7 ed. - nowe HE

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Ice-T pisze:"Patrząc na moje Imperium zauważyłem że nie pojawił się jeszcze "standardzik".Co oznacza że gracze używają masy różnych ustawień armii.Pojawiają się flagellanci i greatswordzi których nie używano w 6 ed."

POczekaj imerium jest jeszcze młode daj im rok lub 2 to zaraz będze jakiś oklepany schemat - zawzse tak jest ;)
dlatego dwa pierwsze lata grania nowa armia sa najciekawsze :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Zauważyłem już nowe standardowe ustawienia na herosach.Co do koncepcji reszty armii to długo będziemy czekać az coś się pojawi.

Awatar użytkownika
Sito
Mudżahedin

Post autor: Sito »

UUUUUU, widzę że zaczęliście wymyślać dziwne zasady. Ja to widzę inaczej, pamiętajmy HE to wymierająca nacja. :(
-spirowie z HA, tanieją o 1 pkt ( patrz na model HE spirmana a imperialnego swordmena, elf jest okuty w zbroję a ten człeczyna ma mały pancerz na klacie a obaj mają LA, TO JAKIŚ ŻART!!!!)
-COŚ MUSI BYĆ 0-1!!!!
-miło by było gdyby heros mógł by być z jakiegoś landu ( typu blood line itd.)
-dragoni nie będą plastikowi bo musieli by też wydać nowych elyrianów i silverów (jak by to wyglądało gdy by połowa armii miała zarąbiste nowe konie a reszta jakieś gówniane 6 edycyjne elfickie "rumaki")
-swordmasterzy mają szanse dostać style walki
-intryga i PoH zostaną (to esencja HE armii, to wręcz klimatyczne) :D
-archersi potanieją (czy wood elficki archer może kosztować tyle co nasz chłystek z łukiem strzelający nawet z 2 szeregów?) :wink:
-silverowie mają szansę potanieć ale max o 1 pkt.
-nie widzę herosów na smokach (lub na gryfach 8) ), lecz jest to prawdopodobne (l tylko z ograniczeniami typu 1bestia pod charaktera co 1000 pkt, tak jak to było w przypadku starych darmowych goblińskich herosów)
- wracając do dragonów (knightów) to nie widzę ich z 4 siły (choć to piękna perspektywa :D ) ponieważ stali by się trochę przegięci i za łatwo by się przebijali
-lwy mogą stać się specialami, dostaną HA i staborna puki żyje generał ( dobry pomysł Guarda) :wink:
-Bolce muszą potanieć i dostać jeszcze jednego crewmena :P
" Sito- proste urządzenie do oddzielania od siebie obiektów o małych i większych wymiarach lub do oddzielania obiektów stałych od płynów, wreszcie do oddzielania zawiesin od płynów. "

http://pl.youtube.com/watch?v=xJqsFwIP0 ... re=related

Awatar użytkownika
Majones
Chuck Norris

Post autor: Majones »

PO 1:
Są to potwierdzone fakty czy tak se wydziwiasz?? Bo nie skumiałem
Po 2:
Sito pisze:-dragoni nie będą plastikowi bo musieli by też wydać nowych elyrianów i silverów (jak by to wyglądało gdy by połowa armii miała zarąbiste nowe konie a reszta jakieś gówniane 6 edycyjne elfickie "rumaki")
Ellyriani i tak są brzydcy więc myśle że oni będą plastikowi i ładniejsi a wteyd dragonów i silverów można by zrobić w 1 pudełku do złożenia w 2 wariantach (jak warriorzy krasnoludzcy i chyba strzelcy).

Awatar użytkownika
Sito
Mudżahedin

Post autor: Sito »

Wiem, że wypowiadam się tak jak bym napisał army booka, ale poznałem już trochę politykę GW. Jest to całkiem możliwe tymi boxami jazdy, szczeże mówiąc o tym nie pomyślałem. :wink:
" Sito- proste urządzenie do oddzielania od siebie obiektów o małych i większych wymiarach lub do oddzielania obiektów stałych od płynów, wreszcie do oddzielania zawiesin od płynów. "

http://pl.youtube.com/watch?v=xJqsFwIP0 ... re=related

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Post autor: Bruenor Battlehammer »

Majones pisze:PO 1:
Są to potwierdzone fakty czy tak se wydziwiasz?? Bo nie skumiałem
To chyba są tylko pobożne życzenia :twisted:

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

No tak i do tego dziwne jakieś.
0-1 niebędzie na bank,swordzi to ja jak myslałem co by mogli dostać,to wymyśliłem żeby mogli schować magów w drugi szereg jako chargereaction,no i dać imalir armour(4+sejva) i już byli by wystawiani nie jako 10 z bosem dla magów.A z tego co wiem Wl mają być w skirmishu

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

No to ja wypunktuję informacje o nowych Hi Elfach umieszczone w The Watchman. Napewno część z was juz to czytała, oraz części z tych informacji już się w tym temacie przewijały. Nie mniej jednak jak ktoś nie czytał to zapewne go to zainteresuje.
-podręcznik by Adama Troke,
-platykowi bohaterowie zarówno piesi jak i konni. Mają powstać dwa boxy: jeden z herosami a drugi z magami. Tak jak ma imperium ze swoim genrałem. Masa bitzów i setki (no może to za duże słowo :wink: ) kombinacji złożenia swojego bohatera,
-box do smoków (taki jak do gianta), jaszczurka ma być w pozycji horyzontalnej (podobna do Dragon Master's dragona),
-ma być wydany model HE Hero na orle,
-platykowe regimenty by Martin Footit (to ten od najnowżych magów i hero z lustrii, oraz wyrąbanego w kosmos Spearmena GD),
-Steve Saleh (masa figsów do najnowżych WE),
-nowe spearelfy nie będą miały kilku opcji złożenia jak np dwarf warriors, ale mają mieć masę bitzów do zaznaczenia z jakiej prowincji pochodzą,
-konie mają być bardzo podobne do tych nowych WE z tą różnicą, że będą miały barding,
-nowi Lotherni mają bardziej przypominać Piratów, niż żeglujące elfy (drewniana noga dla commandera oraz morski ptaszek na ramieniu),
-nowy chariot będzie... platykowy, by Dave Thomas (Vostroyanie, Command Squad do Space Marinnsów, LotR'owi bohaterowie oraz Kurt Helborg), nowy chariot ma być podobny do obecnego, i to w takim stopniu że "nie będą się gryzły" stojąc jeden obok drugiego, jak wyżej masa bitzów itp, ma być opcja lion steedów (nie będzie miał feara),
-nie będzie nowych jednostek z fearem,

Autor tekstu zastrzegł że jeszcze wiele może się zmienić bo VII ed. HE AB jest jeszcze w formacie pdf. Więcej informacji będzie w następnym wydaniu The Watchman.

P.S. Wie ktoś kiedy będzie następny nr TW?
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
Mućka
Chuck Norris

Post autor: Mućka »

Mi pasi :)

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Mi pasi i to bardzo...juz zacieram rece na nowe HE i nie moge sie doczekac :)

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

Mnie martwi ten cały plastik :cry:
Jako kolekcjoner na pewno zaopatrzę się w to i owo ale plastikowe to ja lubię panienki - nie figurki :? :evil:

i taką miałem nadzieję, że Handmaidens wrócą... :roll:
Ostatnio zmieniony 9 kwie 2007, o 21:54 przez Nilgar, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Majones
Chuck Norris

Post autor: Majones »

A wie ktoś może czy White lionsi się zmienią i swordmasterzy ?? Bo nie wiem czy kupowa se jeszcze w tej edycji. ( I wogle czy opłaca się mie white lionsów?)

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

a co powiecie na takiie zasady do łuczników były by ciekawe

Nie ruszając sie HE łucznicy mogą strzelać 2strzalami (naciągaj na cięciwę 2 strzały) lub co 2 tury z S4 Imo było by fajnie oczywiście nie mieli by zasady że strzelają z 2 rzędów :D

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

A co wy na coś takiego (śiągnięte z Mark of Chaos):
Łucznicy nie zmieniają się w cenie.
Jeśli w turze nie będą się poruszać mają prawo strzelić podpalonymi strzałami. Jeśli chocią jedna rana zostanie wbita to przeciwnik będzie musiał zdać test paniki :D

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Ci znowu fanaberjują.Ale co tam,ja tez przedstawie pomysł który zwalczyłby wystawialność 10 swordów z bosem,a mianowicie swordmasterzy jeżeli mają w oddziale magów mogą ich cofnąć do drugiego ranku jako charge reaction.

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Belaner7 pisze:Ci znowu fanaberjują.Ale co tam,ja tez przedstawie pomysł który zwalczyłby wystawialność 10 swordów z bosem,a mianowicie swordmasterzy jeżeli mają w oddziale magów mogą ich cofnąć do drugiego ranku jako charge reaction.
Pod warunkiem że magowie mogą rzucać czary z 2 ranki lub wycofać się z oddziału od tyłu( wyjść z niego)

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

ale czemuby?niech stoją w tej drugiej rance,a po walce niech przejdą do 1 spowrotem

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

po co ta zasada?? Mieszanie tylko, SM sa dobrzy w walce, tylko mają problem z ostrzałem i tyle. Ja już nie pamieam bitwy kiedy grąłem na 10 SM, uzywam ich jesli są w rozpie w liczbie 18 i dąrze nimi do walki :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

bardzo uprości,aż za.
Kosa
jakto po co?zwiększy przeżywalność magów,i niebędzie 10 sw wogóle,moze ty dążysz nimi do walki,ja jednak używam 10 do ochrony magów i trzymania bosa,sprawdzają się,takie tundelingi im niegroźne.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

ale ta zasada nagina wiele rzeczy i wcale nie jest aż tak klimatyczna, w takim razie jak przeciwnik ma wyciagnać magów?? Bierzesz taki klocek z magami, wstawiasz tam jeszcze kogoś do walki, albo ze stubornem i dobrym savem i tak samo oddział jest zakiszony do chomikowania magów, pomysł mi się nie podoba...

musiałem wywalić kilak poprzednich postów, prosze powstrzymajcie się od chorych komentarzy. Ktoś chce S4 na DP, WS8 na SM, 4PD jako bazowe, okey, ktos to pisał bo tak uważał i jakoś to próbował uzasadnić, przecież i tak każdy wie, że to są marzenia ścietej głowy, ale prosze nie pisać, że dać im przedmiot za X pkt, oczywisćie nie wiecej niż 50, który wygrywa gre na 2+ :roll: takie posty bedą kasowane :evil:
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

ODPOWIEDZ