyłem po sklepach w necie, ale nie ma luzem, jest tu: http://www.gamesrus.com.pl/CMS/Podstawk ... s_Set.html
masz tu jedną podstawke 60mm, 5 podstawek 40mm, 20 podstawek 25mm i 5 motorowych. ;D
masz tu jedną podstawke 60mm, 5 podstawek 40mm, 20 podstawek 25mm i 5 motorowych. ;D
EAT SLEEP CONQUER REPEAT
http://mandragoreminiatures.free.fr/tut ... sfinal.pdf
Znalazłem coś takiego na szybkości
A co do tej podstawki to chyba będe musiał zrobić własną z dwóch krążków plasticardu i g-s`u.
Znalazłem coś takiego na szybkości
A co do tej podstawki to chyba będe musiał zrobić własną z dwóch krążków plasticardu i g-s`u.
Krótka piłka. Robię domki do mordheim ,a w przyszłości do neuroshimy tactics. Jaka grubość balsy najlepsza. Nie mogłem znaleźć w sklepie w okolicy ,ale mam możliwość kupna 1mm bądź1,5mm.
- Klnę się na Sigmara - nigdy nie weźmiecie mnie żywcem, upadli słudzy ciemności!
- Nigdy nie zamierzaliśmy. Zastrzelcie go.
Takaris Fellblade, kapitan Czarnej Arki "Udręka"
- Nigdy nie zamierzaliśmy. Zastrzelcie go.
Takaris Fellblade, kapitan Czarnej Arki "Udręka"
- Tiger Brown
- Kradziej
Im grubsza tym lepsza. Ewentualnie zrób sklejkę: dwa cienkie arkusze sklejone "na krzyż".
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
tu masz wypraski savage'ów na dzikach:

podejrzewam że skoro oni mają na stale to piechotni też.
możesz też spojrzeć na cytadele, Mortimer wrzucał filmik z wszystkimi wypraskami do nowych orkasów.
edit:
http://cytadela.pl/modules.php?name=New ... e&sid=1613
i masz odpowiedź...
podejrzewam że skoro oni mają na stale to piechotni też.
możesz też spojrzeć na cytadele, Mortimer wrzucał filmik z wszystkimi wypraskami do nowych orkasów.
edit:
http://cytadela.pl/modules.php?name=New ... e&sid=1613
i masz odpowiedź...
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
A na Gdańskiej koło mnie nie ma? Kupowałem jeszcze niedawno 2 sztuki na zapasYahoo82 pisze:Jako że ostatni coraz trudniej dostać w sklepie chematic jaki klej polecacie do plastików? Chodzi o to, żeby był ogólnodostępny i najlepiej działał jak chematic czyli lekko topił plastik.

- Tiger Brown
- Kradziej
Polecam klej HMBM: do rozpuszczalnika nitro wrzucasz kawałeczki przezroczystego polistyrenu (robią z niego m.in. osłony kabin modeli samolotów). Następnego dnia masz gotowy znakomity klej. Na 20 ml nitro wystarczy orientacyjnie 8 cm bieżących ramki po osłonce kabiny. Dasz więcej tworzywa - będziesz miał gęściejszy, lepiej wypełniający. Dasz mniej tworzywa - będziesz miał rzadszy, szybciej odparowujący, lepiej wnikający w szczeliny. Zacznie się kończyć - dolejesz nitro i dosypiesz tworzywa. I tak aż do końca świata nawet.
Stosuję od wielu, wielu lat.

"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
Tamiya Extra Thin Cement.Yahoo82 pisze:Jako że ostatni coraz trudniej dostać w sklepie chematic jaki klej polecacie do plastików? Chodzi o to, żeby był ogólnodostępny i najlepiej działał jak chematic czyli lekko topił plastik.
najlepszy klej, a jak się go rozpracuje jak nakładać to się nie zmieni na nic innego

http://mojehobby.pl/tamiya-87038-tamiya ... 90202.html
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Ja kleiłem swoje figsy klejem do plastiku Fallera z cienką igłą. Bardzo sobie chwaliłem ten patent, bo rewelacyjnie się go nakłada i dozuje dzięki tej właśnie igle. Kłopot zaczął się, jak się ta igła zatkała. Musiałem uciąć kawałek igły, przepchać otwór i jakiś czas znowu mogłem kleić, aż do następnego zatkania...
Klej Faller jest doskonałym wyborem, jeśli mamy b. dużo klejenia jednorazowego. Wtedy dzięki doskonałej formule nakładania pracuje się z nim super. Jak tylko po trosze pierdu pierdu to w końcu się zatka i mamy kłopot. A może ktoś ma na to dobry patent
Klej Faller jest doskonałym wyborem, jeśli mamy b. dużo klejenia jednorazowego. Wtedy dzięki doskonałej formule nakładania pracuje się z nim super. Jak tylko po trosze pierdu pierdu to w końcu się zatka i mamy kłopot. A może ktoś ma na to dobry patent