Skaven 2nd wave

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Re: Skaven 2nd wave

Post autor: Goglem »

#-o Chodzi mi raczej o możliwości tego boxa. Ze zwykłych klanratów nie masz gwiazdek do rzucania (te na pewno będą w nowym boxie z night runnerami); wymienionych cepów; ogonków z hakami, buławami; pelerynek, broni na dłonie lewe i prawe itp.

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

bardzo spoko te modele, chociaż wielce mi nie odpowiada mocno spaczeniowy kierunek jaki obrało GW. Nie zrozumcie mnie źle, rozumiem że może być go sporo, ale aż tyle żeby zrobić całe wiertło do grindera? Albo robić z niego serce do dzwonków zwykłych muzyków (IoB)? Albo - to już chyba większość się zgodzi - przeciwwagę w katapulcie? Rozumiem że akurat ta część może też służyć jako "serce" WLC, ale GW maluje ją spaczeniowo również w charakterze balastu...
Dla mnie to spora przesada. Wiadomo że skaveny używają tego paskudztwa do różnych czarów i urządzeń, z tego co się orientuję również go spożywają, ale bez kitu przecież to nie jest węgiel drzewny żeby sobie go tak kopać i kopać...
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
Luciu
Mudżahedin

Post autor: Luciu »

Kurde stary masz racje:) Warpstone jako przeciwwaga to fail troche. Generalnie kamorki powinny byc sercami niektórych maszyn, ewentualnie amuletów dla bossów i tyle:)

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

Boże, ale wy się nie znacie.
Warpstone jest używany również jako kasa.
Nie uczyliście się nigdy w szkole o inflacji? :lol2:
Obrazek

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Trzeba pamiętać że dla skavena mały kamyczek jest więcej wart niż życie podwładnego, a klan skryre ma nawet maszynkę służącą do wydobywania spaczenia z żywych stworzeń (bodajże warp-essenser to się nazywało). Skaveny mają tak duże ilości spaczenia dzięki tak zwanym spaczenoowym paktom na czym to polega
-skaveny opłacają ludzi by ci tanio zdobywali spaczeń, przez co sporo zyskują
-skaveny sprzedają drobne ilości spaczenia dla czarnoksięzników i mutantów za horrendalne sumy
Skaveny mają można powiedzieć monopol na wydobycie spaczenia bo najwięcej jest go w podimperium(no nielicząc paru miejsc w które uderzyły spaczeniowe meteoryty)
Kamyk w katapulcie to rzeczywiście fail, ale zgodnie fluffem spaczeń pod wpływem magii potrafi zmieniać kształt, formę i masę, więc sprytnie podłączony może zmieniać ciężar na życzenie co nawet by miało sens gdyby nie fakt że to zabawka Pestinles anie Skryre.

PS.
Jeszcze większym failem jest amunicja to katatapy, to wygląda jak placek morelowy-skavenowy nadziewany spaczeniem
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Jeśli wykorzystałbym w ogóle ten kawał jako obciążnik to malowałbym go na szaro a nie zielono. taki kawałek w dzwonku clanrat muzyka nie przeszkadza tak bardzo bo w końcu to tylko mały kamol na cały regiment więc mogli się poskładać :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

likaon pisze:-skaveny opłacają ludzi by ci tanio zdobywali spaczeń, przez co sporo zyskują
że co proszę?
likaon pisze:-skaveny sprzedają drobne ilości spaczenia dla czarnoksięzników i mutantów za horrendalne sumy
no to tym bardziej nie powinni się kwapić żeby używać go w dzwonkach muzyków clanratów i tym podobnych
Lazur pisze:w końcu to tylko mały kamol na cały regiment więc mogli się poskładać :D
:lol2:
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Wszystko jest w książce "Dzieci rogatego szczura"
Pakty spaczeniowe to zaledwie jedne z wielu przykładów w jaki skaveny korumpują słabe powierzchniowe społeczeństwo, robią to szczególnie w Mordheimie
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
Burgund
Chuck Norris

Post autor: Burgund »

kiedy bedzie mozna zamowic figsy w polskich sklepach?
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69

pozdrawiamy
Administracja

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

już można w niektórych (np. w gamesrus, gdzie nie jestem pracownikiem ;) )
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Burgund
Chuck Norris

122 zł to niezla cena.. towar jest juz w magazynach?
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69

pozdrawiamy
Administracja

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Nie wiem czy właściciele sklepów będą chcieli dzielić się takimi informacjami ;-) No i faktycznie cena jak najbardziej w porządku.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
Burgund
Chuck Norris

ale ten gamesrus prowadzi tylko przedsprzedasz. figurki beda dostepne dopiero 15 stycznia

pozdrawiamy
Administracja

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Bo to dzień premiery figurek przez GW, nie można ich rozsyłać przed tym terminem.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

no sprzedaż przed premierą może spowodować przybycie GamesWorkshopowej Inkwizycji do sklepu, więc ludzie się nie wychylają ;)

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

Nobody expect the GW inquisition ! :lol2:

Awatar użytkownika
Barth
Falubaz

Post autor: Barth »

było?
Obrazek
2011 Games Day Miniature

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Ja go jeszcze go nie widziałem. ładny, ale nic poza tym.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

To jest chyba pierwszy i jedyny Warlord z tarczą jakiego wydało gw ;)

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

a skąd, w 5 edycji był taki z patykiem na plecach i trójkątną tarczą.

ODPOWIEDZ