Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...

Skaven

Moderator: Hoax

Zablokowany
Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Re: Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...

Post autor: Hobbit »

Dokładnie. Nasz podręcznik trzyma się całkiem dobrze. Najbardziej się boję, że przy nowym booku zniszczą te wszystkie zasady specjalne armii które tworzą jej klimat. Tak naprawdę podręcznikowi przydałby się lekki lifting, ugrywalnienie Moulderu, nowi assasini (na wzór DE), poprawa sztormów, przystosowanie weapon teamów do 7ed i poprawienie sporej części magicznych itemów (tych które bierze się tylko dla klimatu) :)
Gdyby GW to zrobiło to przełknę osłabienie Jezzaili czy elektryków.

Jeszcze co do ludzi płaczących o nasze lightingi: Jasne mają naprawdę potężną silę, ale nasi magowie nają ZNACZNIE większą umieralność. Chcecie poczuć jak to jest? Nie trzeba grać skavami! Weźcie heralda tęczy i ukradnijcie nam lightinga! :)
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

Warto zauważyć, że pierwszy post w temacie o nowych skavenach jest często aktualizowany. Obecnie są tam ciekawe spekulacje nt nowych zestawów plastikowych, oraz zmian sprzedaży figurek metalowych. Plotka głosi, że nie będzie nowych plastikowych clanratów, za to będą slavesi.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

gervaz pisze:Plotka głosi, że nie będzie nowych plastikowych clanratów, za to będą slavesi.
A to byłoby akurat cienkie, bo slavsi mieliby ładniejsze modele od klanbraci #-o
Już lepiej by było zostwić obecne modele jako niewolników, a do tego wypuścić nowych clanratów.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

z punktu widzenia ekonomii zbierania armii największy sens miałoby wypuszczenie plastikowych jezailli.
A jak wypuszczą nowych slavów, to pewnie też przepakują clarantów do pudełek po 10 szt - tak jak stało się to ze szkieletami i i zombiami do VC

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

clanraci po 10 w pudełku to by była porażka dopiero :lol2:
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Gdzieś na warserku widziałem nawet przymiarki do cen w dolarach :wink: jednakże wszystko w kwestii nowych szurków nadal jest grubymi nićmi szyte...
Za dużo niepotwierdzonych plotek mąci ludziom w głowie... ale o czymś trzeba biadolić, a do końca lata już czasu zostało niewiele... choć i ta data nie jest pewna :)
A ja jako, że ratkami zacząłem grać niecałe pół roku temu to do nowej edycji szczerze pisząc mi się nie spieszy i chcę jak najdłużej nacieszyć się obecną edycją :)
Zobaczymy co wyjdzie z kanałów...
Ostatnio zmieniony 28 mar 2009, o 16:32 przez Kefas, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Wisnia
Chuck Norris

Post autor: Wisnia »

gervaz pisze:z punktu widzenia ekonomii zbierania armii największy sens miałoby wypuszczenie plastikowych jezailli.
A jak wypuszczą nowych slavów, to pewnie też przepakują clarantów do pudełek po 10 szt - tak jak stało się to ze szkieletami i i zombiami do VC
Taak, jazzy z plastiku by się przydały.
10 clanratów w pudełku byłoby jakimś nieporozumieniem!
btw: zombiaczy w VC jest 20 w pudełku ;-)

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

slewów powinni wydać... bo robienie ich z clanratów jakoś mi nie podchodzi, a tych metali z 5ed jakoś trudno nawet na jebaju ustrzelić... jak dla mnie slejwi powinni być mniejsi niż clanbracia, z łańcuchami, z kajdanami licho ubrani... itd...
Dzwon być musi, koło też, vermin też, nowe maszynki wynalazki jak najbardziej tak, rat ogry dopakować, dać fajne czary, dać skaveńskiego riska żeby był fun może nawet większy niż jest teraz żeby było czuć klimat tej armii!!!
GW nie zwal misji bo będziemy kastrować! :wink:

a jeśli ktoś chciałby bardziej pobujać w obłokach to proszę: http://underempire.net/ar/f57.htm

ajpinus
Chuck Norris

Post autor: ajpinus »

Ja uwazam, ze AB szczurow do 6 edycji byl naciekawszym bookiem i szczura nawet po wyjsciu 7ed bookow nadal maja fajna ksiazeczke, duze mozliwosci, cholernie mocne zabawki.

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

ajpinus pisze:Ja uwazam, ze AB szczurow do 6 edycji byl naciekawszym bookiem i szczura nawet po wyjsciu 7ed bookow nadal maja fajna ksiazeczke, duze mozliwosci, cholernie mocne zabawki.
polemizował bym... nie grałem na 5ed czytałem tylko booka i pomimo, że 6 ed nadal daje sporo możliwości to uważam, że w 5 było kilka fajnych motywów które mogłyby wrócić w siódmej... koło, verminek, a poza tym jakoś brakuje mi zabezpieczenia dla weapon teamów, głupi jeden strzał i pękają... mogłyby mieć lepszego sejwa tak na 1+ :^o :lol2: :lol2: :lol2:

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Kefas pisze:
ajpinus pisze:Ja uwazam, ze AB szczurow do 6 edycji byl naciekawszym bookiem i szczura nawet po wyjsciu 7ed bookow nadal maja fajna ksiazeczke, duze mozliwosci, cholernie mocne zabawki.
polemizował bym... nie grałem na 5ed czytałem tylko booka i pomimo, że 6 ed nadal daje sporo możliwości to uważam, że w 5 było kilka fajnych motywów które mogłyby wrócić w siódmej... koło, verminek, a poza tym jakoś brakuje mi zabezpieczenia dla weapon teamów, głupi jeden strzał i pękają... mogłyby mieć lepszego sejwa tak na 1+ :^o :lol2: :lol2: :lol2:
Albo mogliby mieć 20+ W od strzelania... (tzn siedzieć w oddziale) :P

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

Coś temat ucichł. Wiadomo już coś ,tak na 100%? Taka cisza 3 miesiące przed wydaniem armii tylko mi wydaje się niepokojąca?
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne :)

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

1) Skaven will get +2 combat resolution for outnumbering for strenghting the Horde aspect of the army.

2) Plague Priests will be able to become wizards without the bobunic book and will be able to ride a couldron of poxes pushed by clanrats the same way as screaming bells. It should apparently have powers like the Lizardman EoTG/other armies altar thingies granting buffs/debuffs. Might be more random and wacky though.
Apparently, a plastic screaming bell/cauldron box is coming out. Screaming bell should apparently look more like the 5th ed model with the seer standing in front of the bell on a wheeled cart-thingy in stead of the current tower setup.

Might be false as any other rumour though, and don't crusify me if they're wrong. It's just random talk I've heard/seen on differing websites, but I'd see it as more than just wishlisting, as both things sounds plausible

> The Doomwheel will be even stronger than the EoTG [I bet my mortgage on it!]
> The Verminlord will [iirc] allow all Skaven units to be ItP within 12", and has 6A at S6/S7, Ld10
> Warp Lightning coming down to S4 is FINALLY a good Strength.... S5 is just WAAAAYYYYYY OTP as it is now

Let me assure ALL Skaven players out there -

GW WILL NOT F*** UP YOUR ARMYLIST AS THEY DID WITH THE LIZARD BOOK.

You will not believe what the Skaven and its war machines/troops will be able to accomplish on the battlefield.... at ridiculous low point costs too!
Take that to the bank.....
nie odpowiadam za powyższą treśc i pozostawiam ją bez komentarza.
Obrazek

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Skavenów co prawda jako armii nie lubie, ale jestem ciekaw jakie nowe przegięcia wymyśli GW. Teraz nowe AB to ruletka. Po świetnie zrobionych DE wydano najgorszy kompozycyjnie w 7 edycji AB do WoCH (ciekawszy Army List to mają nawet krasnoludy). Można powiedzieć że WoCH to taki kadłubek bez rąk i nóg z narzuconym z góry schematem gry i wyboru jednostek. Natomiast potop stegadonów wraz z EoTG to już zupełny brak umiejętności i gustu. Jak narazie GW najlepiej wychodzą elfy - ciekawe dlaczego :). Z VC i DL to już przegięcie pały (chociaż VC kompozycyjnie ładnie wygląda - da się tam pograć wszystkim). GW za bardzo idzie w element fantasy w złym wydaniu, a coraz bardziej odstawia element "bitewny" - przez co wychodzą absurdy.

Coż mam nadzieję że armia skavenów cała na starcie nie będzie się wykopywała :). Najbardziej jednak boję się tych całych elektrycznych kólek na chomiki, dzwonków, karabinów spaczeniowych, działek laserowych... To aż prosi się o przegięcie ;)

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Coś podejrzanie cihco w kwestii nowych skavenów. Warseer zapowiada nowy AB na sierpnień (jak dotąd się nie mylił) - ale nie ma jeszcze żadnych wiarygodnych plotek, ani - co gorsza - zdjęc nowych figurek. Np. nowe figurki do imperium (ktore mają wyjsc w przyszlym miesiącu!) krązyly juz po sieci parę miesiecy temu. Wszystko to razem budzi moje watpliwości odnośnie terminowości nowego AB... Byc moze zamiast tego w sierpniu ukaze sie jakas inna armia? na warseerze jest wątek o super - tajnej nowej armi, która ma się ukazac w wakacje. Przypomina on opowiesci o potworze z loch ness ("kolega kolega opowiadal mi", "widzialem, jest super, ale nie mogę nic powiedziec:...) - ale kto wie??? GW to nie white-wolf, nie publikuje harmonogramu wydawnictw... :(

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Nowa armia?! O nie, podziękuje i postoję, bo ostatnia niespodzianka GW skończyła się Ogrami na fali popularności shreka. No i dostaniemy armie Fishmenów....

Ploty się niedługo pojawią. W najbliższych tygodniach będzie zapewne wielkie skaveńśkie objawienie.

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

"coś podejrzanie cicho przed premierą skavenów?" :> ...bo to cisza przed burzą jest... z piorunami :> na razie skaveny siedzą w kanałach ze swoim nowym sneaky bookiem i nawet GW boi się podnosić właz do tych kanałów żeby go wydobyć... jak nadejdzie odpowiednia pora same go na ukażą hehhehe :> a czas wszystko pokaże... osobiście sam jestem ciekaw nowej edycji ale też z chęcią poczekałbym jeszcze trochę na nowego booka bo nie
grałem skavenami na tej edycji za wiele, a bardzo chciałbym jeszcze się nimi nacieszyć... drugi powód przez który nie za bardzo spieszy mi się do nowego ab to właśnie obawa przed tym jak on będzie wyglądał w obliczu 7 edycyjnych ab które już się pojawiły i co najważniejsze czy będzie emanował klimatem skavenów czy będzie zwykłym produktem bez polotu...
Kal_Torak pisze:Coż mam nadzieję że armia skavenów cała na starcie nie będzie się wykopywała :). Najbardziej jednak boję się tych całych elektrycznych kólek na chomiki, dzwonków, karabinów spaczeniowych, działek laserowych... To aż prosi się o przegięcie :)
:D chomiki na elektrycznych kółkach, karabiny spaczeniowe i działa laserowe, a to wszystko na wykopywaczkach! bójcie się truchła masońskie! nowe skaveny nadciągają i skopią wam tyłki :> a tak na poważnie... armia skavenów może i potrafi zrobić kuku ale uważam ,że tak jak w poprzedniej edycji tak i teraz jest bardzo "wybuchowa", nieobliczalna, nieprzewidywalna, bardzo losowa, a nawet rzekłbym stochastyczna...dlatego pełne obaw spojrzenie na nową edycję, że będzie przegięta jest imo przesadzone... ale tylko jeśli twórcy nowego booka nie zatracą idei która dawała/daje tej armii niesamowity klimat i zmuszała/zmusza do myślenia, kombinowania i tak naprawdę właściwie nie pozwalała/pozwala niczego zaplanować, obmyślić żadnego dalekosiężnego planu na zwycięstwo poza: zabić co się rusza! nażreć się ścierwa, zdobyć kontrolę nad spaczeniem, a przez to nad całym światem. :twisted: Jeśli to wszystko nie zostanie zniszczone przez "nowe" spojrzenie autora który pisze booka to myślę, że wszyscy będą mogli odetchnąć z ulgą, zadowoleni, że pojawił się fajny zbalansowany i zarazem klimatyczny ab skaveński, że pojawiła się armia która będzie potrafiła zepsuć życie i vc i demonom, że będzie nią można pograć z innymi armiami i przy okazji dobrze się przy tym uśmiać :>

a czas wszystko pokaże...

Awatar użytkownika
Siwek
Falubaz

Post autor: Siwek »

Niech to nie będą następne VC, niech się nie okaże jak w przypadku DE że nagle każdy gra tą armią, niech będą morderczy dla wszystkich dookoła wliczając w to siebie nawzajem a na pewno będzie dobrze :D
Naturalnym wrogiem skavenów są ludzie... i orki... i elfy... a także chaos... i oczywiście najgorszy wróg czyli inni skaveni.

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

Takie tylko gadanie. Ja bym chciał móc zagrać z każdą armią i nie być na wstępie w plecy, a żeby tak było to ten book musi dostać parę fajnych mocnych rzeczy. I jeśli wyjdą z tego drugie de to nie mam nic przeciwko temu, a to że niektórzy grają tym co jest w danej chwili najmocniejsze to na to się nic nie poradzi.

pzdr
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne :)

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Jak wspominałem szczurzy book nie jest zły. Wymaga tylko dostosowania do nowej edycji, kilku poprawek w moulderze i zmian w itemach bo grywalna jest tak 1/4. A poza tym nie ma co narzekać na nasz AB.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Zablokowany