Problemy początkującego

Daemons of Chaos

Moderator: KrzysiekW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Re: Problemy początkującego

Post autor: Kefas »

pytam tutaj bo co będę zakładał temat dla jednego pytania... czy model Epidemiusa jest zlany z siedzeniem czy też jest oddzielnie? tak samo czy platforma i krzesło na którym siedzi czy są zlane z kupą nurglingów?

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

epidemius jest z tronem, nurglingi oddzielnie (tak wnioskuję z tych fotek: http://nurgle.stelio.net/all_nurglings.html#release1 musisz zjechać w dół strony nieco ;)

BTW jakbyś miał coś od niego na zbyciu daj znać ;)
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
M.40
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: M.40 »

Kefas pisze:pytam tutaj bo co będę zakładał temat dla jednego pytania... czy model Epidemiusa jest zlany z siedzeniem czy też jest oddzielnie? tak samo czy platforma i krzesło na którym siedzi czy są zlane z kupą nurglingów?
Nurglingi są zlane i składają się z dwóch części, do tego na górę idzie jego krzesło, które wpasowuje się w nurglingi a on sam jest oddzielnie. Jest tak odlany, że wpasowuje się do krzesła. Ma taki dziwny tyłek, pusty w środku. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Nijlor pisze:epidemius jest z tronem, nurglingi oddzielnie (tak wnioskuję z tych fotek: http://nurgle.stelio.net/all_nurglings.html#release1 musisz zjechać w dół strony nieco ;)

BTW jakbyś miał coś od niego na zbyciu daj znać ;)

właściwie to miałby samego epidemiusa i nurglingi... tron zostawiam dla siebie, zainteresowany?

i podrzuciłeś mi pomysł na sztandar do monków z tego linka... DREADNOUGHTS a dokładnie sztandar który jest na tej stronce mi się spodobał, a po niewielkich poprawkach pasowałby jak ulał do moich monków tylko nigdzie tego nie mogę znaleść :(

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

NO byłbym pewnie chętny :D A co do dreda no to chyba tylko FW :( 25 funciaków o niestety za dużo za banner....
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Post autor: Samael »

Takie szybkie pytanko - wybieram sie z demonami na bazyla i chciałbym uzyskać info na temat tej armii. Ogólnie - co powinienem wiedzieć grając nią i składając rozpę ??
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Czy jest sens jechac na mastera armia, ktorej sie nie zna?

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Jak ktoś gra dla przyjemności, a nie wyników, to czemu nie? ;)
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Afro pisze:Jak ktoś gra dla przyjemności, a nie wyników, to czemu nie? ;)
Jaka jest przyjemność z grania armią, której się nie zna? Poza tym to jest samolubne, bo przeciwnik musi cię non stop poprawiać.

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Może nie jestem początkującym jako takim, ale nie grałem jeszcze demonami przeciowko Skavenom w tej edycji - macie jakieś uwagi na ten temat? (ograniczenia EURO)
Czy mam się czegoś bać jakoś szczególnie? (poza 13tką i abomką)

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Nic strasznego, mówię Ci, nie ma się czego bać ;-)
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

skaveny są problematyczne ale da się z nimi grać bardziej niż z np.: HE..

jak wygrasz ze skawenami wiesz że to zwycięstwo było wypracowane, uczciwie z dużą dozą strategii :wink:

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Ale jak wiemy nieco własnego szczęścia lub pecha przeciwnika nie zawadzi ;)

Osobiście boję się liczebności skavenów vs miękkość demonów - no ale tego raczej nie przeskoczę...

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

ja demonami garałem raz, a na codzień grałem (zaczynam grać oboma armiami) wampirami.

więc tak:
-Musisz mieć flamery do zabicia abomki :D (ona ma 5T i tyle)
-przeciwnik moze miec klocek plage monków a na to dobre bedą chyba demonetki bo skosisz mu tam 30 chłopa i odda ci 30 ataków na 5 z rprzezutem i na 3 albo 4 z przerzutem wygrasz cr i do domciu :D
-dzwonek... odpowiedz brzmi Great demon (ale musisz mu potem doprzeć klocek do walki) najpierw zabijasz GD seera coby skur**** czarów nie rzucał i walisz stompem po oddziale.
dopychasz klocek (najlepiej od boku) i jeździsz kolesia.
-na latarki masz harpie
-slavy i tu jest problem... moim zdaniem szybka jednostka typu fiendy super sie nadadzą do trzymania slavów :D (paradoks) potem wjazd klockiem i kosimy

ogólem musisz miec 2 klocki GD flameri harpie i szybką jednostkę typu fiendy reszcta wg uznania

acha i pomyśl nad kombem sztandar -2LD i death (czar -3LD) TO SIE KUMULUJE!!!

a potem tylko łamiesz kolejne klocki CRem bo na -5LD slawy mają steadfasta na 3 albo 2 :D to rzycze powodzenia minusem tego jest to ze musisz pchac BSB jak najszybciej i jak najbliżej
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Jako że muszę wymyślać rozkminy z ojcem na temat demonów znam tą armię dość dobrze :)

Średnio widzę walkę demonetki vs monki. Monków za taką samą cenę jest dwa razy więcej, mają więcej ataków, a jak jeszcze mają sztandar to strasznie rzezają demonetki. Na taką hordę można się pchać tylko od boku, od przody jedynie GD może próbować.

Tak w ogóle, to na szczury mógłby się sprawdzić keeper. O ile nie dostanie z latary jest praktcznie nieśmiertelny :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

no ja cie bardzo przepraszam ale jak weżmiesz oddział demonić z herlakiem to masz ASF i przerzót trafień nie? a one mają 3T więc ranisz na 4+ 40 ataków i 3 heralda :d

Keeper jes dobry a na latarke trzeba wykożystać kmin dimitra ze ustawiasz furie przed latarka która ma wyskokość 1 :D a on ma wskazać cel na mapie do którego wali a nie widzi nic za harpiami i dziękuje :D
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

szkoda tylko, że skirmish nie blokuje LoS i dziękuje :D

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

witam
macie może jakieś tutki/porady dotyczące malowania flamerów?

Awatar użytkownika
f4n
Wałkarz

Post autor: f4n »

JarekK pisze: acha i pomyśl nad kombem sztandar -2LD i death (czar -3LD) TO SIE KUMULUJE!!!

a potem tylko łamiesz kolejne klocki CRem bo na -5LD slawy mają steadfasta na 3 albo 2 :D to rzycze powodzenia minusem tego jest to ze musisz pchac BSB jak najszybciej i jak najbliżej
Fajnie też, że te najważniejsze klocki u szczurów są unbreakable. Slavy to zdecydowanie najmniejszy problem. Z doświadczenia, na szczury maks defens. Flamery + magia i cofanie do krawędzi w ostatniej turze kombat z którego nic nie wynika. Kwestia jaką się ma rozpiskę. Fiendy do wyciągania elektryków, harpie latarki itp, ogarnianie śmieci, 1 target abomki.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

JarekK pisze:no ja cie bardzo przepraszam ale jak weżmiesz oddział demonić z herlakiem to masz ASF i przerzót trafień nie? a one mają 3T więc ranisz na 4+ 40 ataków i 3 heralda :d
Monki mają 4T, więc ranisz na 5+. Więc powinieneś zabić około 14, on oddając zabije Ci 18 :)

przerzut :wink:
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

ODPOWIEDZ