Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
buniek
Chuck Norris

Re: Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii

Post autor: buniek »

Bez jaj 60 to lekka przesada :roll: Za duży kloc. 49 wystarczy ;)

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

zdecydowanie 50 styka :)

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

buniek pisze:Właściwie to nic dodać, nic ująć, zastanawiałbym się nad użytecznością klocka 21 gorów, osobiście uważam, że rydwany lepsze, ale z drugiej strony rydwanem szamana nie zabunkrujesz, bo tylko takie widzę dla tego oddziału zastosowanie.
Napisane: Śr 29 sie 2012, 10:18
Klops pisze:Czyli Zamiast cygorków Duże bestigorki i wolę jednak 21 gorów do trzymania magów
Napisane: Śr 29 sie 2012, 00:27
:|
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

buniek
Chuck Norris

:?:

Chodziło mi o to, że jeżeli brać takie duże klocki, to 49 wystarczy, nie sugerowałem przy tym, by zwiększać klocek bestigorów w tej konkretnej rozpie :roll:

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

w tej rozpisce mają walczyć głównie duże gory z BSB do pomocy mając Bestigorki z GBS z Deatha więc jeżeli chodzi o unlimited to plan jest taki że wyciągacz skrolla z Deatha a potem Brzytwa i do przodu

buniek
Chuck Norris

Bestigorki też mogą powalczyć, jak dla mnie to jedna z najlepszych piechociarskich oddziałów z GW, robią co chcą z hammerersami, krasnalowymi warriorami, mogą powalczyć nawet z gwardią w sensownych rozmiarach... Można tak wymieniać w nieskończoność ;)

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

tylko na open z dostępem do brzytwy mogą przypadkiem tego nie dożyć

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

GW to jest minus jaki bestigory nie mogą ominąć :/

Caledor19
Oszukista

Post autor: Caledor19 »

Ukladam wlasnie swoja pierwsza rozpiske Bestii w zyciu i prosilbym o rade:P Zauwazylem ze moj styl gry bardziej pasuje do bestii niz HE a takze koncepcja armii i styl gry nia bardziej odpowiada mi w postaci tej armii tak wiec prosze o rady:P

Rozpiska na Euro:

Beastlord 249pkt
HA 6, shield 3, general,
Troll hide 15
Ramhorn Helm 15
Sword of Strife 40
Dawnstone 25

Great Bray Shaman 284pkt
4lvl, beast, ahw
Talisman of Preservation 45

2 malych shamkow z lore of shadow(o poziomach 1 i 2) i Herdstonem i DS
bsb 206

cory
50 gorow FCg
3 tuskagor chariot
spec
34 Bestigor sztandar dyscypliny, myzyk, sztandarowy
35 Bestigor muzyk, sztandarowy
2x5 harpii
2x razorgor

Co o niej sadzicie? Jest w niej jakis sens?
Jeszcze nie wiem czego chce od beastlorda bo z jednej strony chce zeby byl trudny do zabicia i tu przydalby mi sie ward na 4plus a z drugiej strony chcialbym zeby byl morderca ale akurat wyklaruje sie podczas moich gier:)

Co do rozmieszczenia lordow zalozenie mam takie ze bsb i siedzi w 50 gorow i oczywiscie wspomga ich razem z zerowka z beasta, nie wiem natomiast gdzie posiac malych shamanow oraz generala i duzego shaman, chodz mysle ze Bestigory bylyby dla nich dobrym miejscem.

a co do bsb to zapisalem o w magicznej liczbie 206 ale nie jestem jeszcze pewny zlozenia lorda i dlatego tak:P

nie mieszac z blotem tylko podpowiadac!
Warhammer to nie jest sport

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

jest git :)

Caledor19
Oszukista

haha tylko tyle?:D zadnych porad, cokolwiek?:D

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Khuman goni andrzeja po prostu ; )
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Caledor19
Oszukista

to moze ktos inny?:P

buniek
Chuck Norris

Trollhide kosztuje 50 pkt i daje regenke, pewny jesteś, że to jest ten item? Chodziło ci zapewne o gnarled hide, lecz gdy weźmiesz gnarled hide na beastlordzie, twój BSB nie będzie miał sejva na 2+, więc będziesz musiał dobrze wheelować się podczas szarży, co więcej, będziesz musiał wykazać się pewną, hmmm... finezją w manewrowaniu śmieciem, byś to ty był stroną szarżującą.

A tak poza tym to:
jest git

Caledor19
Oszukista

hmm rzeczywniscie sie pomylilem chodzilo o gnarled hide ale nie wiem czy dawac to generalowi bo wtedy bsb nie bedzie mial save na 2plus ale wtedy general nie bedzie mial takiego save no i nie wiem co robic zeby obaj byli koksami zakutymi w Asv:P

buniek
Chuck Norris

Na tym polega jedno z nieszczęść tej armii - brak dublowania giftów :cry:

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

buniek pisze:Na tym polega jedno z nieszczęść tej armii - brak dublowania giftów :cry:
nie można mieć wszystkiego :P
-Qc- pisze:Khuman goni andrzeja po prostu ; )
nie mam takich ambicji, ilość postów nie wpływa na ich treść ;)

buniek
Chuck Norris

Osobiście proponuję beastlorda z wardem i GW, mi się bardzo dobrze sprawdzał (ale w grach towarzyskich), to co on robi z bretońskimi lancami woła o pomstę do nieba, właściwie to w ogóle to co bestigory robią z kawalerią jest dość brutalne :D

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Khuman pisze:
buniek pisze:Na tym polega jedno z nieszczęść tej armii - brak dublowania giftów :cry:
nie można mieć wszystkiego :P
-Qc- pisze:Khuman goni andrzeja po prostu ; )
nie mam takich ambicji, ilość postów nie wpływa na ich treść ;)
Khuman pisze:jest git :)
^^
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

A ja myślę, że masz troszke za mało tych bestigorów...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

ODPOWIEDZ