hehe rozumiem Ciebie - ja w środę jadę z Coventry do Gorzowa - only 1497km - bedzie test na T hehethurion pisze: dokladna relacje walne jutro bo dzis po 12 h prowadzenia jestem mocno zniszczony...
Czekam na relacje z niecierpliwością
Moderator: swieta_barbara
hehe rozumiem Ciebie - ja w środę jadę z Coventry do Gorzowa - only 1497km - bedzie test na T hehethurion pisze: dokladna relacje walne jutro bo dzis po 12 h prowadzenia jestem mocno zniszczony...
Dla tych, którzy lubią wyciągać pochopne wnioski - rok temu Stasiu był dokładnie na dole tej listy. O wyniku indywidualnym na Euro decydują matchupy, aktualna siła armii (aktualny rulebook? comp?), rola w zespole. A także, tak jak na turnieju indywidualnym - szczęście i to, jakich się przeciwników trafi skillowo.Kołata pisze:Dla lubiących cyferki:
Crus 102
Kielon 78
Thurion 77
Dębek 74
Święta_Barbara 73
Barb 72
Młody 72
Shino 46
Oczywiście w teamie każdy miał wyznaczone pewne zadania, więc nie ma co wyciągać pochopnych wniosków, ale myślę że Stasiowi należy się wielki szacun
jedyny Wloch ktory jest wkurwiajacy to Max, z ktorym gral Barb, Zbyszek jest zbyt kulturalny zeby zadzialac, ja np bym mu nabluzgal i inne takie...Ziemko pisze:Barb to nie wypisuj jak Ci zle , jak sie zle zachowuje Wloch , a potem ich bronisz... Totalna niekonsekwencja. Nie dziw sie , ze wszyscy reagujemy tak , skoro sam wszystkich podburzyles...
problem to sedziowie nie WlosiZiemko pisze:Ok spoko to mam prosbe nastepnym razem niech Barb ani inny reprezentant Polski nie wypisuje takich rzeczy jak Barb pisal nawet w przyplywie emocji , bo podburza pol Polski , wszyscy mysla , ze Wlosi Was powalowali i w ogole , a teraz okazuje sie co innego. Tak jak myslalem, malo jest ludzi, ktorzy maja odwage powiedziec publicznie gdzie jest problem i jak go rozwiazac. Z reszta co mi do tego - nie moj cyrk nie moje malpy - jak zwykle sam za bardzo emocjonalnie do tego wszystkiego podszedlem. Zlewka od teraz
1 – Dobrze, że mądrzejesz.thurion pisze: ja np teraz z punktu widzenia czasu strasznie zaluje swojej zbyt zywiolowej reakcji na decyzje sedziow po ktorej otrzymalismy grozbe wyrzucenia z turnieju, na TWF za to napewno przeprosze
pzdr
Got you facts wrong mate.thurion pisze: kilka przykladow:
1 - sedzia odmawia podejscia do stolu podczas gry barba z maxem czy mojej z fonta, poniewaz 'wygladamy na usmiechnietych i nie majacych problemu'
2 - sedzia podczas mojej bitwy z Fonta pozwala mu robic myki zwijanie i dodawanie rankow i zrobienie jakichs 16 cali ruchu chariotami czy lekka kawa, gdy podczas ostatniej bitwy Shina z Niemcem zabrania mu zrobienia dokladnie tego samego myku tyle ze TG
.
Ja mam jeden punkt wiecej.Kołata pisze:Mogłem się gdzieś machnąć, liczyłem na szybko Ale ogólny obraz jest zgodny z rzeczywistością
(Może też się gdzieś machneli we wpisywaniu wyników).
1- Trochę inne klimaty nad stołem się unosiły...thurion pisze: @Jacek,
1 - rozumiem ze poinformowanie mnie o mozliwosci zgloszenia protestu bylo niemozliwe do zrealizowania
ja poczulem sie przez was ewidetnie zwalowany, informacja o tym jak rozpatrzyliscie ta sytuacje w ogole do mnie do chwili obecnej nie dotarla
p.s.
2 - przeprosiny juz poszly wiec za pozno na ich cofanie, naprawde uwazam ze postapilem zbyt chamsko i jeszcze raz osobiscie przepraszam, niemniej uwazam ze w samej kwestii mialem 100% racje
problemem bylo to, ze sie kilka razy upewnialem czy na pewno tak to bedzie sedziowane oraz czy mozna by to wyklaryfikowac w rulepacku bo "icon trick" byl bardzo labo opisany.A tak, to tylko Shino w ostatniej partii nie mógł przez to wężyka zrobić. Pierwszy raz w życiu było mi żal ikoniarza, bo się mnie dopytał przed turniejem.
w chwili obecnej jestem calkiem pewny i nie boje sie tego powiedziec ze turniej przegralismy przez sedziowanie, bitwa zbyszka to conajmniej 12-8 dla niego, moja bitwa powinna sie skonczyc wynikiem 20-0 dla mnie, co juz starczyloby nam na 1sze miejsce... biorac pod uwage jeszcze bitwe Debka, ktory wysadzil sobie z miscasta cala poza jednym modelem lance grali ktora byla dodatkowo w bardzo waznym combacie ktory byl nie do przegranie, uwazam ze w tym roku bylismy duzo blizej zwyciestwa niz w dwoch poprzednich turniejach, szkoda ze tak sie skonczylo bowiem u mnie pozostal duzy niesmak co do decyzji sedziowskichJedy Knight pisze: Naszą decyzją w partii Zbyszka z Włochem też nie jestem zachwycony, choć akceptuję jej logistykę. Nie mieliśmy kogo posadzić przy stole i tyle.
Cholera, zasnąłby człek, a tu nic…
No, moja recepta to: pozostać spokojnym, wezwać sędziego.Jedy Knight pisze:
6 – Śmieliśmy się ze Zbyszkiem z Duńczyków którzy zawsze przegrywają z Polakami i zupełnie nie rozumieją dlaczego.
Polacy zawsze przegrywają z Włochami, mimo, że już raz tłumaczyłem im jak trzeba z nimi grać i dlaczego ich faule są groźne. Zrozumieli z tego tyle, że sędziowie (a w szczególności ja) faworyzują sympatycznych Włochów.
Szkoda gadać.
Wyjść z twarzą, czyli dokładnie to, co zrobiłeś.Barbarossa pisze:Co miałem zrobić: Pomodlić się? W ryj mu dać? Słucham.