Pytania początkujących i niepewnych 2

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Re: Pytania początkujących i niepewnych 2

Post autor: Macias »

Rozmiary terenów są określane tylko przez zdrowy rozsądek.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

najlepiej wybrać się na turniej i samemu zobaczyć, warto jednak pamiętać że w 8 edycji, ze względu na inne działanie niż kiedyś, tereny powinny być nieco większe (np. lasy) - więc trzeba się dowiedzieć czy baza terenowa danego klubu była updejtowana :wink:
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Dreef
Falubaz

Post autor: Dreef »

Jak składacie drugiego kowboja? Pierwszy pokowiec to standard, ale ciekawi mnie budowa drugiego ;) i ew. Zadania jakie mu wyznaczacie. Z góry dzięki za pomoc ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Przeważnie cloak of hag graef i przerzut save
Kolejnym standardowym jest black dragon egg, charmed shield, dragonbane gem, biting blade

Choć ja na przykład wolę 1+ save z przerzutem i dwurak
Oraz jajko, enchanted shield, dragonbane gem, lanca
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Ja jeszcze gram Cloak of Hag Graef + Ring of Hotek. Kolo dla mnie po prostu bezcenny.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Hotek jest bezużyteczny, ale co kto lubi :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Jak się gra Teclisem, to pewnie jest bezużyteczny...
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Andrzej pisze:Hotek jest bezużyteczny, ale co kto lubi :)
Tak sam twierdzą "znawcy" o Van Horsman Speculum....a to są po prostu przedmioty które grają nawet jak tego widać. Wpływają na podświadomość graczy ... 3 x się zastanowisz zanim weźmiesz 4 kości i rzucisz czar!
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Zgadzam się z Andrzejem, po FAQu hotek ma zdecydowanie za mały zasięg...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

PiotrB pisze:
Andrzej pisze:Hotek jest bezużyteczny, ale co kto lubi :)
Tak sam twierdzą "znawcy" o Van Horsman Speculum....a to są po prostu przedmioty które grają nawet jak tego widać. Wpływają na podświadomość graczy ... 3 x się zastanowisz zanim weźmiesz 4 kości i rzucisz czar!
jak sobie podpuszcze takiego kolege pod amga to być moze. Ale to trzeba miec naprawde małomobilnego maga i to tylko jednego i takiego który musi rzucać z aż 4 kosci, żeby to zagrało, ergo dla mnie to za dużo "ale" żeby brac. Raz pograłem na hoteku kiedy grałem bez maga na pegazerii i wtedy splacił mi się tylko dopeiro jak łapałem magów przeciwnika combatem - czyli rzadko za rzadko ; )
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Jakieś herezje wygadujecie. Byłem z Hotekiem na 5-6 turniejach i dosłownie za każdym razem mi się spłacał. Nawet jeśli nie zabijał magów na miscastach to wróg widząc go w 12 calach rezygnował całkowicie z fazy magii. A brak umiejętności w ustawieniu go na stole nie powoduje wcale, ze jest niegrywalny. Raz jedyny przeciwnik tak grał, że niewiele z niego było użytku (Dębek Bretą na Silesianie) - choć i tak w końcu się spłacił. Zabił małego Maga z 2ch miscastów.

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Wyszedł nowy FAQ, Pokowiec z T4 :D
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Paraszczak pisze:Ja jeszcze gram Cloak of Hag Graef + Ring of Hotek. Kolo dla mnie po prostu bezcenny.
a teraz nie da się go w strzelaniu ranic 2+ :D
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

A i przeżywalność POKowca wzrosła jeszcze bardziej. Smutek, po prostu smutek.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Post autor: DarkAngel »

Soulferin pisze:Wyszedł nowy FAQ, Pokowiec z T4 :D
Można linka do tego FAQa ?
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

http://www.games-workshop.com/MEDIA_Cus ... K_v1.6.pdf
Zmiana na poziomie RB, wszystkie MC dostają T od mounta
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Post autor: DarkAngel »

Wielkie dzięki.
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Czyli nie dość, że dostajemy woundy od mounta, to teraz jeszcze tafa :D?

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Da :D
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

A wie ktoś kiedy ma nadejść smutny dzień wydania nowego booka do DE? Wtedy skończy się era pedantowca zapewne ;p

ps: można zrobić kombinacje u lorda: 5T, 5W i pedant :D z np. GW.

Zablokowany