Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany
Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Wojownicy herosi - mogą coś w szarży usiekać - szczególnie na smokach. Wchodząc w czasie pierwszej, drugiej tury wojownikom na boki/plecy ustawiasz się do zwycięstwa.
Trzeba jednak pamiętać, że mają czasem magów nurgla, a ci tendencyjnie zabiją herosów, nawet najlepiej opancerzonych.

Magowie...hmm lore of metal i rycerze płyną...

Awatar użytkownika
Darkem
Wałkarz

Post autor: Darkem »

Dzięki. Tylko czym by tu teraz usiec screamery?

Jeszcze jedno szybkie pytanie :) Czy poniżej 2k opłaca się wystawiać 20xWL? Jeżeli tak, to w 2 klockach (po 10 z championami) czy w 1?

Chmuruś
Chuck Norris

Post autor: Chmuruś »

Ani tak, ani tak ;)
Optymalną ilością WL jest 12-14, ustawieni tak, żeby z przodu było 7 Lewków. Ja osobiście gram na jednym oddziale, ale to już według uznania.

Awatar użytkownika
Mortipher
"Nie po to jadę"

Post autor: Mortipher »

jesli krasnoludzkie bolce i dziala maja rune ognia to ich ataki są plomienne? i jesli tak to czy niweluje je smoczy pancerz?

lith
Oszukista

Post autor: lith »

Tak i tak. Zauważ, że smok/orzeł/gryf, dopóki jeździec żyje, też jest chroniony od ognia.

Yourself
Mudżahedin

Post autor: Yourself »

Czy He BSB może mieć i lance i tarcze?
matilizaki napisał:
Na brete

wybiegac biegaczem do przodu i wbijac sie od tyłu w kawalerie jak sie wyjdzie z tyłu

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Post autor: Kris »

Może
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie :?:

Yourself
Mudżahedin

Czy mogę dać księciu tarczę ze smoczej skóry i karwasze obrony?(sorry za nazwy ale mam polski kodeks)
matilizaki napisał:
Na brete

wybiegac biegaczem do przodu i wbijac sie od tyłu w kawalerie jak sie wyjdzie z tyłu

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Mozesz.

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Post autor: Kris »

Tylko po co? :?
nie możesz mieć dwóch wardów (4+ karwasze, 6+ tarcza) a dodatkowy armour save tego samego poziomu zapewnia enchanted shield (przedmiot z listy ogólnych) a jest 10 pkt. tańszy...
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie :?:

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Post autor: Master of reality »

ale może ES już użyl

Yourself
Mudżahedin

Czy mógłby mi ktoś dać link do army buildera? Z góry wielkie dzięki.
matilizaki napisał:
Na brete

Chmuruś
Chuck Norris

Post autor: Chmuruś »

http://groups.yahoo.com/

Załóż tam konto, dołącz do grupy anarchistica i w zakładce Files będziesz miał Army Buildera i najnowsze aktualizacje.

Indar
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Indar »

Helou.
Czy ktoś wie co z Handmaidenkami? Mam tych lasek całe 20 sztuk, fakt że w poprzedniej edycji drogie były jakby jadły ze złotych talerzy i za każdym razem dostawały nowe, ale je lubię.
Jest coś do nich, czy tylko zeszłoedycyjne opisy? Co by było gdybym, ku uciesze moich przeciwników, chciał je zabrać na jakiś turniej - bynajmniej nie w roli cheerliderek?
I.

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Indar pisze:Helou.
Czy ktoś wie co z Handmaidenkami? Mam tych lasek całe 20 sztuk, fakt że w poprzedniej edycji drogie były jakby jadły ze złotych talerzy i za każdym razem dostawały nowe, ale je lubię.
Jest coś do nich, czy tylko zeszłoedycyjne opisy? Co by było gdybym, ku uciesze moich przeciwników, chciał je zabrać na jakiś turniej - bynajmniej nie w roli cheerliderek?
I.
Niestety, w tej edycji nie ma do nich nawet nieoficjalnych zasad. Tak więc jedyne co można zrobić to pograć towarzysko na 6-edycyjnych zasadach (które i tak były chyba nieoficjalne i Handmaidens nie były dopuszczane na turniejach). Nawiasem mówiąc modele dobre, a zasady fajne i klimatyczne.
Ale zawsze można je wystawić jako LSG, bo tak jak oni mają łuki i włócznie, choć o ile dobrze widzę to łuków na modelach nie ma, więc mogą też robić jako spearmeni, tylko trzeba im tarcze dokleić (Handmaidens tarcz nie mają) ;)
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

Mają łuki w sajdakach, w Ve to była najlepsza piechota HE :(
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Nilgar pisze:Mają łuki w sajdakach, w Ve to była najlepsza piechota HE :(
W tamtych czasach nie grałem, ale w 6. edycji były nieoficjalne, a do tego drogie jak cholera, za 10 z FCG płaciło się 300 punktów, a każda kolejna kosztowała 20 punktów! Zresztą zobaczcie sami, znalazłem ich zasady:
http://oz.games-workshop.com/games/warh ... maiden.htm
P.S. Zauważcie, że brak osobnego profilu championki, więc nie dostaje ona ani +1BS ani +1A. No i nie wiadomo jak je przystosować do obecnej edycji, bo już są drogie jak diabli, a trzebaby je jeszcze podrożyć, jeśli miałyby dostać ASF... Choć w sumie przy tej cenie nawet gdyby dać im ASF za darmo to sa niewystawialne. No i jesli już to trzeba je dać do speciali tak jak resztę elitarnej piechoty. Może się pobawimy w przystosowanie ich do 7. edycji? :) Wiele do zmiany nie ma (na pewno koszt w dół, dodać ASF, slot special), bo zasady mają fajne, szczególnie fajny jest ten magiczny róg dający w jednej turze +1A lub +1 strzał - przy walce z 3 rzędów + ewentualnym ASF oraz BS5 jest to całkiem niezłe ;)
Ostatnio zmieniony 23 lut 2009, o 13:19 przez Temple Guard, łącznie zmieniany 2 razy.

Indar
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Indar »

Klocek z BS 5 wygląda imponująco, tylko diabelnie drogo.
Ale jakie fajne ;)

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

15\16 pkt i ASF i już.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Kosa pisze:15\16 pkt i ASF i już.
Slot special.
0-1 zostaje? Chyba nie, bo w 7. edycji nie ma piechoty 0-1.
Championka +1A?
Wyodrębnić koszt FCG? Zdjąc obowiązkowy FCG?
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Zablokowany