DMP 2009, 2010 i dalej - co i jak?
Re: DMP 2009, 2010 i dalej - co i jak?
czyli sam sie zgadzasz z tym, ze 6 bitew jest jak najbardziej mozliwe do upchniecia
jak by ktos narzekal, ze nie chce przyjezdzac wpiatek to moze tez w sobote a zapisac sie telefoniczie wieczorem wczesniej lub jakos tak (w sensie potwierdzic swoja obecnosc )
to czy bedzie to 4 + 2 czy 3+3 juz na prawde dla mnie jest znacznie mniej istotne jak zorbienie wiekszej ilosci bitew (wiem, ze wiecej jak 6 nie przejdzie. Ja np. bym z checia gral i 8 )
Nie rozumiem tylko po co dotad bylo to cale demonizowanie calego pomyslu juz o 5 osobach mowilem. Jak dla mnie jest to z kolei alternatywa do ograniczen w armiach. Teraz niestety jest spora przepasc miedzy armiami. Jak wyjda bestie + skaveny mozliwe, ze top 5 armijne bedzie jezcze bardziej odstawac od reszty. Skoro wiec chcecie zostawac przy liczbie 5 graczy (na to na razie wyglada) najlepiej by zrobic, ze max 2-3 armie mogga byc z puli top tierowych armii (te niestety trzebaby ustalic dopiero na przelomie maja i czerwca bo caly czas jest to ruchome)
@rzymek dokladnie. Jak sie chce to nie powinno byc problemu. W koncu tyle osob przyjezdza na dmp sobie pograc w ludki a nie narabac sie i gracx w poxa (choc na to i na to mozna znalezc czas )
jak by ktos narzekal, ze nie chce przyjezdzac wpiatek to moze tez w sobote a zapisac sie telefoniczie wieczorem wczesniej lub jakos tak (w sensie potwierdzic swoja obecnosc )
to czy bedzie to 4 + 2 czy 3+3 juz na prawde dla mnie jest znacznie mniej istotne jak zorbienie wiekszej ilosci bitew (wiem, ze wiecej jak 6 nie przejdzie. Ja np. bym z checia gral i 8 )
Nie rozumiem tylko po co dotad bylo to cale demonizowanie calego pomyslu juz o 5 osobach mowilem. Jak dla mnie jest to z kolei alternatywa do ograniczen w armiach. Teraz niestety jest spora przepasc miedzy armiami. Jak wyjda bestie + skaveny mozliwe, ze top 5 armijne bedzie jezcze bardziej odstawac od reszty. Skoro wiec chcecie zostawac przy liczbie 5 graczy (na to na razie wyglada) najlepiej by zrobic, ze max 2-3 armie mogga byc z puli top tierowych armii (te niestety trzebaby ustalic dopiero na przelomie maja i czerwca bo caly czas jest to ruchome)
@rzymek dokladnie. Jak sie chce to nie powinno byc problemu. W koncu tyle osob przyjezdza na dmp sobie pograc w ludki a nie narabac sie i gracx w poxa (choc na to i na to mozna znalezc czas )
zastanawiam sie jaka jest różnica pomiedzy głosowaniem poprzedniem czy bedziemy na DMP grac BP czy innym systemem, a tym co jest teraz
wtedy głosowali gracze i było ok jak dla mnie b. jasne i przejrzyste głosowanie
teraz glosuja gracze i nie jest ok bo LL powinna (z niewiadomych dla mnie przyczyn, bo nie głosuje w sprawie zasad zadnego turnieju)
A może zróbmy 2 turnieje
Drużynowe Mstrzostwa Polski dla wszystkich
i
Ciśnieniowo-drużynowe Mistrzostwa Polski dla wybranych
Bo jak dla mnie aż skrzypi od zaciskanych zwieraczy w niektórych d...
wtedy głosowali gracze i było ok jak dla mnie b. jasne i przejrzyste głosowanie
teraz glosuja gracze i nie jest ok bo LL powinna (z niewiadomych dla mnie przyczyn, bo nie głosuje w sprawie zasad zadnego turnieju)
A może zróbmy 2 turnieje
Drużynowe Mstrzostwa Polski dla wszystkich
i
Ostatnio zmieniony 4 wrz 2009, o 09:13 przez zaf, łącznie zmieniany 1 raz.
Wprowadzenie pomysłu z max 2-3 armiami topowymi jest z dupy.... Zrobimy Limit na Demony, Vampiry i Lizaki a zacznie się dym czemu nie na Darki albo TK .
Po wynikach tego turnieju widać, że te armie tak strasznie nie masakrowały.
Zresztą już widzę minę składu gdzie Team ma 5-6 osób i mają problem z wystawieniem się bo nie mają armii.
Takie pomysły to już naprawdę za duża ingerencja w grę.
Jest BP po co obcinanie armii.
Naprawdę nie ma lepszych pomysłów.
Ja raczej zastanowiłbym się nad tym, co zrobić żeby głosowania przebiegały sprawnie.
Po wynikach tego turnieju widać, że te armie tak strasznie nie masakrowały.
Zresztą już widzę minę składu gdzie Team ma 5-6 osób i mają problem z wystawieniem się bo nie mają armii.
Takie pomysły to już naprawdę za duża ingerencja w grę.
Jest BP po co obcinanie armii.
Naprawdę nie ma lepszych pomysłów.
Ja raczej zastanowiłbym się nad tym, co zrobić żeby głosowania przebiegały sprawnie.
szastasz tym cisnieniowaniem jak kaczynscy teczkami i demonem liberalizmu...zafael pisze: Ciśnieniowo-drużynowe Mistrzostwa Polski dla wybranych
a o tym glosowaniu co niby bylo wczesniej troche osob jednak nie wiedzialo...
kurde, ziemas zalozyl sobie jakies glosowanie z dupy teraz, sam powymyslal opcje i zasady jak by byl nie wiadomo kim - bogiem figurek czy cos (bez urazy), a jest tylko moderatorem - czytaj ma pilnowac porzadku na forum!
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.
Administratorem Jerzynku. Pytalem kilka osob zanim zalozylem je. Poza tym nie uwazam sie za boga figurek. Tak jak pisalem ma ono na celu przede wszystkim poznanie opinie graczy.
świetnie jest możliwość. tylko zastanawia mnie fakt dlaczego tak późno wpadliście na ten pomysł dlaczego nagle zaczeliście swoje pomysły głośno wprowadzać jak wygrał ten kto nie powinien wygrać. To że macie małego i nie możecie sie pogodzic z przegraną nie oznacza że musisie zmuszać kogoś do jakiegoś wysiłku bo wam tak odpowiada.czyli sam sie zgadzasz z tym, ze 6 bitew jest jak najbardziej mozliwe do upchniecia
sugerujesz że nie mam żadnego pojęcia bo co nie jestem na LL, to gówno wiem, albo nie jestem z top 20 właśnie wkurza mnie to że niektórzy myślą że są alfą i omegą i tylko oni się liczą, że oni mówią i tak jest, a zwykły gracz battla jest jak niewolnik i ma się słuchac swego pana który mu każe i tak ma być.poza tym na ll sa osoby ktorym jednak zalezy na tych glupich figurkach i maja o nich jako takie pojecie, w przeciwienstwie do niektorych osobnikow
już wole być niewolnikiem ziemka niż bezwładnej masy jaką jest llkurde, ziemas zalozyl sobie jakies glosowanie z dupy teraz, sam powymyslal opcje i zasady jak by byl nie wiadomo kim - bogiem figurek czy cos (bez urazy), a jest tylko moderatorem - czytaj ma pilnowac porzadku na forum!
a myślałem że battlowcy są inteligentni i potrafia się dogadać, ale sie chyba pomyliłemprawda, ze sie kloca, robia afeiry itd., ale nie odbiega to jakos szczegolnie od naszej wspanialej polskiej normy
świetnie na ll są osoby które organizują turnieje i raczej środowisko nie ma na nich wpływu sory ale jak sobie wybrażasz że podejde np do Młodego i powiem mu "jak nie zagłosujesz tak to masz wpierdol.." no sory każdy z ll nie głosuje tak jak mu gracze mówią lecz tak jak uważanajwspanialsze jest to, ze ll reprezentuje przeciez te same osoby co byly na dmp i ci reprezentanci byli wybrani wlasnie przez graczy...
żadna, bo wszystkie mogły być ustawionezastanawiam sie jaka jest różnica pomiedzy głosowaniem poprzedniem czy bedziemy na DMP grac BP czy innym systemem, a tym co jest teraz
pozdro
PS jestem ciśnieniowcem
Oj trafił pan na Kamień panie JerzynkuJerzyn pisze:szastasz tym cisnieniowaniem jak kaczynscy teczkami i demonem liberalizmu...zafael pisze: Ciśnieniowo-drużynowe Mistrzostwa Polski dla wybranych
kurde, ziemas zalozyl sobie jakies glosowanie z dupy teraz, sam powymyslal opcje i zasady jak by byl nie wiadomo kim - bogiem figurek czy cos (bez urazy), a jest tylko moderatorem - czytaj ma pilnowac porzadku na forum!
1) według mnie głosowac powinni ludzie, którzy jeżdza, a nie niewiadomo po co twór jakim jest LL, co samo w sobie byłoby precedensem
2) LL składac sie może z ludzi, którzy nie pojadą na DMP, gdzie tu liberalizm?
wybierać coś w czym ja uczestnicze ma ktoś kto tam nie pojedzie? farsa czy idiotyzm
3) Ziemko zadał 3 podstawowe pytania i zadał je ludziom ktrzy aktywnie brali udział. To zle? Jak dla mnie wrecz władza dla ludu a nie sformalizowanej grupie...
4) To nasza wina ze nie wiedzieli o głosowaniu?
5) najwazniejsze Kaczyński szasta teczkami a ja cisnieniowcami
Teczek nie było i nie ma, z tymi drugimi w naszym środowisku jest pełno
W ogóle ta dyskusja jakaś taka bez sensu jest.
W tej chwili większość kapitanów opowiedziała przeciw jakimkolwiek zmianom. Do tego jesteśmy jeszcze przed rozdziałem masterów na następny sezon, nie znamy nawet ich dat, jesteśmy w przededniu ukazaniu się kolejnego AB, a przed DMP może jeszcze wypuszczą jeszcze bestie i TK.
W tej chwili większość kapitanów opowiedziała przeciw jakimkolwiek zmianom. Do tego jesteśmy jeszcze przed rozdziałem masterów na następny sezon, nie znamy nawet ich dat, jesteśmy w przededniu ukazaniu się kolejnego AB, a przed DMP może jeszcze wypuszczą jeszcze bestie i TK.
wcale tak nie jest, na ll tez sa podzielone glosy i dyskusje, masz jakas mroczna wizje masonskiej lozy ll stworzona na podstawie jakis idiotycznych przeslanek...Kołek pisze:sugerujesz że nie mam żadnego pojęcia bo co nie jestem na LL, to gówno wiem, albo nie jestem z top 20 właśnie wkurza mnie to że niektórzy myślą że są alfą i omegą i tylko oni się liczą, że oni mówią i tak jest, a zwykły gracz battla jest jak niewolnik i ma się słuchac swego pana który mu każe i tak ma być.poza tym na ll sa osoby ktorym jednak zalezy na tych glupich figurkach i maja o nich jako takie pojecie, w przeciwienstwie do niektorych osobnikow
i masz do tego prawo kupie wam obroze na rocznice sorry, ale jest mniej bezwladna, niz ogol...Kołek pisze:już wole być niewolnikiem ziemka niż bezwładnej masy jaką jest llkurde, ziemas zalozyl sobie jakies glosowanie z dupy teraz, sam powymyslal opcje i zasady jak by byl nie wiadomo kim - bogiem figurek czy cos (bez urazy), a jest tylko moderatorem - czytaj ma pilnowac porzadku na forum!
inteligencja nie pomaga w dogadaniu sie a tak powaznie, to przeciez po to dyskutujemy teraz, nie?Kołek pisze:a myślałem że battlowcy są inteligentni i potrafia się dogadać, ale sie chyba pomyliłemprawda, ze sie kloca, robia afeiry itd., ale nie odbiega to jakos szczegolnie od naszej wspanialej polskiej normy
sory ale jak sobie wybrażasz że podejde np do Młodego i powiem mu "jak nie zagłosujesz tak to masz wpierdol.." no sory każdy z ll nie głosuje tak jak mu gracze mówią lecz tak jak uważa[/quote]Kołek pisze:świetnie na ll są osoby które organizują turnieje i raczej środowisko nie ma na nich wpływu...najwspanialsze jest to, ze ll reprezentuje przeciez te same osoby co byly na dmp i ci reprezentanci byli wybrani wlasnie przez graczy...
nie wiem jak u was, ale u nas srodowisko ma jakis wplyw, konsultujemy te wazniejsze decyzje albo staramy sie to robic.
jesli to uwazasz za inteligentne dogadywanie sie, to zaczynam rozumiec dlaczego piszesz to co piszesz...Kołek pisze: sory ale jak sobie wybrażasz że podejde np do Młodego i powiem mu "jak nie zagłosujesz tak to masz wpierdol.." no sory każdy z ll nie głosuje tak jak mu gracze mówią lecz tak jak uważa
co do drugiej czesci zdania, to po trosze jest to prawda, ale ja np nie kieruje sie swoim dobrem, ale raczej lokalnego srodowiska.
no i dobra, widze ze straszne chujodupie sie robi
poza tym, to wcale nie jestem wielkim fanem ll, wrecz czasem sie jej brzydze, ale pomimo to uwazam, ze do niektorych zadan nadaje sie znacznie lepiej niz forum ogolne i istnienie jej jest potrzebne. inaczej bedzie nielad(zeby nie powiedziec chaos ) ...
zafael pisze:Oj trafił pan na Kamień panie JerzynkuJerzyn pisze:szastasz tym cisnieniowaniem jak kaczynscy teczkami i demonem liberalizmu...zafael pisze: Ciśnieniowo-drużynowe Mistrzostwa Polski dla wybranych
1) według mnie głosowac powinni ludzie, którzy jeżdza, a nie niewiadomo po co twór jakim jest LL, co samo w sobie byłoby precedensem
2) LL składac sie może z ludzi, którzy nie pojadą na DMP, gdzie tu liberalizm?
wybierać coś w czym ja uczestnicze ma ktoś kto tam nie pojedzie? farsa czy idiotyzm
3) Ziemko zadał 3 podstawowe pytania i zadał je ludziom ktrzy aktywnie brali udział. To zle? Jak dla mnie wrecz władza dla ludu a nie sformalizowanej grupie...
4) To nasza wina ze nie wiedzieli o głosowaniu?
5) najwazniejsze Kaczyński szasta teczkami a ja cisnieniowcami
Teczek nie było i nie ma, z tymi drugimi w naszym środowisku jest pełno
coz to za kamien?
1 - a myslisz ze ludzie na ll nie jezdza, sa tylko wielkimi szarymi eminencjami istniejacymi zeby zniszczyc slodki swiat wfb w polsce lub tez czerpac z niego olbrzymie korzysci?
2- napisz mi ile osob z ll nie bylo na dmp. ll reprezentuje tez te osoby ktorych nie bylo w tym roku, ale pewnie chcialyby pojechac w przyszlym...
3 - wladza dla ludu skutkuje takimi kwiatkami ze lepiej nie mowic... w historii swiata mamy az nadto przykladow spowodowanych przez nia ludobojstw, wojen itd... gdy "uciemiezona" ludnosc dostaje troche wladzy od razu gwalci i morduje z duzo wiekszym okrucienstwem niz uprzedni wladcy czy jak to tam nazwac. bynajmniej nie uwazam ze ll jest jakims wladca, ale lekko sformalizowanym przedstawicielstwem WAS.
4 - to moja wina, ze nie zgasilem swiatla po pijaku?
5 - moze sa, moze nie ma... nie wiem czemu ci cali cisnieniowcy mieli by byc az tacy zli, na pewno sa lepsi od samozwanczych watazkow i wyswobodzicieli spod jazma ll...
4 -
Jaki chaos panuje w głosowaniu jaki stworzył Ziemko?
Głosują ludzie którzy byli na DMP nogami
z LL wszyscy nie byli, czesc nie bedzie, dlaczego np za mnie czynnego gracza na DMP ma zagłosować ktoś inny ?
Kto ich do tego upoważnił - bo nie ja gracz DMP
Mam wymieniać osoby które nie były na DMP z LL
Głosują ludzie którzy byli na DMP nogami
z LL wszyscy nie byli, czesc nie bedzie, dlaczego np za mnie czynnego gracza na DMP ma zagłosować ktoś inny ?
Kto ich do tego upoważnił - bo nie ja gracz DMP
Mam wymieniać osoby które nie były na DMP z LL
- swieta_barbara
- habydysz
No tak, najpierw DMP nie poszlo jak trzeba, teraz glosowanie nad zmiana DMP nie idzie, o ETC to nawet nie wspominam - ogolnie to czarny rok w historii polskiego WFB.
co do glosowania, to uwazam ze jest za wczesnie, bo ziemko zalozyl je raptem jakies 2 dni po dmp... jak pisze kalesoner, jeszcze duzo sie zmieni do czasu nastepnego dmp, nawet miejsce nie jest pewne...
no czarny czarny a tak powaznie to wszystko jest za szybko...
ja sie juz kurde nie odzywam, robcie co chcecie, a i tak wyjdzie co wyjdzie filozofem chyba zostane...
no czarny czarny a tak powaznie to wszystko jest za szybko...
ja sie juz kurde nie odzywam, robcie co chcecie, a i tak wyjdzie co wyjdzie filozofem chyba zostane...
Ostatnio zmieniony 4 wrz 2009, o 13:50 przez Jerzyn, łącznie zmieniany 1 raz.
Ludzie , ale spokojnie - glosowanie sie jeszcze nie zakonczylo , niewszyscy oddali glosy. Ci , ktorzy nie oddadza zostana poinformowani przez PW o glosowaniu. Glosowanie ma na celu poznac opinie ludzi , aby przyszly organizator wiedzial co chce jakas tam liczba graczy. Przeciez nie narzuca to na niego zadnego wymogu - zrobi inaczej niz gracze chcieli najwyzej mniej przyjedzie. Za duzo cisnienia.
dobra, nie wazne. ja zrozumialem to tak, ze jakies ustalenia ostateczne ida... ale dalej uwazam ze to za wczesnie za duzo emocji i niepewnosci...
no i skończyło sie spinanieJerzyn pisze:dobra, nie wazne. ja zrozumialem to tak, ze jakies ustalenia ostateczne ida... ale dalej uwazam ze to za wczesnie za duzo emocji i niepewnosci...
kryzys jak widać nie tylko ekonomiczny nas dopadłNo tak, najpierw DMP nie poszlo jak trzeba, teraz glosowanie nad zmiana DMP nie idzie, o ETC to nawet nie wspominam - ogolnie to czarny rok w historii polskiego WFB.
pozdro
PS kolejna część moich dziwnych poglądów na temat masońskiej LL już w krótce tylko na BP, ale to przy okazji kolejnego fajnego tematu gdzie wszyscy będą się spinać
Chciałbym podzielać Twój optymizm, naprawdę.Kołek pisze:no i skończyło sie spinanie
pomysł się pojawił, chociaż nie po raz pierwszy, ze względu na wzrost liczby graczy na masterach, w tym DMPCytuj:
czyli sam sie zgadzasz z tym, ze 6 bitew jest jak najbardziej mozliwe do upchniecia
świetnie jest możliwość. tylko zastanawia mnie fakt dlaczego tak późno wpadliście na ten pomysł dlaczego nagle zaczeliście swoje pomysły głośno wprowadzać jak wygrał ten kto nie powinien wygrać. To że macie małego i nie możecie sie pogodzic z przegraną nie oznacza że musisie zmuszać kogoś do jakiegoś wysiłku bo wam tak odpowiada.
Ostatnio zmieniony 4 wrz 2009, o 15:42 przez Robson, łącznie zmieniany 1 raz.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
przeczytaj sobie jeszcze raz co napisales i powiedz mi kto kogo atakuje... bo takie prowadzenie dyskusji tj. obrazanie sie nawzajem przeciez do niczego nie prowadzi...zafael pisze: Drużynowe Mstrzostwa Polski dla wszystkich
i
pomysl powstal jakies 3 lata temu... niedlugo po pierwszym etc.świetnie jest możliwość. tylko zastanawia mnie fakt dlaczego tak późno wpadliście na ten pomysł dlaczego nagle zaczeliście swoje pomysły głośno wprowadzać jak wygrał ten kto nie powinien wygrać.
@kolek na prawde uwazasz, ze wszystkie glosowania powinny byc robione w oparciu o pelne grono osob zainteresowanych?
to nie lepiej zlikwidowac ls i pacze oraz uscislenia robic w otwartych glosowaniach po 300-400 osob?