Starcraft 2
Moderator: Zaklinacz Kostek
Re: Starcraft 2
Jak można awansować z ligi do ligi? co trzeba zrobić?
O dzizas. Gram sobie znowu w sc2, w pierwszym sezonie byłem mocny diament, w 2gim zagrałem tylko placement do diamentowej, w trzeciej po placemencie diament, a potem degradacja do platinum. I jakoś się kula.
Poziom się cholernie podniósł. Ludzie grają szybciej (więcej apm) robią taktyki z głową, timing pusze, expy i jest mniej sera.
Agree / disagree?
pozdrawiam
Furion
Poziom się cholernie podniósł. Ludzie grają szybciej (więcej apm) robią taktyki z głową, timing pusze, expy i jest mniej sera.
Agree / disagree?
pozdrawiam
Furion
- swieta_barbara
- habydysz
Jest zdecydowanie trudniej. Ja jak wrocilem po 3 miesiacach niegrania olalem zupelnie 1v1 po zaliczeniu 11 Loss streak. Teraz sobie kulturalnie robie challenge albo 3v3, bo ciezko jest nadgonic.
Ja 1v1 gram malo, nie kreci mnie to za bardzo, przez to, ze gram druzynow duzo i potem mi nawyki z druzynowki nachodza.
Gram duzo teamowo 2v2 i 3v3.
Przy 4v4 troche jest za duzo tego wszystkiego, ale przy ogarnietych graczach da rade tez fajnie sie pobawic.
Z bratem Vocala i bracmi Pasiaka jestesmy w masterze i to jak ludzie tam teamowo 4v4 graja to jest kosmos.
Gram duzo teamowo 2v2 i 3v3.
Przy 4v4 troche jest za duzo tego wszystkiego, ale przy ogarnietych graczach da rade tez fajnie sie pobawic.
Z bratem Vocala i bracmi Pasiaka jestesmy w masterze i to jak ludzie tam teamowo 4v4 graja to jest kosmos.
-
- Chuck Norris
mi tam po nowym patchu gra sie fajnie
mimo, ze zagralem malo gier w tym sezonie to caly czas skill rosnie
top 1 master user
mimo, ze zagralem malo gier w tym sezonie to caly czas skill rosnie
top 1 master user

Nowy patch jest super, immortale moja ulubiona jednostka obok darkow z rangem 6 daja rade.
Skoro poziom na serwerze tak się podniósł, to jest sens zaczynać teraz grać po dłuugiej przerwie ze SC2? Nie chcę być miażdżony i gwałcony w każdym meczu
.

kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
Wrzuci Cie do bronzu, a tam orlow nie ma.
Takze nie stresuj sie i cwicz.
Takze nie stresuj sie i cwicz.
BTW, też uważacie że te 50 pierwszych meczy z zaczopowanymi wejściami do baz psują nowych graczy? Zamiast robić wall-iny, robić rushe i inne rzeczy zabezpieczające przed wczesnym wjazdem tacy gracze zazwyczaj na spokojnie sobie techują. Bez sensu. Ale można było fajnie Reaperami cisnąć
.

kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
Majestic - no i czesto sie walluja, bo boja sie rusha, a koles w tym czasie zaekspi, przydronuje (jako oznaczenia zrobi duzo robotnikow obojetnie jaka rasa gra) i potem jak juz wyjdzie z bazy to ma przegrane.
Ja lubie grac maks w 1v1 do mid gama, bo takie total makro srednio ogarniam.
Bardzo lubie cheesy - fast darki, voidy, fenixy, czy np. 2immo up + 1 armor , 2 sentry + jakies wojsko push na terrana - czesto skladam go bez problemu, bo on idzie w fast expa.
Ja lubie grac maks w 1v1 do mid gama, bo takie total makro srednio ogarniam.
Bardzo lubie cheesy - fast darki, voidy, fenixy, czy np. 2immo up + 1 armor , 2 sentry + jakies wojsko push na terrana - czesto skladam go bez problemu, bo on idzie w fast expa.
Oj tam, wall-ina da się zrobić z budynków które i tak trzeba by wybudować. Ew. Walnąć walla już na naturalu
.
BTW, Terranie ciągle grają M&M na większość match upów?
PS: Czy mogę zalogować się na battle net z pirackiego SC2? Płyta została w innym mieszkaniu a z chęcią bym zagrał.

BTW, Terranie ciągle grają M&M na większość match upów?
PS: Czy mogę zalogować się na battle net z pirackiego SC2? Płyta została w innym mieszkaniu a z chęcią bym zagrał.
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Terranie nadal często grają M&M chociaż obecnie np. vs protoss popularny zrobil sie 1/1/1, który jest chamskim i ciężkim do skontorwania pushem (chociaż ja generalnie słabo sobie radze z terranami
). Co do 2 pytania to płyta w ogóle nie jest potrzebna do uruchomienia SC2, a klienta zawsze można zassac z sieci.

@swieta_barbara - coś nie poszło z linkiem ale zrozumiałem aluzję
. Klient gry ściągnięty wczoraj, dzisiaj po pracy trochę pogram.
EDIT: Oh crap ale mi się poziom obniżył. Ledwie srebro wbiłem
. Jakby ktoś chciał zagrać parę meczy to dajcie PM
.

EDIT: Oh crap ale mi się poziom obniżył. Ledwie srebro wbiłem

Grajac Tossem 1v1 przeciwko terranowi ciagle widze albo steam pack push, albo co gorsza stream +medivac.Bestialski_Brokuł pisze:Terranie nadal często grają M&M chociaż obecnie np. vs protoss popularny zrobil sie 1/1/1, który jest chamskim i ciężkim do skontorwania pushem (chociaż ja generalnie słabo sobie radze z terranami). Co do 2 pytania to płyta w ogóle nie jest potrzebna do uruchomienia SC2, a klienta zawsze można zassac z sieci.
Jesli Toss niz z cybernetica to ma mega ciezko, nawet jak ma przewage liczebna.
MMM i 1/1/1 sa bardzo ciezkimi taktykami do wybronienia...
Apropo hearta tossa jednostki ssa po same kule.
Miło słyszeć bo sam mam ochotę wrócić ale jakoś tak... boję się wpierniczu. A pamiętam, że po release poziom był całkiem wysoki (wtedy chyba nawet nie było ligi diamentowej).
edit:
A grałeś w tą dotkę sc2? Podobno bardzo zachwalana.
edit:
A grałeś w tą dotkę sc2? Podobno bardzo zachwalana.
Woot?