Call of Warhammer - mod do Medival II Total War
Moderator: Zaklinacz Kostek
Re: Call of Warhammer - mod do Medival II Total War
Gra od 1.5 roku chyba nie ma żadnej aktualki.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Tak jak Karli rzekł - jest cały czas ta sama ostatnia wersja. Gigantus po prostu zrobił swoją wersję odchudzając pierwowzór.
Co do grania w okienku to...CHYBA (nie mam zainstalowanego) ale powinien w folderze mod'a być plik cfg. I tam winna być komenda gdzie można zmienić tryb obrazu
Coś podobnego do tego (z TA)
[video]
;windowed = true
Radzę pokombinować z tym.
Co do grania w okienku to...CHYBA (nie mam zainstalowanego) ale powinien w folderze mod'a być plik cfg. I tam winna być komenda gdzie można zmienić tryb obrazu
Coś podobnego do tego (z TA)
[video]
;windowed = true
Radzę pokombinować z tym.
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
Nigdy nie próbowałem. Sam ogarniam wszystkie miasta.
Btw. ciekawej rzeczy ostatnio się dowiedziałem. Można budować ogry i inne takie ciekawostki z dogs of war camp dopiero gdy dana prowincja ma 50 lub 70% danej religii więc warto budować kapłanów
Btw. ciekawej rzeczy ostatnio się dowiedziałem. Można budować ogry i inne takie ciekawostki z dogs of war camp dopiero gdy dana prowincja ma 50 lub 70% danej religii więc warto budować kapłanów
Raczej nie polecam, przynajmniej patrząc z perspektywy medka
Bo może pójść kasa tam gdzie nie powinna z tą rozbudową.
Bo może pójść kasa tam gdzie nie powinna z tą rozbudową.
"Unspecified error. The game will now exit." - Ktoś to pokonał? Bo wywala mi grę co kilka minut ;/
Jest błąd który jest nie do rozwiązania gdy AI dostaje posiłki "reinforcments". Wtedy czasami gra się wyhacza. Jedyną radą jaka jest to:
- unikać takich walk, lub popróbować rozegrać ją na innym polu,
- jak już do takiej dojdzie i nijak nie można jej uniknąć to w konsoli wpisujemy "auto_win attacker lub defender" (w zaleznosci kim jestes) i rozgrywamy walkę automatycznie ją wygrywając. Trochę to nie fair ale pozwala uniknąć wielu nerwów
- unikać takich walk, lub popróbować rozegrać ją na innym polu,
- jak już do takiej dojdzie i nijak nie można jej uniknąć to w konsoli wpisujemy "auto_win attacker lub defender" (w zaleznosci kim jestes) i rozgrywamy walkę automatycznie ją wygrywając. Trochę to nie fair ale pozwala uniknąć wielu nerwów
Zależy od zainstalowanej wersji, tego czy są wszystkie patche, fixy itd. Ja przez ostatnie 2 miesiące gralem na wersji Gigantusa 1.5.1 z zainstalowanym patchem i fixami (czyli wszystkie podstawowe instalki z twcenter) i wczoraj ukończyłem kampanię Reiklandu właściwie bez problemów technicznych.
Ani razu (90 tur) nie miałem problemu z tym o czym pisze Karli.
Error zdarzył mi się tylko raz - żeby go przejść musiałem obniżyć ustawienia grafiki do medium na czas jednej bitwy i dalej poszło gładko.
Ani razu (90 tur) nie miałem problemu z tym o czym pisze Karli.
Error zdarzył mi się tylko raz - żeby go przejść musiałem obniżyć ustawienia grafiki do medium na czas jednej bitwy i dalej poszło gładko.
Jak grałem Tzeentchem, to w pewnym momencie tworzyła się armia Khornowa w terytorium Orków (robił się ten fragment mapy "jawny"), ruszała się i znikała z pola widzenia i... cóż.... tura się nie kończyła.
Na dobre 2h zostawiłem i dalej nic.
Nieważne, ile razy bym gry nie zaczął czy wczytał, jako Tzeentch ciągle to samo.
Na dobre 2h zostawiłem i dalej nic.
Nieważne, ile razy bym gry nie zaczął czy wczytał, jako Tzeentch ciągle to samo.
Mam problem
Udało mi się ściągnąć i zainstalować moda
Tyle że oczywiście nie mogło się obyć bez problemów
1 gra nie wyświetla mi się po włączeniu w full screenie tylko na 2/3 monitorach w lewym górnym rogu
2. Nie da się włączyć kampanii tj. wybieram frakcje ustawiam poziom trudności daje start i nic. Wraca mnie do menu z tym że jak klikam kampanie to nic się nie dzieje
Bardzo prosiłbym o pomoc
1 gra nie wyświetla mi się po włączeniu w full screenie tylko na 2/3 monitorach w lewym górnym rogu
2. Nie da się włączyć kampanii tj. wybieram frakcje ustawiam poziom trudności daje start i nic. Wraca mnie do menu z tym że jak klikam kampanie to nic się nie dzieje
Bardzo prosiłbym o pomoc
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
-
- Plewa
Trudno powiedzieć co może być problemem. Co do wyświetlania się gry w oknie przy małej rozdzielczości - sprawdź zawartość pliku cfg (np zmień 'windowed = true' na 'windowed = false'). Najlepiej, mając M2TW w wersji 1.5 zainstalować wersję stąd: http://www.twcenter.net/forums/showthre ... stallationEltharion pisze:Mam problem
Bardzo prosiłbym o pomoc
Tak ostatnio znalazłem, że jest nowa wersja (1.6), powróciły Giganty, psy, Duże Demony, pojawiły się trzy nowe frakcje: Tomb Kingowie, Skaveni i Norsca.
Link dla leniwych:
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... g+1+6+easy
Ale ja nie o tym. Problem mam, bo gra otwiera mi się... nie do końca w oknie, ale też nie jest to pełny ekran, mimo, że grze się tak wydaje. Jak to naprawić, bez ustawiania rozdzielczości mapy kampanii na rozdzielczość pulpitu, bo gra mi się z lekka krzaczy.
No dobra, to chyba jednak nie wina rozdzielczości.
Problem wygląda tak: wybrałem sobie kampanię (Khorne, długa), gra się ładuje, pokazuje się nawet coś, co można nazwać pierwszym widokiem i... hm, gra się częściowo zawiesza. Widać jakby samą mapę-ekran główny kampanii, widać, że drzewka się poruszają, da się rolką przybliżać/oddalać, ale UI się nie załadowało i nic nie da się zrobić, i ogólnie gra tak po prawdzie nie działa.
Jakieś pomysły?
Link dla leniwych:
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... g+1+6+easy
Ale ja nie o tym. Problem mam, bo gra otwiera mi się... nie do końca w oknie, ale też nie jest to pełny ekran, mimo, że grze się tak wydaje. Jak to naprawić, bez ustawiania rozdzielczości mapy kampanii na rozdzielczość pulpitu, bo gra mi się z lekka krzaczy.
No dobra, to chyba jednak nie wina rozdzielczości.
Problem wygląda tak: wybrałem sobie kampanię (Khorne, długa), gra się ładuje, pokazuje się nawet coś, co można nazwać pierwszym widokiem i... hm, gra się częściowo zawiesza. Widać jakby samą mapę-ekran główny kampanii, widać, że drzewka się poruszają, da się rolką przybliżać/oddalać, ale UI się nie załadowało i nic nie da się zrobić, i ogólnie gra tak po prawdzie nie działa.
Jakieś pomysły?
- Shermanwaw
- Plankton
- Kontakt:
rnrnAnyone getting the launcher wont start problem with current total war warhammer? im 418 hours played but now I cant launch the game, tried uninstalling everything and reinstalling, tried the lobotomy fix, updated drivers, still no fix.rnrn