VC a VIII ed.
Moderator: misha
Re: VC a VIII ed.
Wbrew pozorom, nawet gwardia z flamingami i gw może mieć problemy z hydrą. Dlaczego? Ponieważ hydra zieje i atakuje po gwardii pierwsza, robiąc wśród nich pogrom (statystycznie zabija około 10+stomp=13) Zabijesz ją, ale potem wpadnie Ci druga i smok i masz pozamiatane.
A jeśli to on szarżuje, to już w ogóle.
A jeśli to on szarżuje, to już w ogóle.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
"Wyłączenie" regenki trwa do końca danej fazy (np. magii), da się to osiągnąć właśnie flamming attacks z dowolnego źródła.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
tyle ze zamiast 4+ warda/regeny z wightem ( cena zestawu 207pkt/ 257pkt ) mamy dodatkowo 16-20 gwardzistów. a koles moze zejsc od 1 czaru test siły itp. ja wole więcej modeli
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
- Infernal Puppet
- Masakrator
Zależy kto bije. Skrajni, dzięki zasadom lancy mogą bić normalnie ( nie pamiętam czy wierzchowce też, ale chyba tak ), natomiast ci w środku robią supporting attacki, czyli 1 max.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Jeśli chodzi Ci o BotBK, to nie działa on w CC.Gregor pisze:Jest jeszcze ward na zianie i 10 WS.
Zieje się w I potwora. Faktycznie, ciężko powiedzieć co jest pierwsze.Laik pisze:a nie jest przypadkiem tak że zianie jest na końcu?
bo jeżeli tak to regenka jeszcze na zwykłe ataki działa...
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Tylko jest jedno pytanie... jak się coś mocnego wbije w klocek to sporo ich zejdzie... wtedy może być problem z wygraniem combatu...Robson pisze:tyle ze zamiast 4+ warda/regeny z wightem ( cena zestawu 207pkt/ 257pkt ) mamy dodatkowo 16-20 gwardzistów. a koles moze zejsc od 1 czaru test siły itp. ja wole więcej modeli
np. jakby się wystawiło taki kloc 50-ciu to byłoby nieźle
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Witam!
Powiem od razu, że z VIII edycją nie jestem w ogóle obyty, gdyż po prostu na razie do niej nie podchodziłem z braku czasu, chęci i ogólnego odrzucenia.
Wczoraj kumpel pokazał mi działanie power scrolla i tak zacząłem się zastanawiac nad jedną rzeczą:
mały wampirek z całym lorem bestii rzucający z power scrollem "6" na 25+ aby zmienic się w smoka.
Czy jest to możliwe do wykonania, czy w jakimś momencie zmienia się to w wałek?
Nie wiem czy było to już poruszane, a że nie chce mi się czytac całego tematu o 8 ed. zwracam się do Was.
Pozdro!
Powiem od razu, że z VIII edycją nie jestem w ogóle obyty, gdyż po prostu na razie do niej nie podchodziłem z braku czasu, chęci i ogólnego odrzucenia.
Wczoraj kumpel pokazał mi działanie power scrolla i tak zacząłem się zastanawiac nad jedną rzeczą:
mały wampirek z całym lorem bestii rzucający z power scrollem "6" na 25+ aby zmienic się w smoka.
Czy jest to możliwe do wykonania, czy w jakimś momencie zmienia się to w wałek?
Nie wiem czy było to już poruszane, a że nie chce mi się czytac całego tematu o 8 ed. zwracam się do Was.
Pozdro!
nie jest to zaden walek, tylko popularny myk zwany 'kamikadze'
bierzesz wampira, dajesz mu caly lore, bieganie i power scrolla. w kluczowym momencie wybiegasz zmieniasz sie w smoka albo puszczasz 6 z deatha (sloneczko). kwestia tylko ktory lore wybrac na poziomie rozpiski i ja bym sie sklanial jednak w strone deatha
bierzesz wampira, dajesz mu caly lore, bieganie i power scrolla. w kluczowym momencie wybiegasz zmieniasz sie w smoka albo puszczasz 6 z deatha (sloneczko). kwestia tylko ktory lore wybrac na poziomie rozpiski i ja bym sie sklanial jednak w strone deatha
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Cudnie. A sprawdzałeś, jaki jest maksymalny rozmiar oddziału GG ?JarekK pisze:46 grave guards + FCG + GW 589
banner of the barrows 45
razem: 673
no 50 nie mam ale mam 46 w rozpie
możecie ją zobaczyć i skomentować w zakładce rozpiski temat VC jarkka
Jeżeli jest to gdzie? W AB go nie ma. W BP do VII ed. był.Barbarossa pisze:Cudnie. A sprawdzałeś, jaki jest maksymalny rozmiar oddziału GG ?JarekK pisze:46 grave guards + FCG + GW 589
banner of the barrows 45
razem: 673
no 50 nie mam ale mam 46 w rozpie
możecie ją zobaczyć i skomentować w zakładce rozpiski temat VC jarkka
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart