PYTANIA ODNOŚNIE ZASAD TOMB KINGS
Moderator: Shino
- rambo_muminek
- Wałkarz
Re: PYTANIA ODNOŚNIE ZASAD TOMB KINGS
Czy dark elficki pendant of kaleth (czy jak to się tam wabi) wywołuje miscasty u licz priestów? Tfu... Nie pendant tylko ring of Hotek...
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2009, o 12:20 przez rambo_muminek, łącznie zmieniany 2 razy.
- rambo_muminek
- Wałkarz
Przecież to w ab jak byk stoi. Tak mogą używać jeżeli jest w 12".
- rambo_muminek
- Wałkarz
Czy z destroyera król bije z inicjatywą czy zawsze ostatni? Wiem, że w ab jest napisane "counts as a grat weapon" ale jest to magiczny więc może bije ze swoją inicjatywą?
Też tak myślę - czyli według rullebooka
co do great waepon wiadomo - zawsze na końcu
z ogrowym przedmiotem niestety dla ogrowych graczy a stety dla nas lvl Liche nie traci - przypiska że jest to 2lvl mag odnosi sie jedynie do generowanych DD bo liche ZAWSze rzuca czar 2 kostkami Nie mają total power ani miscast'ów. Ja mam z kolei pytanie - demoniczny przedmiot (nazwa mi wyleciała) 45pts - One use only, dispell spell oraz na 4+ spell destroyed liche traci inkantacje?
z ogrowym przedmiotem niestety dla ogrowych graczy a stety dla nas lvl Liche nie traci - przypiska że jest to 2lvl mag odnosi sie jedynie do generowanych DD bo liche ZAWSze rzuca czar 2 kostkami Nie mają total power ani miscast'ów. Ja mam z kolei pytanie - demoniczny przedmiot (nazwa mi wyleciała) 45pts - One use only, dispell spell oraz na 4+ spell destroyed liche traci inkantacje?
Według mnie może stracić jedną z tych 4 które zna:)
- rambo_muminek
- Wałkarz
Ma z bazy płonące ataki i innych mieć nie może. Jakby co są to też magiczne ataki.
- rambo_muminek
- Wałkarz
Czy inkantacja coś tam of smiting może być rzucona na oddział raz czy raz ale udanie? Pytanie wynikło z tego, że nie wiem jak rozumieć słowo "affected" w AB.
Da sie zdispelować...według hierarchi rzucasz otwarcie skrzynki na końcu fazy magii na dwóch kościach...
jak sie otworzy to karzdy odział przeciwnika który widzi skrzynie traci 2D6+2 wondów - minus liderka jednostki na którą zucasz...
Np:
rzucasz to na jednostkę NG która ma 5 LD...wyrzuciłeś na jednej kości 5 a na drugiej 3...co łącznie daje nam 8.Dodajesz do wyniku 2...czyli już mamy 10,a nastepnie odejmujesz LD NG czyli 5.W rezultacie jednostka NG traci 5 wondów.
Na skrzynie nie działa AS.
jak sie otworzy to karzdy odział przeciwnika który widzi skrzynie traci 2D6+2 wondów - minus liderka jednostki na którą zucasz...
Np:
rzucasz to na jednostkę NG która ma 5 LD...wyrzuciłeś na jednej kości 5 a na drugiej 3...co łącznie daje nam 8.Dodajesz do wyniku 2...czyli już mamy 10,a nastepnie odejmujesz LD NG czyli 5.W rezultacie jednostka NG traci 5 wondów.
Na skrzynie nie działa AS.
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
a właśnie, że nie może strzela w oddział, ale jak jest mniej niż 5 zwykłych modeli, to rozlosowuje się trafienia (wyjątkiem jest armata i katapulta, która może strzelic do kolesia bez losowania.)
putoa alasti avantoon!